reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wymiotuję najczęściej rano, ale zdarza się w sumie o każdej porze, nawet w nocy... Rozmawialam z lekarką, kazała mi przyjechać do szpitala na kroplówkę wzmacniająca. Pojadę, ale nie wiem czy takie kroplówki wystarcza, jeśli nadal będę miała taki problem z jedzeniem... Pal licho tam mnie, ale żeby dzidzi to nie zaszkodziło...
Byle do 12 tyg., Potem powinno minąć. Jasne jedz na ta kroplówkę i zapytaj jak już tam będziesz co robić jak dalej się to będzie utrzymywać, może coś ci przepisza. Być może będziesz musiała jeździć na te kroplówki co jakiś czas póki nie miną ale czego się nie robi dla dziecka. Będzie dobrze, niedługo ci taki apetyt wróci że ho Ho

reklama
Jezu mnie tak kusi żeby się napić...ale piwka. Od października nie piję, po poronieniu miałam ochotę się upić ale postanowiłam sobie że nie napije się póki nie urodzę kolejnego dzidziusia o czasie i póki co twardo się trzymam. Co prawda zaczelam palić fajki a nie paliłam już kilka lat ale od tygodnia już nie palę 😁 mąż też mnie motywuje. Dziś stwierdził że skoro ja nie pije i nie palę to on też koniec z piwkiem bo palić nie pali. I tak się to kula jakoś.
Nie wiem czy wy też tak macie albo miałyście (Boże ponoć same myślenie o alkoholu to już alkoholizm 🤣🤣 gdzieś tak wyczytałam kiedyś) ale będąc w ciąży człowiek ani nie pomyśli o alko a wręcz mi to śmierdziało a nie będąc w ciąży ciągnie do tego.
A mnie czasem tak najdzie na winko 😋😋 ale póki co mogę pomarzyć :p ostatnio godziło za mną piwo, to kupiłam sobie takie 0.0% I chcica minęła :p

Wymiotuję najczęściej rano, ale zdarza się w sumie o każdej porze, nawet w nocy... Rozmawialam z lekarką, kazała mi przyjechać do szpitala na kroplówkę wzmacniająca. Pojadę, ale nie wiem czy takie kroplówki wystarcza, jeśli nadal będę miała taki problem z jedzeniem... Pal licho tam mnie, ale żeby dzidzi to nie zaszkodziło...
Wymioty to nic fajnego niestety... Ale dla pocieszenia powiem że jest dziewczyna która w 1 trymestrze studia od wymiotów 13kg, a w czerwcu rodzi dziecko I wszystko jest okej ;)

Testowałam już 4 i to jest mistrzostwo świata (dodam, że nigdy nie lubiłam wina a teraz od pół roku uwielbiam)
IMG_20210423_234444.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Testowałam już 4 i to jest mistrzostwo świata (dodam, że nigdy nie lubiłam wina a teraz od pół roku uwielbiam) Zobacz załącznik 1263562
Gdzie kupujesz? Jest gdzieś w większym markecie czy zamawiasz przez internet? Ja jestem wielką wielbicielką wina szczególnie białego, już za nim tęsknię a to dopiero wczesna ciąża.🤣

reklama
Do góry