reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

1. Teoretycznie co 2 dni. Ale niektórzy preferują same dni plodne codziennie az po piku.
2.mozliwe ale tego test owu nie potwierdzi ci, tylko monitoring.
Nie nusi byc torbiel moga sie tez wchlonav kiedy @ jest tak mi moja lekarka tłumaczyła
3.ja nie, kiedys z testow, zawsze mialam pik w tym samym dniu.

Tez jestem po poronieniu farmakologicznym, 1 kwietnia. Wyszlam z szpitala. Minelo 3 tyg i od srody niby okres, niby bo zadnych boli a tyle co na wkladke wszytsko miesci sie, bardziej plamienie. W sumie dzis pusto, we wtorek kontrol u lekarza mam mam nadzieje ,ze szyblo uda sie zajsc w zdrowa ciaze
ja już zaczynam wpadać w panikę... :( niby powinnam być spokojna, że w ogóle udało się zajść w ciążę, ale jakaś jestem spanikowana, że może nie jest mi dane zostać mamą. Zaczynam się zastanawiać, co robię nie tak. Poroniłam 24.02 w szpitalu też farmakologicznie w 8 tyg, a staramy się z mężem od kwietnia tamtego roku. Zastanawiam się kiedy jest ta granica, żeby iść do ginekologa i powiedzieć , że nam nie wychodzi i proszę o wsparcie

reklama
ja już zaczynam wpadać w panikę... :( niby powinnam być spokojna, że w ogóle udało się zajść w ciążę, ale jakaś jestem spanikowana, że może nie jest mi dane zostać mamą. Zaczynam się zastanawiać, co robię nie tak. Poroniłam 24.02 w szpitalu też farmakologicznie w 8 tyg, a staramy się z mężem od kwietnia tamtego roku. Zastanawiam się kiedy jest ta granica, żeby iść do ginekologa i powiedzieć , że nam nie wychodzi i proszę o wsparcie
Po lekarzach możesz zacząć już chodzić, bo może trochę zająć zanim znajdziesz takiego, który zainteresuje się tematem 🤣

Sluchaj my staralisny sie 7cykli i dopiero zaszlam. Poszlam do swojej od 4 cyklu i robiliśmy badania, mowila ze skoro zachodze to nasienia nie poki co, bo uprawiany seks codziennie i dala ni w ostatnim cyklu na owu, wtedh zaskoczylo. Teraz dala odrazu zielone światło, ale ze dostalam @ to cykl mam w dupe, ale w maju znowu bedziemy sie starac. Kazala mi zrobic od noww teraz tsh, morfolofie, i prolaktyne. I mowila ze ten cykl bez niczego, na luzno. Bede z nia obserwować.
Nie martw sie, porob podstawowe badania i mozesz skonsultować toz swoim gine.

1. Teoretycznie co 2 dni. Ale niektórzy preferują same dni plodne codziennie az po piku.
2.mozliwe ale tego test owu nie potwierdzi ci, tylko monitoring.
Nie nusi byc torbiel moga sie tez wchlonav kiedy @ jest tak mi moja lekarka tłumaczyła
3.ja nie, kiedys z testow, zawsze mialam pik w tym samym dniu.

Tez jestem po poronieniu farmakologicznym, 1 kwietnia. Wyszlam z szpitala. Minelo 3 tyg i od srody niby okres, niby bo zadnych boli a tyle co na wkladke wszytsko miesci sie, bardziej plamienie. W sumie dzis pusto, we wtorek kontrol u lekarza mam mam nadzieje ,ze szyblo uda sie zajsc w zdrowa ciaze
Moim zdaniem to jeszcze jakieś plamienie po poronieniu, na okres na pewno jest za wcześnie. 2.5 tygodnia od poronienia to na pewno nie @

Dziewczyny, mam takie pytania. Może głupie, ale co mi tam.

1. Co ile powinno się kochać w dni płodne? Codziennie? Co dwa dni?
2. Możliwe jest, że tworzy się pęcherzyk dominujący w jajniku, ale on np nigdy nie peka? Mi nigdy testy owulacyjne nie pokazywały takich dwóch grubych kresek... zaczęłam się zastanawiać czy ta komorka jajowa w ogole się tworzy. Z drugiej strony zadnych torbieli nigdy nie miałam..
3. Korzystalyscie może z OvuFriend?

Teraz czekam na okres, od poronienia mam bardzo dziwne bóle miesiączkowe.
1. Niby co 2 dni, ale ja od momentu pozytywnego testu owulacyjnego kochałam się codziennie. Jeśli testy owu ci nie wychodzą to kochaj się od momentu pojawienia się śluzu płodnego lub od momentu jak aplikacja wskaże dni płodne.
2. Hmm... Nie wiem. Raz miałam torbiel i lekarz powiedział że prawdopodobnie po niepeknietym pęcherzyku, na następnej wizycie za miesiąc już jej nie było.
3. Zainstalowalam kiedyś ta apke ale jest jak dla mnie mało przejrzysta, zagmatwana. Ja korzystam z Flo już od dawna i jestem zadowolona
Ja też poroniłam 24.02 😥
Niby mówię że po roku staran warto zgłosić się do lekarza ale ja poszłam po dwóch miesiącach starań 🤦 w pierwszą ciążę 5 lat temu zaszłam w 1 cyklu i teraz dwa cykle jak się nie udawało to już poleciałam. Kazał mi zbadać progesteron przed domniemana owulacja, po owulacji i w 21 dniu cyklu i zapisał duphaston, jakby nie wyszło przyjść i chciał sprawdzić drożności jajowodów. Ale zaszłam akurat w tym trzecim cyklu. Nie wiem czy ten duphaston pomógł czy wcześniej źle obliczałam. Spróbuj mierzyć temperaturę, obserwować śluz i robić testy owu gdzieś od 12 dnia cyklu. A ok. 21 dnia zbadaj może progesteron. Ja zaczynam starać się ponownie w połowie czerwca ale już od miesiąca prowadzę obserwacje.

Dziewczyny, robiłam kilka dni temu pakiet dla starajacych się o ciąże z diagnostyki.
Między innymi były tam badania na zespół antyfosfolipidowy. W obu przypadkach wynik wyszedł negatywny, czy poszerzać diagnostykę o antykoagulant toczniowy i beta 2 glikoproteinie IgG i igM?

Załączniki

• Screenshot_20210423_171637.jpg
    Screenshot_20210423_171637.jpg
    128,6 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Dziewczyny, robiłam kilka dni temu pakiet dla starajacych się o ciąże z diagnostyki.
Między innymi były tam badania na zespół antyfosfolipidowy. W obu przypadkach wynik wyszedł negatywny, czy poszerzać diagnostykę o antykoagulant toczniowy i beta 2 glikoproteinie IgG i igM?
Tak, bo tylko te 5 badań razem może wykluczyć zespół

Do góry