reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Gonzi kurcze dopiero dotarłam do domu i czytam co u ciebie, Biedna stresa masz, cuda się zdarzają. Trzymam kciuki za spokój do tego 7.06
A czy krwawienie jest nadal?

@Gonzi kurcze dopiero dotarłam do domu i czytam co u ciebie, Biedna stresa masz, cuda się zdarzają. Trzymam kciuki za spokój do tego 7.06
A czy krwawienie jest nadal?
No mam, mam :(
Nie. Krwawienie miałam tylko w piątek. W nocy się zaczęło a wieczorem po wizycie u gina pociekły ostatnie krople i już nie było.

Staraj się myśleć etapami - najpierw zobaczysz kolejny wynik bety i proga a potem będziesz myśleć o USG.
Daje Ci dobre rady a sama nakrecam się dosłownie wszystkim 🙈
No wiem, wiem. A czy kojarzycie czy luteina przekłamuje wynik? W sensie teraz mam ją brać w sporych dawkach i zastanawiam się czy wynik w środę będzie miarodajny.

Nie ma sprawy nic się nie stało. Ja jak zwykle panikę sieję na szczęście jest tu dużo Kochanych dziewczyn więc pomogły mi przetrwać ten czas oczekiwania na telefon.
Już po telefonie.
Pan doktor mi tylko powiedział że beta super ale prog dramat. Że nie chce demonizować ale zdarzyć się może wszystko i że musimy obserwować bo boi się ciąży pozamacicznej. Mówi że to nasze największe zmartwienie teraz.
Dał dopochwowo luteinę 100 3 razy dziennie. Za dwa dni mam zbadać proga i bhcg. No i w pon mam jechać do niego na USG. Mówi żeby cudów się nie spodziewać ale że nie ma co trzeba myśleć pozytywnie.
Najgorsze że zapomniałam go zapytać o te leki od Paśnika. Ale skoro dał mi luteinę to chyba te od Paśnika też powinnam brać ( Paśnik kazał od pozytywnego testu).
Jak myślicie?
Bierz to i to. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i wierzę że tak będzie😊 a ten progesteron nie wyjdzie w wynikach ponoć

reklama
Mi się coś kojarzy że duphaston nie wychodxi w badaniach ale luteina tak. Mogę się mylić. @roki_1991 będzie wiedziała ☺️
Właśnie chyba jest odwrotnie. Duphaston wyjdzie a luteina nie. Mi gin przepisał duphaston i brałam od owu i potem na początku ciąży. 3x1 brałam. I przed braniem miałam progesteron fajny a po dupku tak mi skoczył że był powyżej normy i kazał zmniejszyć dawkę.

Do góry