reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Słoneczko świeci
Kupiłam zimnotloczony olej z nasion wiesiołka w kapsułkach firmy GAL, zaczęłam stosować prawie od początku cyklu, ale nie zauważyłam różnicy, może za krótko stosowałam. Nie wiem o co chodzi, ten cykl był mega dziwny, testy owu negatywne. W badaniach wyszło, że poziom D3 jest suboptymalny - 28,6, więc dołożyłam sobie d3 w olejku 4000j.m. Dokupiłam też inozytol.
Piłam kieliszek wina na wieczór 😅 Przytulanki z mezem były z założenia tylko zabawą bo sądziłam, że owulacji mieć nie będę, więc w ogóle nie myślałam, żeby dzieci z tego były.
Stawiam że owulacja jednak była w prima aprilis😂.
W święta z rodzinką piłam trochę więcej wina: czerownego różówego i białego 😅. Biorę inofem od stycznia, pregna start od sierpnia.
Myslalam, że cykl totalnie stracony ale chyba we wtorek poczułam implantację, nagle podbrzusze mnie rozbolało i następnego dnia już nic mi nie było. Podobne uczucie miałam w lutym. W czwartek zaczął mnie kłuć jajnik, bałam się torbieli więc w pt poszłam na usg, podczas badania gin stwierdził te dwa pęcherzyki po 18mm. A tu nagle ciąża. Oby tym razem była udana.

Marzę o bliźniakach❤️ Testy ciążowe szybko mi wychodziły pozytywne, może jest szansa, zbadam przyrost bety w środę🙂
Myślę że duzo tu też zrobiła luźna głowa ;) przyjemność a nie wyliczone starania o dziecko ;)

Niestety dalej nie ma, chyba już dam spokój i sprawdze jutro 🙄
Dawaj znać jak będziesz miała wyniki ;)

reklama
Kochane na dniach chcę wykonać dwa badania: na trombolifię wrodzoną i zespół antyfosfolipidowy. Znalazłam, że na stronie diagnostyki w pakiecie "Ryzyko poronień" są takie dwa badania (wrzucam załącznik). Z tego co widzę, to jedno to trombofilia, a to drugie? Czy to jest, to które chce zrobić, czy to zupełnie inne badanie i lepiej zrobić osobno?
Trombofilia zrób ze strony testdna.pl
W diagnostyce idź na krew:
- antykoagulant tocznia
- przeciwciała przeciw beta2mikroglobuline
- przeciwciała antykardiolipne

Warto też zrobić:
- białko S i C
- antytrombine
Hej, immunolog od kolejnego cyklu zapisała mi encorton 20 mg na komórki NK 24% i rozjechane cytokiny. Czy któraś z Was bierze też ten lek? To duza dawka? Teleporada trwa chwilę, a pytania po soe pojawiają.
Ja od pozytywnego testu biorę encorton 5 mg. Obecnie 17 tydzień.
Jedynym moimi wskazaniem do emcortonu były poronienia nawykowe.

Hej
Jak tam u was?
@Magda_krk o której wizyta?
@Zagadka19 masz wynik?

Dziewczyny czy myślicie, że heparyna od pozytywnego testu to za późno?
Niestety ja jeszcze wynikow nie mam.

A co so heparyny, ja pozytywny test miałam w piątek a dziś dopiero jade do lekarza i ma mi przepisać heparyne,wcześniej brałam tylko acard. Tak zalecił mi hematolog, mam nadzieję że nie będzie za pozno.

Hej
Jak tam u was?
@Zagadka19 masz wynik?

Też się tym denerwuje że za późno... Lekarz mówi że w moim przypadku nie potrzeba wcześniej. Moja bratowa ma trombofilie tak jak Ty i od pozytywnego testu brała. Ma teraz 2 miesięcznego synka 🥰
Ja za tydzień mam wizytę u immunologa, zobaczymy co powie . Jeszcze chyba nie będę wiedziała czy się udało ale przed wizytą zrobię HCG żeby w razie czego ja poinformować.

Właśnie jadę 🙂 niech lekarka wytłumaczy kolegę z pracy o co mu chodziło z tymi pecherzykami 😂. Dzięki za pamięć❤️

@Zagadka19 ja też tu ciągle wchodzę na forum i sprawdzam czy już masz wyniki.
Kochana ❤️ ja też ciągle sprawdzam i nic, nie wiem dlaczego to tak długo trwa...
I dawaj znać, co powie lekarka, trzumam kciuki ❤️

reklama
Hej
Jak tam u was?
@Zagadka19 masz wynik?

A robiłaś D-dimery? Zrób jeśli nie, mi hematolog powiedział, ze jeśli w normie to muszę brać heparynę jak zajdę w ciąże- myśle, ze spokojnie po teście, a jeśli złe wyniki to wtedy trzeba brać heparynę już przy staraniach.

Do góry