reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

My pierwsza ciążę straciliśmy w 12 tygodniu. Czułam dziwne ciągnięcia na dole, lekarka najpierw bagatelizowała, ale ja się uparłam na usg, okazało się, że w środku jest puste jajo (wcześniej normalnie było maleństwo z bijącym serduszkiem).. nie krwawiłam, nic nie bolało jakoś dziwnie.. od razu położyli mnie do szpitala, dali na noc tabletki dopochwowo, rano zaczęłam krwawić, od razu na zabieg w znieczuleniu miejscowym i pod głupim jasiem, mało im nie zeszłam, bo strasznie mi ciśnienie spadło.. po wszystkim położyli mnie na sali, gdzie 2 dziewczyny w zaawansowanej ciąży były na podtrzymaniu..obie jarały fajki.. strasznie to przeżyłam..
ale chyba nie powinni Cie kłaść w sali gdzie ciezarne były wspołczuje :no:

reklama
ale chyba nie powinni Cie kłaść w sali gdzie ciezarne były wspołczuje :no:
A bo kogoś to obeszło.. nawet nie miałam żadnego wsparcia psychologa czy cos.. w rezultacie wypisałam się na własne życzenie, czułam się dobrze fizycznie, psychicznie był klops.. a że nie uważaliśmy z mężem za bardzo, to nawet [emoji205] nie dostałam, bo od razu zaszłam.. córcia urodziła się 4kg, 56cm długa i zdrowa, choć ciąża trochę z przygodami. Do dziś się śmiejemy, że jeszcze że mnie nie wyszła cała (ledwo wyparłam główkę z siebie), a już się darła [emoji38] i tak jej zostało do dziś [emoji38][emoji38]

Tak że dziewczyny, tego nam wszystkim życzę, abyśmy jak najszybciej doczekały się zdrowych bobasków.

Choć teraz jest ciężko, po każdej burzy świeci słońce, najważniejsze to się nie poddawać (choć sama miewam chwile zwatpienia, staram się jednak ogarnąć i spiąć pośladki i do przodu!)

dziekuje. A jak wygląda ten zabieg? Czytałam w internecie ale ciężko cokolwiek zrozumieć.
Wiesz co. Udypiają Cię na jakieś 30min i czyszczą w tym czasie. Budzisz się po wszystkim. Wcześniej dają tabletki żeby szyjka sama ruszyła (nie trzeba wtedy jej otwierać na siłę podobno) - przynajmniej tak mi tłumaczyli.

Hej wszystkim, wczoraj na wizycie stwierdzono ciążę obumarłą 9+4. Jutro jadę do szpitala na wywołanie poronienia. Chciałbym zacząć się starać po poronieniu. Czy ktos brał olej z wiesiolka po poronieniu?
Kochanie przykro mi 😣😥
Ja brałam olej z wiesiołka. Szczerze 1x dziennie i nie dość że śluzu miałam tak mega dużo że dosłownie lalo mi się po nogach to jeszcze okresy bezbolesne. Ale ja zawsze śluzu miałam dużo. Moja przyjaciółka bierze 4x 1 olej z wiesiolka. Tak jej lekarz zalecil. Ja jestem mega zadowolona z niego. Aha i biorę do owulacji bo potem skurcze może powodować.
A jak i ile tego wiesiołka się bierze?
Ja brałam 1 raz dziennie ale można max 4 razy dziennie od poczatku cyklu aż do owu. Tak optymalnie to dwie kapsułki dziennie. Ja biorę olej w kapsułkach z gala. W przystępnej cenie.
dziekuje. A jak wygląda ten zabieg? Czytałam w internecie ale ciężko cokolwiek zrozumieć.
Znieczulenie na 10-15 min. I po wszystkich. Po kilku godzinach można już normalnie funkcjonować
Jeszcze to, że one tam były, to pikuś..ale to, że na podtrzymaniu, w ciąży, a co chwilę do wc na fajki ganiały.. janrobilam wszystko, żeby maleństwo rozwijało się jak najlepiej, niestety nie udało się, a te małpy... zresztą, same wiecie co czułam.. to tak jak my tu teraz, staramy się, wiele z nas już dluuuugi czas..I jest ciężko.. a takie patole beż starania i pyk..a później info w TV, że dziecku działa się taka a taka krzywda..

Sprawiedliwość kurdę..
Nie ma sprawiedliwości. Ja jak leżał.po porodzie to przywieźli babkę...miała ponad 2 promile alkoholu, urodziła w 39 tyg. Zdrowe dziecko. Zaraz po porodzie przyszła do niej koleżanka w zaawansowanej ciąży...śmierdziało od niej fajkami i przyszła z ćwiartka wódki🤦
Ręce opadają

Kochanie przykro mi 😣😥
Ja brałam olej z wiesiołka. Szczerze 1x dziennie i nie dość że śluzu miałam tak mega dużo że dosłownie lalo mi się po nogach to jeszcze okresy bezbolesne. Ale ja zawsze śluzu miałam dużo. Moja przyjaciółka bierze 4x 1 olej z wiesiolka. Tak jej lekarz zalecil. Ja jestem mega zadowolona z niego. Aha i biorę do owulacji bo potem skurcze może powodować.

Ja brałam 1 raz dziennie ale można max 4 razy dziennie od poczatku cyklu aż do owu. Tak optymalnie to dwie kapsułki dziennie. Ja biorę olej w kapsułkach z gala. W przystępnej cenie.

Znieczulenie na 10-15 min. I po wszystkich. Po kilku godzinach można już normalnie funkcjonować

Nie ma sprawiedliwości. Ja jak leżał.po porodzie to przywieźli babkę...miała ponad 2 promile alkoholu, urodziła w 39 tyg. Zdrowe dziecko. Zaraz po porodzie przyszła do niej koleżanka w zaawansowanej ciąży...śmierdziało od niej fajkami i przyszła z ćwiartka wódki🤦
Ręce opadają
No koleżanka ma właśnie dziecko dzięki takiej... chłopak ma 8ro rodzeństwa, każde wychowuje inna rodzina. Baba 40 lat, patola totalna... i pyk ciaza za ciążą 🤷🏻‍♀️. Świat nie jest sprawiedliwy. Mały miał zespół poalkoholowy (nie wiem jak to się nazywa) ale go wyprowadzili na szczęście.

Kochanie przykro mi [emoji21][emoji26]

Nie ma sprawiedliwości. Ja jak leżał.po porodzie to przywieźli babkę...miała ponad 2 promile alkoholu, urodziła w 39 tyg. Zdrowe dziecko. Zaraz po porodzie przyszła do niej koleżanka w zaawansowanej ciąży...śmierdziało od niej fajkami i przyszła z ćwiartka wódki[emoji1751]
Ręce opadają
W głowie mi się to nie mieści.. nie jestem idealną mamą, chociaż się staram, ale za swoimi dziećmi zawsze będę stała murem i będę je chronić najlepiej jak umiem. Dostaje białej gorączki jeśli o to chodzi.. I wiem, że gdyby trzeba było, wystartowała bym z lapami nawet do faceta 2 na 2..
Wszystko co robię, robie dla moich dzieci i nie pozwolę ich krzywdzić.. myślę, że tak ma każda normalna mama..
Zresztą, mąż tak jak ja.

Też kupiłam wiesiolka z gala. Zobaczymy, może pomoże.

O, dziewczyny, a jakie witaminy bierzecie przedciążowe? Co myślicie o ovarinie?

Dziekuje wszystkim za słowa wsparcia, myślałam że jestem silniejsza, niestety. Dziekuje tez za odpowiedzi. Mam jeszcze tylko pytanie oni się upewniają przed zabiegiem, że ciąża jest obumarla?

Dziekuje wszystkim za słowa wsparcia, myślałam że jestem silniejsza, niestety. Dziekuje tez za odpowiedzi. Mam jeszcze tylko pytanie oni się upewniają przed zabiegiem, że ciąża jest obumarla?
Przykro mi ze musisz przez to przechodzić :( samego zabiegu się nie bój, usypiaja cie i budzisz się po wszystkim. Trwa to jakieś 20 minut. Po kilku h możesz iść do domu
Tak, usg zawsze w szpitalu robią i np u mnie musi dwóch lekarzy stwierdzić poronienie zanim zrobią zabieg.

reklama
No koleżanka ma właśnie dziecko dzięki takiej... chłopak ma 8ro rodzeństwa, każde wychowuje inna rodzina. Baba 40 lat, patola totalna... i pyk ciaza za ciążą 🤷🏻‍♀️. Świat nie jest sprawiedliwy. Mały miał zespół poalkoholowy (nie wiem jak to się nazywa) ale go wyprowadzili na szczęście.

W głowie mi się to nie mieści.. nie jestem idealną mamą, chociaż się staram, ale za swoimi dziećmi zawsze będę stała murem i będę je chronić najlepiej jak umiem. Dostaje białej gorączki jeśli o to chodzi.. I wiem, że gdyby trzeba było, wystartowała bym z lapami nawet do faceta 2 na 2..
Wszystko co robię, robie dla moich dzieci i nie pozwolę ich krzywdzić.. myślę, że tak ma każda normalna mama..
Zresztą, mąż tak jak ja.

Też kupiłam wiesiolka z gala. Zobaczymy, może pomoże.

O, dziewczyny, a jakie witaminy bierzecie przedciążowe? Co myślicie o ovarinie?
Ja biorę kwas foliowy, wit.d , olej z wiesiolka, i co drugi dzień magnez.
Kiedyś brałam pregna start.

Do góry