Ja tez ciągle czekam, obawiam się że w ogole sie dziś nie doczekam i będzie dopiero jutro czekam na reszte TwoichJeszcze nie wiem czy mam mutacje, nie zdążyłam zbadać. Miałam dopiero zamówić badanie. Stresuje się czekając na betę. Mogliby przyspieszyć uzupełnianie danych w diagnostyce w lutym zbyt mała wartość bhcg była zwiastunem końca.
reklama
Anasta07
Fanka BB :)
Tak, to jest to badanie. Na stronie TestDNA wyjdzie znacznie taniejKochane na dniach chcę wykonać dwa badania: na trombolifię wrodzoną i zespół antyfosfolipidowy. Znalazłam, że na stronie diagnostyki w pakiecie "Ryzyko poronień" są takie dwa badania (wrzucam załącznik). Z tego co widzę, to jedno to trombofilia, a to drugie? Czy to jest, to które chce zrobić, czy to zupełnie inne badanie i lepiej zrobić osobno?
Załączniki
M
Ma_k
Gość
Też robiłaś w diagnostyce? Zazwyczaj tyle to nie trwałoJa tez ciągle czekam, obawiam się że w ogole sie dziś nie doczekam i będzie dopiero jutro czekam na reszte Twoich
M
Ma_k
Gość
Maaam! Nie taki zły wynik jak na sam początek 4tc
Ostatnio edytowane przez moderatora:
SymfoniaSerca
Ale suuuuper !!!Maaam! Nie taki zły wynik jak na równy 4tc
Zobacz załącznik 1259202
Słoneczko świeci
Ale suuuper!Maaam! Nie taki zły wynik jak na sam początek 4tc
Zobacz załącznik 1259202
aspekt
W diagnostyce dużo drożej wychodzi niż z testDNA a wyniki z testDNA są honorowane przez lekarzy. W testDNA masz też w pakiecie od razu więcej zbadane i to właśnie pod kątem krzepliwości (trombofilii), bo w tym screenie z diagnostyki nie ma PAI-1 ani czynnika V R2. W diagnostyce też masz panel rozszerzony, w którym jest to wszystko co w testDNA (nie sprawdzałam po kodach polimorfizmów, ale nazwy są te same):Kochane na dniach chcę wykonać dwa badania: na trombolifię wrodzoną i zespół antyfosfolipidowy. Znalazłam, że na stronie diagnostyki w pakiecie "Ryzyko poronień" są takie dwa badania (wrzucam załącznik). Z tego co widzę, to jedno to trombofilia, a to drugie? Czy to jest, to które chce zrobić, czy to zupełnie inne badanie i lepiej zrobić osobno?
Szczerze radzę zrobić w TestDNA a w diagnostyce można iść na badania na APS, ale nie wiem, na jakim jesteś etapie?
roki_1991
Kochane na dniach chcę wykonać dwa badania: na trombolifię wrodzoną i zespół antyfosfolipidowy. Znalazłam, że na stronie diagnostyki w pakiecie "Ryzyko poronień" są takie dwa badania (wrzucam załącznik). Z tego co widzę, to jedno to trombofilia, a to drugie? Czy to jest, to które chce zrobić, czy to zupełnie inne badanie i lepiej zrobić osobno?
Nie opłaca się cenowo robić w diagnostyce. Poszukaj na stronie testdna.pl pakietu na trombofilie. Tam jest 6 badań za niecałe 400zlNiestety niemało, bo 605 zł, dlatego zastanawiam się czy, to jest dokładnie to o co mi chodzi najwyżej dopytam na miejscu jeśli żadna z Was się nie orientuje
Magdusia88
U mnie też lekarz cos zobaczył po poronieniu. Wysłał do szpitala na drugi zabieg lyzeczkowania, ale w szpitalu okazało się że to resztki endometrium tak się ułożyły. Dla pewności podali mi oksytocyne, ale nic się nie wydarzyło. Nie zaszkodzi pójść do szpitala i sprawdzić jeszcze raz. Jeśli coś zostało to może wytwarzać również beta hcg, dlatego sprawdziłabym w labo.Cześć dziewczyny! Podczytywałam was troche ostatnio, bo to forum to naprawdę skarbnica wiedzy
Poroniłam (10.03) w 9tc, serduszko przestało bić. Poronienie farmakologiczne.
W zeszłym tygodniu byłam na kontroli u lekarza no i tutaj zaczyna się problem. Powiedział, że coś tam jeszcze zostało i chyba będzie trzeba łyżeczkowanie zrobić. Termin do szpitala mam na piątek. Wczoraj byłam na kontroli u jeszcze innego lekarza (mam dwóch bo przestałam już ufać w jedną opinie) no i według niego wszystko się oczyściło i nawet zobaczył, że okres mam (faktycznie rano przed wizytą zaczęłam plamić, tylko nie byłam pewna czy to już @). Ja zgłupiałam już i nie do końca wiem któremu lekarzowi wierzyć i co z tym terminem w szpitalu mam zrobić? Czy nawet jak ewentualne coś tam zostało to ta @ teraz może to oczyścić? Co wy o tym sądzicie?
reklama
SymfoniaSerca
Bardzo dziękuję! a jeszcze mam pytanie, bo ciągle nie daje mi to spokoju. Czy jak zrobię badanie na trombofilię wrodzoną to w tym badaniu wyjdzie mi czy mam zespół antyfosfolipidowy? Czy na tą przypadłość muszę zrobić oddzielne badanie?