reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wg mojej wiedzy owulacja była jak progesteron jest powyżej 10.
Jednak nawet jeśli była ta owulacja to na ciążę to jest zdecydowanie za niski wynik.
Temperatury nie mierze, to nie wiem. Ale właśnie dzisiaj poszłam do ginekologa. Najpierw na usg powiedział coś o pęcherzu ok 3 cm (pomyślałam, że to ta torbiel) a potem dodał, że jest tam płyn owulacyjny. Poszłam na badanie progesteronu i mam 6,42 ng/ml. Więc owu jednak była [emoji846] teraz pytanie kiedy była i kiedy przyjdzie @ [emoji2356]no chyba, że jakimś cudem jednak ciąża, a testy jej nie pokazują.

reklama
@KatJak czy ty bierzesz complex z Aliness wit b? Czy dodatkowo jeszcze jakiś?
Mi gin kazał femibion 0 brać i sama biorę ten kompleks z wit b, nie wiem czy nie za dużo tego kwasu foliowego

@KatJak czy ty bierzesz complex z Aliness wit b? Czy dodatkowo jeszcze jakiś?
Mi gin kazał femibion 0 brać i sama biorę ten kompleks z wit b, nie wiem czy nie za dużo tego kwasu foliowego
Ja brałam complex aliness i do tego folian również z Aliness ale ta immunolog kazała mi to odstawić i zamieniła mi na jeden suplement: Homocysteine Resist i powiedziała że w tym są już te suplementy. Ale u mnie byl taki problem właśnie że po tym z Aliness Wit. B12 skoczyla mi pod górną granicę a homocysteina nie spadała za bardzo.
Po tych lekach od niej w ciągu miesiąca homocysteina spadła mi z 10,5 do 7.
Nie znam tego femibion - znajduje się tam kwas foliowy i B12?

Ja brałam complex aliness i do tego folian również z Aliness ale ta immunolog kazała mi to odstawić i zamieniła mi na jeden suplement: Homocysteine Resist i powiedziała że w tym są już te suplementy. Ale u mnie byl taki problem właśnie że po tym z Aliness Wit. B12 skoczyla mi pod górną granicę a homocysteina nie spadała za bardzo.
Po tych lekach od niej w ciągu miesiąca homocysteina spadła mi z 10,5 do 7.
Nie znam tego femibion - znajduje się tam kwas foliowy i B12?
Screenshot_20210416_192359_com.android.chrome.jpg

@Katrinaka z tego wynika że zawiera też zwykły kwas foliowy. Moim zdaniem już dodatkowo nie powinnaś brać tego z Aliness bo Ty wyniki miałaś w sumie dobre.
Jeśli jednak masz wątpliwości spróbuj skonsultowac z lekarzem lub sprawdź poziom tych witamin.

reklama
Do góry