reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Gonzi Popieram @Magdusia88 i też bym z progesteronem spróbowała. Zapewne czeka Cię teraz badanie bety aż do wyjaśnienia sytuacji - max za 9 dni jeśli beta będzie rosła pęcherzyk powinien pojawić się w macicy. Moim zdaniem nie ma co od razu wyrokować ciąży pozamacicznej, bo równie dobrze może to być ciąża biochemiczna i beta zaraz zacznie spadać. A kto wie - może zdarzy się cud i kropek zadziwi naszą wiedzę o naszych organizmach ;-)
Dzięki. Po prostu zastanawiam się czy tak niski prog nie jest już wyrokiem dla tej ciąży. Nigdy nie interesowałam się tym i nie czytałam. Teraz boje się cokolwiek czytać 🥺

reklama
No dziwna sytuacja. Jeszcze ten cykl był dziwny. W 2-6 dc dostalam aromek. W 10 dc 8.05 byly 2 pecherzyki dominujace na usg dostalam zastrzyk na pekniecie. W 12 dc pecherzyk z prawej strony pękł a z lewej nadal był. Między 15-24 dniem cyklu brałam luteinę. W 20 dc na usg pecherzyk lewy byl w trakcie pękania. W 25 dc test negatywny.
No i potem 3 dni po terminie miesiaczki test pozytywny, beta z krwi 14,85. Przed badaniem z krwi zaczelo sie juz krwawienie. Teraz beta 91 w luxmed, w klinice 104. Ehh
Czyli te pęcherzyki pękły jakby w innym czasie ? Ale czy to znaczy że owu była jakby dwa razy ? Sorki, może głupie pytanie ale nie zrozumiałam

Czyli te pęcherzyki pękły jakby w innym czasie ? Ale czy to znaczy że owu była jakby dwa razy ? Sorki, może głupie pytanie ale nie zrozumiałam
No tak to wyglądało na usg. Po zastrzyku pękł tylko 1 pęcherzyk. A ku mojemu zdziwieniu na usg w 20 dc ( na ktore poszlam tylko dlatego ze mialam wizyte w sprawie inseminacji czerwcowej a w cenie jest usg) pani znalazla lewy pecherzyk i powiedziala ze jest w trakcie pekania.
Zdziwilo mnie to bo bralam luteine i myslalam ze ona hamuje owu.

Niski progesteron może utrudnić zagnieżdżanie zarodka w macicy. Do tego cienkie endometrium - no nie wygląda to optymistycznie.
No u mnie jeszcze te kiry implantacyjne wyszly slabo. Mialam brac od pozytywnego testu wedlug Pasnika accofil i encorton. Ale nic nie wzielam bo zaczelam krwawic

A tak, Matkowski ma super opinie. Przyjmuje prywatnie na Morenie. Moja kumpela się u niego leczy. Fajnie udało Ci się trafić bo terminy odległe w luxie.
No właśnie widziałam na znanym lekarzu. A dziś rano jeszcze sprawdzałam czy jeszcze jakiś termin się zwolnił i był kolejny na 8 rano dziś. Także pewnie kobiety odwołują na ostatnia chwile i można czasem coś wyhaczyc

Tak dokładnie. Bo w klinice zrobiłam drugą. Ja wątpię że beta będzie ujemna bo testy sikane chyba też mają jednak jakąś swoją czułość a jednak wychodziły coraz mocniejsze... ja to już się gubię nie wiem co byłoby najlepsze. A to endometrium 5 to serio lipa która przekreśla wszystko? Bo ja nie wiem jakie powinno być na początku ciąży...
a jeszcze możecie mi powiedzieć bo zapomniałam zapytać lekarza a sam też nic nie mówił. Czy taka beta rosnąca oprócz pozamacicznej może oznaczać np puste jajo?
No ja w 2giej fazie zaraz po owu miałam 6mm I było za cienkie na zagniezdzenie - ponoć minimum to 8mm. Dostałam duphaston i się zwiększyło- zarodek był bardzo ładnie zagiezdzony tym razem :(

reklama
Do góry