Carry88
Moderator
A ja dziś znów metnik w głowie mam miec zabieg za tydzień.Dzis bylam u mojej pani dentystki co chodze od lat i ona mi się pyta jak ciąża ja jej mowie ze niestety obumarła.Pyta nadal jaki tydzie ja ze 7tc opowiedziałam jej o wczesniejszych wizytach i opiniach lekarzy i ze 1 mnie skierował na zabieg bo serduszka nie ma.Jej odpowiedź: pani Ilonko niech pani to przemyśli jeśli jest obumarła to sama się pani by oczyściła do końca 7tyg.bo organizm sam będzie chciał wydalić cos co mu zalega.Ja poroniłam w 6tc i tydzień czasu i organizm sam się oczyścił.Poczekalabym jeszcze z tydzień 1,5 bo zna przypadki ze na zabieg dziewczyna poszła w 9 tyg a tam zdrowa ciąża I pytają czemu chce usunąć. Organy krwionośne się kształtują około 8 i 9 tyg.I jeszcze raz powiedziała żeby pani p.ilonko nie żałowała tej decyzji i dala mi namiary na swoją ginekolog koleżankę i mam się na nią powołać.Mam metnik w głowie a co jeśli ma rację ??? Moze poczekac aż sam organizm się oczyści ??? I isc sprawdzić za 1,5tyg na usg?
W moim szpitalu musiała być opinia dwóch niezależnych lekarzy na USG żeby podjąć decyzję o zabiegu. Możesz zrobić USG gdzie indziej prywatnie dla pewności.