reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tu jest napisane, ze jedna łyżka do 3 razy dziennie przed posiłkiem. Można brać tylko do owulacji i właśnie doczytałam teraz, ze po owulacji można zastąpić olej z wiesiołka olejem lnianym

Tak tylko do owulacji można brać. Ja odstawiam mniej więcej jak się pojawia śluz płodny. W drugiej połowie brałam tran w kapsułkach bo tak mi doradził lekarz ale teraz biorę tylko olej z wiesiołka do owulacji a cały cykl biorę kwas foliowy, magnez i wit. D

reklama
Hej, okazało się że mój progesteron 8 zbadany w 23 dc powinien być szybciej oznaczony, ponieważ cykl trwał tylko 25 dni. Teraz myśląc faktycznie 11 dc miałam śluz płodny z nitka krwi.
Zrobiłam teraz badania w 3 dc (minął 3 cykl po stracie) . Załączam wyniki. Co myślicie? Pcos? Czy jeszcze się stabilizuje organizm?
Nigdy żaden lekarz nie wspomniał nawet o tym. Jajniki zawsze prawidłowe. Cykle przed strata regularne. Od tego cyklu encorton. Od marca Glucophage na lekką IO. Prolaktyna 12 (norma do 24). AMH 2,11.
IMG_20210425_155432~2.jpeg
IMG_20210425_155441~2.jpeg

Hej, okazało się że mój progesteron 8 zbadany w 23 dc powinien być szybciej oznaczony, ponieważ cykl trwał tylko 25 dni. Teraz myśląc faktycznie 11 dc miałam śluz płodny z nitka krwi.
Zrobiłam teraz badania w 3 dc (minął 3 cykl po stracie) . Załączam wyniki. Co myślicie? Pcos? Czy jeszcze się stabilizuje organizm?
Nigdy żaden lekarz nie wspomniał nawet o tym. Jajniki zawsze prawidłowe. Cykle przed strata regularne. Od tego cyklu encorton. Od marca Glucophage na lekką IO. Prolaktyna 12 (norma do 24). AMH 2,11.Zobacz załącznik 1264053Zobacz załącznik 1264054

B12 bym trochę podniosła jakaś metylowana i insulina za wysoko, powinna być jednocyfrowa ale widzę, że masz leki 😉
Do stwierdzenia pcos to trzeba by było zbadac testosteron i andostrendion i kluczowy jest obraz usg.

reklama
Do góry