reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny! Podczytywałam was troche ostatnio, bo to forum to naprawdę skarbnica wiedzy :)
Poroniłam (10.03) w 9tc, serduszko przestało bić. Poronienie farmakologiczne.
W zeszłym tygodniu byłam na kontroli u lekarza no i tutaj zaczyna się problem. Powiedział, że coś tam jeszcze zostało i chyba będzie trzeba łyżeczkowanie zrobić. Termin do szpitala mam na piątek. Wczoraj byłam na kontroli u jeszcze innego lekarza (mam dwóch bo przestałam już ufać w jedną opinie) no i według niego wszystko się oczyściło i nawet zobaczył, że okres mam (faktycznie rano przed wizytą zaczęłam plamić, tylko nie byłam pewna czy to już @). Ja zgłupiałam już i nie do końca wiem któremu lekarzowi wierzyć i co z tym terminem w szpitalu mam zrobić? Czy nawet jak ewentualne coś tam zostało to ta @ teraz może to oczyścić? Co wy o tym sądzicie?
Ja bym po okresie zrobiła bhcg. Jeśli podwyższone to niestety szpital.

reklama
Mam na razie wynik homocysteiny
Na resztę wciąż czekam. Ten wynik jest w porządku?
Screenshot_20210412-172707_Chrome.jpg

Screenshot_20210412-173117_Chrome.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zobacz załącznik 1259167
Hmmm. Moim zdaniem za wysoko. Do ciąży chyba powinno być ok 7 lub mniej. Chyba że Ci się podniosło bo właśnie jesteś w ciąży ;) a czytałam że w ciąży może być podwyższone. Jednak chyba nie ma powodów to obaw.

Zobacz załącznik 1259167
Zobacz załącznik 1259170
Ja miałam taki sam wynik ;) niby za wysoko, bo norma jest do 8 w ciąży, jeśli masz mutacje, to lepiej brać metylowana formę kwasu foliowego, ja właśnie chyba sobie dokupie. Waham się jeszcze, bo genetyk mówił, żeby dokupić przy wyniku powyżej 8, ginekolog i hematolog mówili, ze to niewielkie podwyższenie i żeby nie zwracać na to uwagi.

Jeszcze nie wiem czy mam mutacje, nie zdążyłam zbadać. Miałam dopiero zamówić badanie. Stresuje się czekając na betę. Mogliby przyspieszyć uzupełnianie danych w diagnostyce😅 w lutym zbyt mała wartość bhcg była zwiastunem końca.

Kochane na dniach chcę wykonać dwa badania: na trombolifię wrodzoną i zespół antyfosfolipidowy. Znalazłam, że na stronie diagnostyki w pakiecie "Ryzyko poronień" są takie dwa badania (wrzucam załącznik). Z tego co widzę, to jedno to trombofilia, a to drugie? Czy to jest, to które chce zrobić, czy to zupełnie inne badanie i lepiej zrobić osobno?

Załączniki

• Screenshot_20210412_174801.jpg
    Screenshot_20210412_174801.jpg
    105,5 KB · Wyświetleń: 58
Zobacz załącznik 1259167
Zobacz załącznik 1259170
Czekam jakby to był mój wynik 😘
Kochane na dniach chcę wykonać dwa badania: na trombolifię wrodzoną i zespół antyfosfolipidowy. Znalazłam, że na stronie diagnostyki w pakiecie "Ryzyko poronień" są takie dwa badania (wrzucam załącznik). Z tego co widzę, to jedno to trombofilia, a to drugie? Czy to jest, to które chce zrobić, czy to zupełnie inne badanie i lepiej zrobić osobno?
W jakiej cenie badania?
Ja robiłam z testdna

reklama
Do góry