reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny, dzisiejszy test , 29DC, właśnie zaczynam kolejna walkę o moje maleństwo. Dostałam już receptę na heparynę. Dr mi napisała że zastrzyki najlepiej wieczorem ale co z acardem ?
Betę może zrobię jutro ale nie wiem czy dam radę sprawdzać przyrost ponieważ jest to dla mnie traumatyczne przeżycie.
Trzymajcie kciuki bo zrobiłam już chyba wszystko, nie wiem co będzie jak znowu spotka mnie to samo. Zobacz załącznik 1262826Zobacz załącznik 1262826
Gratulacje kochana! 😊
Ja podobnie jak dziewczyny acard biore rano a heparyne wieczorem. Trzymam kciuki, żeby wszystko się układało. I rozumiem Twój strach, ja jutro ide do lekarza i odchodzę od zmysłow, ale stres to teraz nie jest dobry doradca, musimy być dobrej myśli. Powodzenia! 😊

Gratulacje kochana! 😊
Ja podobnie jak dziewczyny acard biore rano a heparyne wieczorem. Trzymam kciuki, żeby wszystko się układało. I rozumiem Twój strach, ja jutro ide do lekarza i odchodzę od zmysłow, ale stres to teraz nie jest dobry doradca, musimy być dobrej myśli. Powodzenia! 😊
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, a będzie na pewno ❤️
Heparynę od testu bierzesz ?

Z beta ja mam straszne przeżycia, tak koszmarnie mi się kojarzy to badanie że nie chce na nie iść :(

@Magda_krk ja badanie bety wspominam tak fatalnie... Zawsze był tragiczny przyrost a potem spadek. Każde otwieranie wyników doprowadzało mnie do płaczu dlatego tak ciężko mi też iść. Rozum mówi że powinnam bo z tymi lekami mogę podtrzymywać ciążę która się nie rozwija albo co gorsza pozamaciczna, ale z drugiej strony nie mam większego już wpływu więc po co się tak stresować ?

@KatJak
Gratulacje! Będę trzymać kciuki z całej siły, żeby tym razem się udało 💕💕
Z betą też Cie rozumiem, dzisiaj robiłam już czwarty raz i od dwóch dni czekając na to badanie miałam koszmary na ten temat. Najgorsze czekanie na wynik i strach, że się coś zaraz posypie.

@Zagadka19 ale czas szybko zleciał do tej wizyty, daj znać jutro co powie lekarz🙂 💙✊
Strasznie szybko, nawet nie zauważyłam kiedy i chyba własnie dlatego teraz obleciał mnie strach 🙄
Oczywiście, jak tylko wyjde to od razu napisze 😊
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, a będzie na pewno ❤️
Heparynę od testu bierzesz ?

Z beta ja mam straszne przeżycia, tak koszmarnie mi się kojarzy to badanie że nie chce na nie iść :(
Dziękuje 😊
Heparyne zaczęłam brać jakoś dwa dni po pozytywnym teście i już jedno opakowanie za mną.
Chyba nie da się pozbyć strachu po tych przeżyciach jakie miałyśmy... Ale nadzieje mysimy mieć, bo dostałysmy kolejną szanse 😊

reklama
@Magda_krk Nie wiem czy mnie coś nie ominęło - ale na czym sprawa u Ciebie stoi? Wyszło, że w jajniku to torbiele?? Po co teraz beta?

@Zagadka19 Nie zamartwiaj się sprawami, na które nie masz wpływu! Daj koniecznie znać po wizycie!
Tak, w jajniku mam dwie spore torbiele, jedna ma wyrzuty krwi druga jest jakaś dziwna i lekarz ma sprawdzić na usg w poniedzialek czy razem z ciążą wewnątrzmaciczną jednocześnie w jajniku nie będzie pozamacicznej. A betę robię bo lekarz kazał mi zrobić jeszcze jeden przyrost ale po 72h, w poniedziałek był pęcherzyk (na razie pusty) w macicy wskazujący na 4tc i 6dzien a beta wynosiła 8685, dzisiaj robiłam kolejną. Na wszelki wypadek biorę dupka.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry