No czasem wystepuje, ja sobie betę sprawdzalam owulacyjnymi bo mialam zapas i dopiero jak zbledly to sprawdzalam ciazowymi. Ale w Twoim wypadku jesli chcesz wykluczyć owu to najlepiej ciazowy właśnie. Mi 6 tygodni beta spadała tylko ja miałam 120tyś... po 1szej stracie nie wiem dokładnie ile miałam ale zgaduje że kOlo 10tyś i spadało 3 tygodnie. Ja nie miałam owu w tych cyklach.Ja też już sama nie wiem, dwa pierwsze robione wczoraj popołudniu, dwa następne dzisiaj w dzień, ostatni dzisiaj popołudniu. Bóle typowe jak dla owulacji, czyli bol jajników, skok temperatury, ból kręgosłupa. Jutro kupie test ciążowy i sprawdzę czy ta beta mi spadła. W necie piszą, że rzadko występuje owulacja pi zabiegu
reklama
Nie masz po cichu gratuluję! Zrób rano - powinna być zdecydowanie ciemniejsza jesli ten jest z terazZobacz załącznik 1309038Dzisiaj powinna przyjść miesiączka a zamiast tego ustało plamienie... Mąż mówi ze mam przewidzenia.
Ironka
Fanka BB :)
Dziewczyny jakie należy zrobić badania żeby sprawdzić czy się nie ma IO? W jakich sytuacjach lekarz przepisuje metformine?
Magdalena09
Mi lekarz kazał zrobić krzywa cukrowa i insulinowa 3 punktowa. I jak się okazało że mam IO to przepisał mi metmorfine.Dziewczyny jakie należy zrobić badania żeby sprawdzić czy się nie ma IO? W jakich sytuacjach lekarz przepisuje metformine?
Anasta07
Ja odczuwałam, zwłaszcza podczas wizyt w toalecie, ale przy siadaniu też. Przeszło po ok 2tyg.Czy miałyście odczuwalyscie ból po łyżeczkowaniu? Jestem kilka dni po i co jakiś czas chwyci mnie taki promieniujący ból, ale co dziwne …jakby odbytu?! Wybaczcie dosadną szczerość, ale zastanawia mnie czy to normalne.
K
Katijah
Gość
Hej
Dziewczyny mam pytanie, biorę eutyrox na czczo czy jest jakiś czas kiedy potem mogę zjeść posiłek. Nigdy nie było z tym problemu, bo przed śniadaniem pół godziny brałam a teraz jestem na diecie i wstaję o 6.00 natomiast posiłek jem o 10.00 ale o 7.00 kawę piję. Jak brać tabletki?
Dziewczyny mam pytanie, biorę eutyrox na czczo czy jest jakiś czas kiedy potem mogę zjeść posiłek. Nigdy nie było z tym problemu, bo przed śniadaniem pół godziny brałam a teraz jestem na diecie i wstaję o 6.00 natomiast posiłek jem o 10.00 ale o 7.00 kawę piję. Jak brać tabletki?
S
Szka
Gość
jak wstaniesz to weź. Ja tak biorę.Hej
Magdusia88
Tak, miałam to samo. Podczas narkozy cały organizm jakby zasypia. Jelita też. Do kilkudziesięciu godzin po wybudzeniu z narkozy organizm musi znowu "włączyć" wszystkie funkcje życiowe. Dlatego możesz odczuwać bóle jelit. Ja miałam chyba 24 h po zabiegu bóle i pojechałam do lekarza i tak mi to wytłumaczył. Trochę pokrętnie, ale mam nadzieję, że zrozumiale [emoji3526]Czy miałyście odczuwalyscie ból po łyżeczkowaniu? Jestem kilka dni po i co jakiś czas chwyci mnie taki promieniujący ból, ale co dziwne …jakby odbytu?! Wybaczcie dosadną szczerość, ale zastanawia mnie czy to normalne.
Ja biorę o 6, a o 7 pije kawę, o 9 jem śniadanie.Hej
No ja mam 2 straty, ostatnia w maju i wtedy też wszytko mi IO, metaformina mam dawkę 750xr, te z dietą IO i w sumie też cukrzycowa bo poza IO mam stan przedcukrzycowy dość spory. I tak oto mam -10kg na koncie, BMI obecnie 24 więc w normie. Ehh zobaczymy mam nadzieję że u mnie to było powodem strat.Ja AMH nie badałam, więc się nie wypowiem. A co do - 15kg to poroniłam pod koniec lutego, w marcu dowiedziałam się o IO. Dostałam metforminę, umiarkowany ruch (spacer lub kije) i dieta z niskim IG i ŁG tak na 90% bo nie mogłam znaleźć w okolicy dobrego chleba dla siebie, więc jadłam po prostu pełnoziarnisty albo żytni w dniu spodziewanej miesiączki w czerwcu poszłam od razu na betę i już wynosiła ponad 200 wierzę, że i Tobie się uda
reklama
Do samego IO wystarczy glukoza i insulina na czczo. Ja robiłam obie wartości z obciążeniem i doszła hiperinsulinemia i stan przedcukrzycowy - 188 gdzie od 200 jest już cukrzyca (badanie po 2h, norma do 140...). Metaforminę dostałam od razu. Przypisują na IO, i policystyczne jajniki. Za granicą leczy się nią cukrzycę ciązową.Dziewczyny jakie należy zrobić badania żeby sprawdzić czy się nie ma IO? W jakich sytuacjach lekarz przepisuje metformine?