reklama
Słoneczko świeci
Fanka BB :)
U mnie po poronieniu w domu jeden ginekolog mówił, ze po 3 miesiącach, drugi ze po pierwszej miesiączce, hematolog żeby poczekać 3 miesiące, bo to jest ogromne obciążenie dla układu krwionosnego. Generalnie zalecenia są żeby poczekać, ale np ja zaszłam w ciąże dopiero po pół roku, wiec mogę już zaczynać, bo i tak pewnie od razu nie zajdę.Dziewczyny dziś wychodzę ze szpitala(2razy abrazja) jeden lekarz powiedział, ze starania o dzidzie można zacząć za miesiąc drugi za 6mc. Z jakimi opiniami Wy się spotykałyście ?
Smaily
Macica pewnie wygoi się szybko, jeden dwa cykle. Tylko jak u Ciebie z hemoglobina? Mówiłaś że wynik był bardzo niski po długotrwałym krwawieniu. Anemia to nie jest super start na ciążę. Zadbaj bardzo o dietę teraz, po pierwszym okresie może zrób kontrolne badanie krwi i jak ginekolog pozwoli to czemu nieDziewczyny dziś wychodzę ze szpitala(2razy abrazja) jeden lekarz powiedział, ze starania o dzidzie można zacząć za miesiąc drugi za 6mc. Z jakimi opiniami Wy się spotykałyście ?
Moja ginekolog pozwoliła po 3cyklach, ale się nie posłuchałam
Smaily
Macica pewnie wygoi się szybko, jeden dwa cykle. Tylko jak u Ciebie z hemoglobina? Mówiłaś że wynik był bardzo niski po długotrwałym krwawieniu. Anemia to nie jest super start na ciążę. Zadbaj bardzo o dietę, po pierwszym okresie może zrób kontrolne badanie krwi i jak ginekolog pozwoli to czemu nieDziewczyny dziś wychodzę ze szpitala(2razy abrazja) jeden lekarz powiedział, ze starania o dzidzie można zacząć za miesiąc drugi za 6mc. Z jakimi opiniami Wy się spotykałyście ?
Moja ginekolog pozwoliła po 3cyklach, ale się nie posłuchałam (2tyg temu test pozytywny, 4cykl od poronienia)
Lekarz wykonujący zabieg powiedział że 6mcy minimum, ale zero argumentów dlaczego tak długo nie wzięłam go zbyt poważnie
@Qruszon Ja bym na początek doprowadziła morfologię do ładu. Co do tego kiedy można się starać - pewnie można od razu - pytanie czy trzeba i czy sobie tym szkody nie zrobisz. Ja łyżeczkowanie miałam 1, a w ciążę zaszłam po drugiej @. Podobno też organizm nie pozwoli utrzymać ciąży, jeśli nie będzie na nią gotowy.
roki_1991
Czekanie pół roku (mówione w tym momencie bez żadnych badań, kontroli po zabiegu itp) jest stara szkołą. Kiedyś nie wiedzieli co robić wiec kazali czekać. Tak samo jak w ciąży często bez przyczyny kazali leżeć. Zadbaj o żelazo teraz żeby hemoglobina się trochę podniosła, poczekaj na 1@ i po niej idz na kontrole do lekarza. Lekarz zrobi usg, zobaczy jak się zagoiło po zabiegu. Na ogół nie ma już śladów po zabiegu wtedy zrob morfologię i hormony na początku cyklu, myślę że jak będzie okej to będzie można działaćDziewczyny dziś wychodzę ze szpitala(2razy abrazja) jeden lekarz powiedział, ze starania o dzidzie można zacząć za miesiąc drugi za 6mc. Z jakimi opiniami Wy się spotykałyście ?
Qruszon
na spokojnie się przygotuje, ale trafi się wczesniej to ogromnie będę się cieszyć. Dziekuje za odpowiedziCzekanie pół roku (mówione w tym momencie bez żadnych badań, kontroli po zabiegu itp) jest stara szkołą. Kiedyś nie wiedzieli co robić wiec kazali czekać. Tak samo jak w ciąży często bez przyczyny kazali leżeć. Zadbaj o żelazo teraz żeby hemoglobina się trochę podniosła, poczekaj na 1@ i po niej idz na kontrole do lekarza. Lekarz zrobi usg, zobaczy jak się zagoiło po zabiegu. Na ogół nie ma już śladów po zabiegu wtedy zrob morfologię i hormony na początku cyklu, myślę że jak będzie okej to będzie można działać
marsi89
Mi powiedział mój ginekolog po poronieniu że 3 miesiące poczekać a miałam późne poronienie bo w 19 tygodniu. Wczoraj na wizycie kontrolnej powiedział że wszystko wygląda idealnie więc nie widzi przeciwskazan by po dwóch normalnych cyklach zacząć starania. Mi średnio starania zajęły ostatnio 3 cykle więc i teraz nie łudzę się że zajde w pierwszym. Choć z pierwszą córką zaszłam w pierwszym cyklu. Głowa do góry. Kiedy masz jakąś kontrolę u gina?Dziewczyny dziś wychodzę ze szpitala(2razy abrazja) jeden lekarz powiedział, ze starania o dzidzie można zacząć za miesiąc drugi za 6mc. Z jakimi opiniami Wy się spotykałyście ?
K
Katijah
Gość
Pół roku to trochę przesada. Mi jeden lekarz pozwolił po pierwszej @ ale wtedy nie widział badań na trombofilie a drugi widząc je kazał odczekać 3 msc żeby właśnie układ krwionośny sobie poradził ją zajdę w kolejna. Akurat ten cykl zaczynamDziewczyny dziś wychodzę ze szpitala(2razy abrazja) jeden lekarz powiedział, ze starania o dzidzie można zacząć za miesiąc drugi za 6mc. Z jakimi opiniami Wy się spotykałyście ?
reklama
KatJak
Oo to trzymam kciuki ja też chyba spróbuję ... Dobija mnie to czekaniePół roku to trochę przesada. Mi jeden lekarz pozwolił po pierwszej @ ale wtedy nie widział badań na trombofilie a drugi widząc je kazał odczekać 3 msc żeby właśnie układ krwionośny sobie poradził ją zajdę w kolejna. Akurat ten cykl zaczynam