reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej , wczoraj byłam niestety owulacja dopiero przede mną ale to nieważne. Mam stan zapalny bo zostały resztki po poronieniu😥😥. Antybiotyk i jeśli po kolejnym okresie nie oczyści , szpital i lyzeczkowanie... powiem tak jestem wkurw... na swojego lekarza który w szpitalu dał mi tylko tabletki potem mnie wypuścił, na kolejnej twierdził że po okresie wszystko zejdzie , kolejną wizyta że jeszcze jeden cykl i napewno. I dupa poronilam 31.05 miałam 2 okresy A ja dalej mam resztki 😡😡😡... Nie mam siły pisać poplakalam się wczoraj bo kurde jak tak można ... ten powiedział że powinnam jechać do szpitala, ja się nie zgodziłam , spróbuje ten antybiotyk jak dalej będzie bolało w przeszłym tyg idę na zabieg. Tak traci się zaufanie do swojego lekarza....specjalista który pracuje w szpitalu 🥺🥺🥺...
Co za palant, współczuję kochana że musisz przez to znowu przechodzić.

reklama
Hej , wczoraj byłam niestety owulacja dopiero przede mną ale to nieważne. Mam stan zapalny bo zostały resztki po poronieniu😥😥. Antybiotyk i jeśli po kolejnym okresie nie oczyści , szpital i lyzeczkowanie... powiem tak jestem wkurw... na swojego lekarza który w szpitalu dał mi tylko tabletki potem mnie wypuścił, na kolejnej twierdził że po okresie wszystko zejdzie , kolejną wizyta że jeszcze jeden cykl i napewno. I dupa poronilam 31.05 miałam 2 okresy A ja dalej mam resztki 😡😡😡... Nie mam siły pisać poplakalam się wczoraj bo kurde jak tak można ... ten powiedział że powinnam jechać do szpitala, ja się nie zgodziłam , spróbuje ten antybiotyk jak dalej będzie bolało w przeszłym tyg idę na zabieg. Tak traci się zaufanie do swojego lekarza....specjalista który pracuje w szpitalu 🥺🥺🥺...
Bardzo mi przykro. To dobijające, że takie rzeczy się dzieją w szpitalach🥺
Dwa lyżeczkowania miała @Qruszon. Pierwszy zabieg był niedokładny.
Moim zdaniem jedź do szpitala, skoro samo po dwóch okresach się nie oczyściło. Przyczyną stanu zapalnego są resztki w macicy, Antybiotyk może zmniejszyć stan zapalny, ale przyczyny nie usunie.

O cholera! To nawet nie zlecał Ci kontrolnego usg? Ja poronilam bez tabletek ale potem lekarz kilka razy sprawdzał czy organizm się czyści i czy nic nie zostało.
Bardzo wspolczuje🥺
Miałam 3 usg który robił ten o to specjalista. Za każdym razem twierdząc że jeszcze troszkę i zejdzie ... usg trwało 1 minutę i spadaj ... Tak wyglądało naprawdę. Wczoraj inny lekarz i kurde usg dokładne potem rozmowa i zupełnie inaczej... wiem że nie zejdzie że bez szpitala nie pójdzie.... czemu to mnie spotyka ...2 cm resztki do tego uwaga moje endometrium ma 14 mm w 15 dc ... także słabo

Bardzo mi przykro. To dobijające, że takie rzeczy się dzieją w szpitalach🥺
Dwa lyżeczkowania miała @Qruszon. Pierwszy zabieg był niedokładny.
Moim zdaniem jedź do szpitala, skoro samo po dwóch okresach się nie oczyściło. Przyczyną stanu zapalnego są resztki w macicy, Antybiotyk może zmniejszyć stan zapalny, ale przyczyny nie usunie.
Tak potwierdzam, ja miałam dwa lyzeczkowania. Pierwsza abrazja mało dokładna, druga po miesiącu. Szok.
Potem już było z górki... choć na wyjściu ze szpitala dostałam antybiotyk (całe szczęście nie było już tego lekarza do którego chodziłam latami i robił 1zabieg na oddziale

Miałam 3 usg który robił ten o to specjalista. Za każdym razem twierdząc że jeszcze troszkę i zejdzie ... usg trwało 1 minutę i spadaj ... Tak wyglądało naprawdę. Wczoraj inny lekarz i kurde usg dokładne potem rozmowa i zupełnie inaczej... wiem że nie zejdzie że bez szpitala nie pójdzie.... czemu to mnie spotyka ...2 cm resztki do tego uwaga moje endometrium ma 14 mm w 15 dc ... także słabo
Jeszcze troszkę i zejdzie.. ta.. ja się wyczyściłam po poronieniu sama, a i tak moj gin sprawdzał ultra dokładnie. Ponad to w pierwszej [emoji205] zeszły mi takie skrzepiska że w ciężkim szoku byłam.. a byłam super oczyszczona.. ja nie wiem, zawsze wychodze z założenia, że jak coś robić to jak najlepiej i jak najdokładniej.. a tu jeszcze chodzi o czyjeś zdrowie.. eh

Brak słów do takich lekarzy :( najgorsze, że człowiek przecież ufa temu co mowia... Teraz Twój organizm pewnie działa troszke inaczej przez stan zapalny, ale po zabiegu i całkowitym oczyszczeniu na pewno juz wszystko wróci do normy :( tylko trzeba chwilkę poczekać... A w czekaniu, to bardzo dobrze Cie rozumiem, bo ja musze czekać jeszcze do grudnia :(
Jeśli jedziesz na weekend to odpocznij i nabierz siły. Przetrwaj kolejny tydzień i pójdziesz już dalej ;* trzymaj się!

Bardzo mi przykro, że będziesz musiała to przechodzić. To słabe, że mało któremu lekarzowi można zaufać... A sprawdzalas sobie betę?

Położę kochana tylko po weekendzie, wyjeżdżam dziś w nocy na 3 dni nad morze... szkoda mi tego wyjazdu, a w weekend i tak mi nic nie zrobią. Pytałam się nie zagraża to mojemu życiu, gorączki nie mam ... także biorę antybiotyk ...w przyszłym tyg szpital [emoji26]....
Dobrze, że poszłaś do innego lekarza!

reklama
Oj no mi lekarz zrobił łyżeczkowanie jeszcze w szpitalu bo powiedział że są resztki ale nie będę tak chodzić bo jeszcze się Wda jakieś zakażenie i po co mi to. Ja ogólnie jestem za lyzeczkowaniem. Za pierwszym razem bardzo się do bałam ale po 1 @ dostałam zielone światło bo wszystko było ok. Za drugim w sumie się nawet ucieszyłam. Teraz będę już 2 cykle po, zielone światło dostałam teraz ale dlatego, że robiłam dużo badań i chciałam być na 100% pewna że wszystko jest ok. Ja na Twoim miejscu poszlabym na zabieg bo kolejny cykl zmarnujesz :(. Antybiotyk zadziała na zakażenie, resztki jakby się miały same usunąć to myślę że już by ich nie było.

Do góry