reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja też już sama nie wiem, dwa pierwsze robione wczoraj popołudniu, dwa następne dzisiaj w dzień, ostatni dzisiaj popołudniu. Bóle typowe jak dla owulacji, czyli bol jajników, skok temperatury, ból kręgosłupa. Jutro kupie test ciążowy i sprawdzę czy ta beta mi spadła. W necie piszą, że rzadko występuje owulacja pi zabiegu 🙄
No czasem wystepuje, ja sobie betę sprawdzalam owulacyjnymi bo mialam zapas i dopiero jak zbledly to sprawdzalam ciazowymi. Ale w Twoim wypadku jesli chcesz wykluczyć owu to najlepiej ciazowy właśnie. Mi 6 tygodni beta spadała tylko ja miałam 120tyś... po 1szej stracie nie wiem dokładnie ile miałam ale zgaduje że kOlo 10tyś i spadało 3 tygodnie. Ja nie miałam owu w tych cyklach.

reklama
Czy miałyście odczuwalyscie ból po łyżeczkowaniu? Jestem kilka dni po i co jakiś czas chwyci mnie taki promieniujący ból, ale co dziwne …jakby odbytu?! Wybaczcie dosadną szczerość, ale zastanawia mnie czy to normalne.
Ja odczuwałam, zwłaszcza podczas wizyt w toalecie, ale przy siadaniu też. Przeszło po ok 2tyg.

Hej

Dziewczyny mam pytanie, biorę eutyrox na czczo czy jest jakiś czas kiedy potem mogę zjeść posiłek. Nigdy nie było z tym problemu, bo przed śniadaniem pół godziny brałam a teraz jestem na diecie i wstaję o 6.00 natomiast posiłek jem o 10.00 ale o 7.00 kawę piję. Jak brać tabletki?

Czy miałyście odczuwalyscie ból po łyżeczkowaniu? Jestem kilka dni po i co jakiś czas chwyci mnie taki promieniujący ból, ale co dziwne …jakby odbytu?! Wybaczcie dosadną szczerość, ale zastanawia mnie czy to normalne.
Tak, miałam to samo. Podczas narkozy cały organizm jakby zasypia. Jelita też. Do kilkudziesięciu godzin po wybudzeniu z narkozy organizm musi znowu "włączyć" wszystkie funkcje życiowe. Dlatego możesz odczuwać bóle jelit. Ja miałam chyba 24 h po zabiegu bóle i pojechałam do lekarza i tak mi to wytłumaczył. Trochę pokrętnie, ale mam nadzieję, że zrozumiale [emoji3526]
Hej

Dziewczyny mam pytanie, biorę eutyrox na czczo czy jest jakiś czas kiedy potem mogę zjeść posiłek. Nigdy nie było z tym problemu, bo przed śniadaniem pół godziny brałam a teraz jestem na diecie i wstaję o 6.00 natomiast posiłek jem o 10.00 ale o 7.00 kawę piję. Jak brać tabletki?
Ja biorę o 6, a o 7 pije kawę, o 9 jem śniadanie.

Ja AMH nie badałam, więc się nie wypowiem. A co do - 15kg to poroniłam pod koniec lutego, w marcu dowiedziałam się o IO. Dostałam metforminę, umiarkowany ruch (spacer lub kije) i dieta z niskim IG i ŁG tak na 90% bo nie mogłam znaleźć w okolicy dobrego chleba dla siebie, więc jadłam po prostu pełnoziarnisty albo żytni 😛 w dniu spodziewanej miesiączki w czerwcu poszłam od razu na betę i już wynosiła ponad 200 ❤️ wierzę, że i Tobie się uda 😊
No ja mam 2 straty, ostatnia w maju i wtedy też wszytko mi IO, metaformina mam dawkę 750xr, te z dietą IO i w sumie też cukrzycowa bo poza IO mam stan przedcukrzycowy dość spory. I tak oto mam -10kg na koncie, BMI obecnie 24 więc w normie. Ehh zobaczymy mam nadzieję że u mnie to było powodem strat.

reklama
Dziewczyny jakie należy zrobić badania żeby sprawdzić czy się nie ma IO? W jakich sytuacjach lekarz przepisuje metformine?
Do samego IO wystarczy glukoza i insulina na czczo. Ja robiłam obie wartości z obciążeniem i doszła hiperinsulinemia i stan przedcukrzycowy - 188 gdzie od 200 jest już cukrzyca (badanie po 2h, norma do 140...). Metaforminę dostałam od razu. Przypisują na IO, i policystyczne jajniki. Za granicą leczy się nią cukrzycę ciązową.

Do góry