reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja też odliczałam. Bardzi chcialam być w kolejnej ciąży do tego czasu, bo bałam się że inaczej się załamie. Termin miałam praktycznie na rocznicę ślubu, rocznica ślubu w dzień dziecka utraconego.... niezły zbieg okoliczności, prawda? Pamiętam że pojechaliśmy z mężem z okazji rocznicy do Wrocławia. Mi się spóźniał okres a testg negatywne. Po powrocie do domu czułam się chora wiec zrobiłam betę. Wynik - 1.4 w 32dc więc dupa :( załamana wzięłam leki, poszlam spac. Tu na forum dziewczyna mi napisała- powtorz betę bo skoro nie jest 0 to coś jest na rzeczy. Powtórzyłam po 48h i było 14. Już wiedzialam ze bedzie zle i tak się stało. Serduszko w ogóle nie zaczęło bić :( ale w szpitalu czekając na zabieg, zaczęłam szukać badań jakie zrobić i to mi dało siłę. Miałam plan, mialam cel, wiedziałam że muszę go realizować krok po kroku. Dopiero wtedy tak na prawdę się ogarnęłam i ta walka stała się sensem życia. To był koniec listopada. W sierpniu pojechaliśmy z mężem na wakacje, a wróciliśmy już w 3 :) owu wypadała w moje urodziny, więc taki miałam prezent :) I tobie, ale i wszystkim starającym się tu dziewczynom, życzę takiego prezentu ;)

Córka ma 2 latka :)

Ja nie byłam na pogrzebie, nie wiedziałam ze coś takiego robią. Ale ten grób dzieci utraconych jest moim symbolicznym miejscem i bycie tam pomagało :)
Dopóki nie pochowaliśmy synka taki grób też był dla mnie symbolem w(cześniej poroniłam 2 razy ale pogrzebu nie robiliśmy) Bardzo mi pomagał, łzy leciały ale czułam w jakimś sensie ulgę.
To ja jestem jakaś inna.
Mimo 5 poronień nigdy nie poszłam na grób dzieci utraconych, nigdy nie postawiłam świeczki.
Nie chodzę ani we wszystkich świętych, ani w rocznicę poronień.
Chciałabym zapomnieć... Ale się nie da.
Nie będę jednak rozgrzebywać ran.
Każda ma inne potrzeby czy odczucia. Każda z nas ma prawo przeżywać to na swój sposób. Mi ten grób w pewnym sensie pomógł. Trzymaj się 😘

reklama
To ja jestem jakaś inna.
Mimo 5 poronień nigdy nie poszłam na grób dzieci utraconych, nigdy nie postawiłam świeczki.
Nie chodzę ani we wszystkich świętych, ani w rocznicę poronień.
Chciałabym zapomnieć... Ale się nie da.
Nie będę jednak rozgrzebywać ran.
Nie jesteś wcale dziwna. Każda z nas potrzebuje czegoś innego i ma własny sposób na poradzenie sobie w takiej sytuacji. Mi akurat to pomagało w jakiś sposób chociaż wylam tam jak głupia

To jak dzisiaj rano - to tak mogło być. Beta wskazuje, że beta jest już ciążowa. Wydawało mi się, że pisałaś, że robiłaś wcześniej test. Zatem myślę, że można już pomalutku gratulować i trzymać kciuki!

To jak dzisiaj rano - to tak mogło być. Beta wskazuje, że beta jest już ciążowa. Wydawało mi się, że pisałaś, że robiłaś wcześniej test. Zatem myślę, że można już pomalutku gratulować i trzymać kciuki!
Ech, na gratulacje to nie wiem kiedy będę gotowa 😅 trzymajcie kciuki, jutro zrobię test i powinien być ciemniejszy, jeśli to "nowa" beta. Cholera, najgorzej że brzuch mnie boli nie wiem skąd i dlaczego.

To normalne, że brzuch boli. Ja w zasadzie w każdej ciąży byłam pewna, że zaraz @ przyjdzie. Ja też bym robiła testy i sprawdzała czy ciemnieją. Wydaje mi się. że nie ma co teraz sprawdzać przyrostu, bo są obecnie bardzo małe wartości. Także trzymam kciuki za ciemniejszą kreskę! Bądź dobrej myśli - jeśli 3 tygodnie temu beta była 20, to moim zdaniem nie ma szans, by to była stara beta :*

reklama
To normalne, że brzuch boli. Ja w zasadzie w każdej ciąży byłam pewna, że zaraz @ przyjdzie. Ja też bym robiła testy i sprawdzała czy ciemnieją. Wydaje mi się. że nie ma co teraz sprawdzać przyrostu, bo są obecnie bardzo małe wartości. Także trzymam kciuki za ciemniejszą kreskę! Bądź dobrej myśli - jeśli 3 tygodnie temu beta była 20, to moim zdaniem nie ma szans, by to była stara beta :*
Pójdę jeszcze zbadać prog pod koniec tygodnia, żeby wiedzieć, n aczym stoję. Teraz mam rozkmine, mamy zaplanowany wyjazd na weekend, nic ekstremalnego, ale to 400km samochodem w jedną stronę, jechać czy odpuścić, jeśli to ciąża? Jestem tak przestraszona, że leżałabym plackiem cały czas..

Do góry