reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny
Kiedy zaczęły Was boleć piersi w ciąży ? Mnie zawsze zaczynają boleć po owulacji. W każdej z poprzednich ciąż bolały bardzo, nie mogłam spać, potem powoli przestawały i to był znak że dzieje się bardzo źle. Teraz bolą mnie caly czas tak samo od owulacji, może nawet mniej, lekko przy dotyku. Martwi mnie to ... Czy zawsze w ciąży muszą boleć ? Czy nie powinny boleć z każdym dniem bardziej ?
Mnie bolą od końcówki 3tc, raz bardziej (tak że zakładanie koszulki jest nieprzyjemne) raz mniej, czasem bardzo słabo odczuwam tylko przy większym nacisku ale się tym nie martwię. Póki na usg wszystko będzie dobrze, oby tak się okazało w poniedziałek 🙂

reklama
Dziewczyny
Kiedy zaczęły Was boleć piersi w ciąży ? Mnie zawsze zaczynają boleć po owulacji. W każdej z poprzednich ciąż bolały bardzo, nie mogłam spać, potem powoli przestawały i to był znak że dzieje się bardzo źle. Teraz bolą mnie caly czas tak samo od owulacji, może nawet mniej, lekko przy dotyku. Martwi mnie to ... Czy zawsze w ciąży muszą boleć ? Czy nie powinny boleć z każdym dniem bardziej ?
Nie ma reguły.nie stresuj się 😘

Dziewczyny
Każda ciąża jest inna. Mnie w poronionej pierwszej ciąży bolaly mega, w drugiej poronionej nie. W ciazy z córką bolaly mocniej, teraz z synem znowu nie ;) także wyluzuj się nie doszukuj się na siłę nic złego :)

Dziś nie było sensu bo robiłam wczoraj. Teraz
@KatJak a zrobiłaś przyrost bety czy balas się?
@KatJak a zrobiłaś przyrost bety czy balas się?
Dziś nie było sensu bo wczoraj robiłam. W poniedziałek lub wtore pójdę. Najlepiej by było w poniedziałek ale nie mam co wymyślić szefowej 🙄 a we wtorek jej nie ma więc mogłabym wyskoczyć. Chyba że strach mi nie pozwoli ;)
W następnym wtorek mam wizytę u immunologa a w środę USG , wykoncze się do tego czasu.

Dziewczyny
Mnie ani w pierwszej nie bolały ani w drugiej. Doszukiwalam się żyłek bo wyczytałam że pojawiają się na piersiach jak się powiększają w ciąży i dopiero pojawiły się w 4 miesiącu, ale bólu piersi zero. Ja żadnych objawów praktycznie nie miałam i gdyby nie pozytywny test i zatrzymanie miesiączki to bym ani nie pomyślała że w ciąży jestem

Dziewczyny
Mnie zaczęły bolec ok 3 dni przed planowana miesiączka (wtedy tez zaczęły mi śmierdzieć różne pyszne rzeczy jak kawa i czekolada). Tutaj nie ma reguły, bo kuzynka, która rodzi w lipcu mówi ze piersi jej w ogóle nie bolą 🤷🏻‍♀️

reklama
Dziewczyny, mąż pomyłkowo kupił mi olej z wiesiołka w płynie, a nie w kapsułkach. Ile powinnam tego brać codziennie, żeby był jakiś efekt?
Tu jest napisane, ze jedna łyżka do 3 razy dziennie przed posiłkiem. Można brać tylko do owulacji i właśnie doczytałam teraz, ze po owulacji można zastąpić olej z wiesiołka olejem lnianym

Do góry