reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jeszcze nie wiem czy mam mutacje, nie zdążyłam zbadać. Miałam dopiero zamówić badanie. Stresuje się czekając na betę. Mogliby przyspieszyć uzupełnianie danych w diagnostyce😅 w lutym zbyt mała wartość bhcg była zwiastunem końca.
Ja tez ciągle czekam, obawiam się że w ogole sie dziś nie doczekam i będzie dopiero jutro 🙄 czekam na reszte Twoich

reklama
Kochane na dniach chcę wykonać dwa badania: na trombolifię wrodzoną i zespół antyfosfolipidowy. Znalazłam, że na stronie diagnostyki w pakiecie "Ryzyko poronień" są takie dwa badania (wrzucam załącznik). Z tego co widzę, to jedno to trombofilia, a to drugie? Czy to jest, to które chce zrobić, czy to zupełnie inne badanie i lepiej zrobić osobno?
Tak, to jest to badanie. Na stronie TestDNA wyjdzie znacznie taniej

Załączniki

• Screenshot_20210412_183608_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210412_183608_com.android.chrome.jpg
    340,6 KB · Wyświetleń: 48
Kochane na dniach chcę wykonać dwa badania: na trombolifię wrodzoną i zespół antyfosfolipidowy. Znalazłam, że na stronie diagnostyki w pakiecie "Ryzyko poronień" są takie dwa badania (wrzucam załącznik). Z tego co widzę, to jedno to trombofilia, a to drugie? Czy to jest, to które chce zrobić, czy to zupełnie inne badanie i lepiej zrobić osobno?
W diagnostyce dużo drożej wychodzi niż z testDNA a wyniki z testDNA są honorowane przez lekarzy. W testDNA masz też w pakiecie od razu więcej zbadane i to właśnie pod kątem krzepliwości (trombofilii), bo w tym screenie z diagnostyki nie ma PAI-1 ani czynnika V R2. W diagnostyce też masz panel rozszerzony, w którym jest to wszystko co w testDNA (nie sprawdzałam po kodach polimorfizmów, ale nazwy są te same):
Także jeśli robić koniecznie w diagnostyce, to raczej zainteresowałabym się tym dużym badaniem.
Szczerze radzę zrobić w TestDNA a w diagnostyce można iść na badania na APS, ale nie wiem, na jakim jesteś etapie?

Niestety niemało, bo 605 zł, dlatego zastanawiam się czy, to jest dokładnie to o co mi chodzi 🤔 najwyżej dopytam na miejscu jeśli żadna z Was się nie orientuje 😘
Nie opłaca się cenowo robić w diagnostyce. Poszukaj na stronie testdna.pl pakietu na trombofilie. Tam jest 6 badań za niecałe 400zl

Cześć dziewczyny! Podczytywałam was troche ostatnio, bo to forum to naprawdę skarbnica wiedzy :)
Poroniłam (10.03) w 9tc, serduszko przestało bić. Poronienie farmakologiczne.
W zeszłym tygodniu byłam na kontroli u lekarza no i tutaj zaczyna się problem. Powiedział, że coś tam jeszcze zostało i chyba będzie trzeba łyżeczkowanie zrobić. Termin do szpitala mam na piątek. Wczoraj byłam na kontroli u jeszcze innego lekarza (mam dwóch bo przestałam już ufać w jedną opinie) no i według niego wszystko się oczyściło i nawet zobaczył, że okres mam (faktycznie rano przed wizytą zaczęłam plamić, tylko nie byłam pewna czy to już @). Ja zgłupiałam już i nie do końca wiem któremu lekarzowi wierzyć i co z tym terminem w szpitalu mam zrobić? Czy nawet jak ewentualne coś tam zostało to ta @ teraz może to oczyścić? Co wy o tym sądzicie?
U mnie też lekarz cos zobaczył po poronieniu. Wysłał do szpitala na drugi zabieg lyzeczkowania, ale w szpitalu okazało się że to resztki endometrium tak się ułożyły. Dla pewności podali mi oksytocyne, ale nic się nie wydarzyło. Nie zaszkodzi pójść do szpitala i sprawdzić jeszcze raz. Jeśli coś zostało to może wytwarzać również beta hcg, dlatego sprawdziłabym w labo.

reklama
Bardzo dziękuję! :) a jeszcze mam pytanie, bo ciągle nie daje mi to spokoju. Czy jak zrobię badanie na trombofilię wrodzoną to w tym badaniu wyjdzie mi czy mam zespół antyfosfolipidowy? Czy na tą przypadłość muszę zrobić oddzielne badanie?

Do góry