reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Jeden pomiar temperatury nic wam nie powie, trzeba mierzyć codziennie przez cały cykl, rano po przebudzeniu, w ustach lub pochwie.
Dokładnie. Bynajmniej 2 cykle trzeba obserwować i wtedy można wnioski wyciągnąć. A może też ta pogoda tak działa. Raz ciepło raz zimno. Ja końcówka okresu a temp. 36,9 od dwóch dni

Masz masz, po 2 tyg. Tak weszłoby ci w krew że robilabys to przed otwarciem oczu [emoji1787]
Ja na początku mierzyłam temperaturę w kratkę, myślałam że nigdy się nie przyzwyczaję. Od następnego cyklu nie opuściłam żadnego dnia, mam nawet w weekend nastawiony budzik. Normalnie w tygodniu wstaje o 5:30, na weekend nastawiam na 6. Mierze w ustach przed wstaniem z łóżka. Tak odkryłam, że mam problemy z owulacja, a prawie 3 lata żaden lekarz nie umiał tego stwierdzić [emoji846]

reklama
Czy masz dobry termometr? :D w życiu takiej nie miałam :D ale to indywidualna sprawa, niektórzy tak maja :)
Haha tak, mierzyłam w ustach a drugim też elektronicznym ale dousznym sprawdzałam i się zgadzało. 🙂 Często mam niższą temperaturę, przez cały rok mam lodowate dłonie i stopy, jestem zimnokrwista 😅

Jeden pomiar temperatury nic wam nie powie, trzeba mierzyć codziennie przez cały cykl, rano po przebudzeniu, w ustach lub pochwie
Tak wiem🙂 mierzę od początku cyklu o tej samej godz rano, zanim wstanę z łóżka. Po pomiarach i testach owu stwierdziłam, że ten cykl był bezowulacyjny.

Jutro wieczorem idę do luxmedu na usg to może będzie widać czy była owu czy nie; wg premom miała być 1kwietnia. Rano jadę badać insulinę i glukozę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry