reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Magda_krk to jeszcze pierwszy trymestr? Acard na noc bierz.
Tak, 6tydzien i 5dzien. Mąż mówi, że jeśli w nocy też tak będę kaszleć to wzywa pogotowie. Kaszle cały czas, nawet nie mogę jeść bo cały czas kaszle i cięzko mi cokolwiek przełknąć, mówić też nie mogę bo od razu zanoszę się suchym kaszlem. Gorączka rośnie coraz bardziej. Ale mam pecha.

reklama
Tak, 6tydzien i 5dzien. Mąż mówi, że jeśli w nocy też tak będę kaszleć to wzywa pogotowie. Kaszle cały czas, nawet nie mogę jeść bo cały czas kaszle i cięzko mi cokolwiek przełknąć, mówić też nie mogę bo od razu zanoszę się suchym kaszlem. Gorączka rośnie coraz bardziej. Ale mam pecha.
Trzymaj się tam!

Ten rok w ogóle jakiś pechowy jest 😥
Wzywajcie pogotowie jak coś tylko żeby ciebie dali do innego szpitala a nie zaś tam gdzie byłaś boroczko 😣

Magda ja koronę przeszłam będąc w 8 TC i to najgorsza choroba ever. Teraz jestem w 27 tc i wygląda na to że choroba nie miała wpływu na małą. Też myślałam że wyląduje w szpitalu bo ja jeszcze brałam encorton i lekarz pierwszego kontaktu mnie nieźle nastraszył. Kaszlalam aż do wymiotów, przed szpitalem powstrzymało mnie mierzenie saturacji. Trzymam za Ciebie kciuki!
Ja nie chce pogotowia, znowu trafię do jakiejś izolatki i mnie tam wykończą.

@Katrinaka
Tylko paracetamol [emoji1787] acard zamówię sobie w internetowej aptece.
@Destino
Pojechałam na Narutowicza bo mi lekarz rodzinny tak poradził, byłam tam też w lutym gdy poronilam.
W Narutowicza tylko ciążę i porodu bezproblemowe. Na przyszłość szukaj bardziej specjalistycznych szpitali. Nawet Ujastek byłby lepszy. To typowy szpital ginekologiczny o wysokim stopniu referencyjnosci. Jeszcze szpital na Kopernika, ale tam to ciężko się dostać. Na pewno w razie w gdzieś odeślą (przewiozą).
Są cukierki z verbeny z dzikiej róży, w zasadzie jakiekolwiek smak dobre na kaszel i suche gardło można w ciąży. I jeśli dałabyś radę syrop z cebuli to polecam serdecznie. Trzymaj się Kochana. I jakby co walcie na Prokocim lub do Żeromskiego na SOR. Tam się tobą inaczej zajmą niż w Narutowicza. Lekko nie będzie, ale inaczej.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :) byłam wczoraj spontanicznie na USG bo pomyślałam że skoro mam wizytę u immunologa to dobrze by było wiedzieć że ciąża jest wewnątrzmaciczna
Lekarz powiedział że wszystko jest dobrze i czekać na serduszko bo jest za wcześnie.
Z OM wychodzi 5 tydzień. Powiedzcie mi proszę co znaczą te pomiary na dole ? Czy one się ustawiają na podstawie pomiarów czy to lekarz wpisuje ? Z tego wychodzi że 6 tydzień ? Przepraszam za głupie pytanie ale nigdy nie analizowałam USG pod takim kątem :) IMG_20210501_092250.jpg

Do góry