reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Magda_krk to jeszcze pierwszy trymestr? Acard na noc bierz.
Tak, 6tydzien i 5dzien. Mąż mówi, że jeśli w nocy też tak będę kaszleć to wzywa pogotowie. Kaszle cały czas, nawet nie mogę jeść bo cały czas kaszle i cięzko mi cokolwiek przełknąć, mówić też nie mogę bo od razu zanoszę się suchym kaszlem. Gorączka rośnie coraz bardziej. Ale mam pecha.

reklama
Tak, 6tydzien i 5dzien. Mąż mówi, że jeśli w nocy też tak będę kaszleć to wzywa pogotowie. Kaszle cały czas, nawet nie mogę jeść bo cały czas kaszle i cięzko mi cokolwiek przełknąć, mówić też nie mogę bo od razu zanoszę się suchym kaszlem. Gorączka rośnie coraz bardziej. Ale mam pecha.
Trzymaj się tam!

Ten rok w ogóle jakiś pechowy jest 😥
Wzywajcie pogotowie jak coś tylko żeby ciebie dali do innego szpitala a nie zaś tam gdzie byłaś boroczko 😣

Magda ja koronę przeszłam będąc w 8 TC i to najgorsza choroba ever. Teraz jestem w 27 tc i wygląda na to że choroba nie miała wpływu na małą. Też myślałam że wyląduje w szpitalu bo ja jeszcze brałam encorton i lekarz pierwszego kontaktu mnie nieźle nastraszył. Kaszlalam aż do wymiotów, przed szpitalem powstrzymało mnie mierzenie saturacji. Trzymam za Ciebie kciuki!
Ja nie chce pogotowia, znowu trafię do jakiejś izolatki i mnie tam wykończą.

@Katrinaka
Tylko paracetamol [emoji1787] acard zamówię sobie w internetowej aptece.
@Destino
Pojechałam na Narutowicza bo mi lekarz rodzinny tak poradził, byłam tam też w lutym gdy poronilam.
W Narutowicza tylko ciążę i porodu bezproblemowe. Na przyszłość szukaj bardziej specjalistycznych szpitali. Nawet Ujastek byłby lepszy. To typowy szpital ginekologiczny o wysokim stopniu referencyjnosci. Jeszcze szpital na Kopernika, ale tam to ciężko się dostać. Na pewno w razie w gdzieś odeślą (przewiozą).
Są cukierki z verbeny z dzikiej róży, w zasadzie jakiekolwiek smak dobre na kaszel i suche gardło można w ciąży. I jeśli dałabyś radę syrop z cebuli to polecam serdecznie. Trzymaj się Kochana. I jakby co walcie na Prokocim lub do Żeromskiego na SOR. Tam się tobą inaczej zajmą niż w Narutowicza. Lekko nie będzie, ale inaczej.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :) byłam wczoraj spontanicznie na USG bo pomyślałam że skoro mam wizytę u immunologa to dobrze by było wiedzieć że ciąża jest wewnątrzmaciczna
Lekarz powiedział że wszystko jest dobrze i czekać na serduszko bo jest za wcześnie.
Z OM wychodzi 5 tydzień. Powiedzcie mi proszę co znaczą te pomiary na dole ? Czy one się ustawiają na podstawie pomiarów czy to lekarz wpisuje ? Z tego wychodzi że 6 tydzień ? Przepraszam za głupie pytanie ale nigdy nie analizowałam USG pod takim kątem :) IMG_20210501_092250.jpg

Do góry