reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czy homocysteina prawie 7 i kwas foliowy 16 to dobry wynik?
Bardzo dobry wynik :)

Nie, biorę tylko Pregne Start. Poza tym to progesteron mi wyszedł ponad normę
Progesteron im wyzszy tym lepiej dla ewentualnej ciąży wiwc już się nim tak nie stresuj ;)

A czym to się różni że tak zapytam? Jest zwykły kwas foliowy i metylowy? Zaciekawiło mnie 😃
Jest zwykly i metylowany, nie metylowy ;) metylowany to wersja łatwiej przyswajslna dla organizmu

reklama
Metylowy kwas foliowy powinny przyjmować osoby które mają mutacje MTHFR ponieważ nie przyswajają zwykłego kwasu foliowego, który nie przyswojony krazy po organizmie i się kumuluje. To może właśnie powodować wzrost poziomu homocysteiny.
Metylowy jest po prostu łatwiejszy do przyswajania :)
Tak samo jest z witaminami z gruby B u osób, które mają mutacje.
Metylowany, nie metylowy ;)

Chyba nie mam wątpliwości 😊
IMG_20210411_082126.jpg

Ostatnia edycja:
Hej Kochane, ostatnio pytałam Was o badania jakie wykonać po poronieniu, a dzisiaj chciałam się Was poradzić o witaminy. W dalszym ciągu dochodzę do siebie po czwartkowym zabiegu i jak skończę antybiotyk, to chcę rozpocząć suplementacje z mężem. Jakie witaminy polecacie dla kobiety i mężczyzny? Spiszę sobie najczęściej powtarzające i zaopatrzę się w aptece. Życzę Wam miłego weekendu [emoji3590]
Ja biorę Vitamin mama od Olimpu, metmorfine i inofem a mój mąż Vitamin multisport od Olimpu (bardzo dużą ilość witamin) i do tego oboje jeszcze łykamy magvit czyli magnez.
Dziewczyny, my powtorzyliśmy z rannego moczu no i teraz to już chyba nie mam wątpliwości [emoji4]Zobacz załącznik 1258539
Gratulacje, widać kreseczki [emoji122][emoji4]

11, na bank się nie udało. Ostatnio miałam już pozytywny w tym czasie, a nawet wcześniej, poza tym objawów nie ma ;) czyli w tym roku już rodzic nie będę
Ja też robiąc 11 dpo mialam czysty test, a 13 dpo są już delikatne kreseczki. I porównując do mojej pierwszej ciąży, w tym dniu miałam już dwie tłuste krechy. Nie zawsze jest tak samo, póki nie ma @ to zawsze jest nadzieja 😊

reklama
Ja biorę Vitamin mama od Olimpu, metmorfine i inofem a mój mąż Vitamin multisport od Olimpu (bardzo dużą ilość witamin) i do tego oboje jeszcze łykamy magvit czyli magnez.Gratulacje, widać kreseczki [emoji122][emoji4]
Na Waszym miejscu od razu dołożyłbym tabletki z D3 i K2 a po skończeniu kupionych opakowań Olimpu zamieniłabym na inne suplementy. Chelaty w Olimpie są bardzo fajne, ale D3 porażka a to ma znaczenie do starań i dla Ciebie kwas foliowy niestety też nie powala, nawet (albo: tym bardziej) jak się uwzględni inofem.

Do góry