reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Masz regularne cykle?
Nigdy regularnych nie miałam, odkąd pamiętam [emoji45] ale trafiłam na świetnego giną i cel jest taki że nie tylko zrobimy wszystko żeby w tą ciążę zajść (chociaż to moje największe marzenia, tym bardziej że staramy się już prawie 3lata [emoji26], w styczniu poronienie samoistne), ale żeby właśnie wyregulować te cykle.. jestem bardzo dobrze nastawiona, nie będę testować owu, pójdę tylko sprawdzić czy była i chce podejść na luzie. Tak nam się udało w grudniu [emoji3526]

reklama
Dziewczyny jestem już po pierwszej wizycie u gina po poronieniu. TSH, posiew moczu, crp i reszta... Wyszystkie wyniki idealne. Ginekologicznie nie ma śladu po poronieniu. Szyjka, jajniki, macica w idealnym stanie. Okres dostanę lada moment (tak stwierdził po USG dopochwowym, ponoć jakieś ścianki są już cienkie czy coś takiego i to świadczy że czai się już dziad za rogiem, w sensie okres).
Po dwóch normalnych cyklach możemy starać się o dziecko. Za 3 miesiące mam przyjść na kontrolę i będziemy robić wymaz z szyjki.
Pytałam jeszcze dokładnie o przyczynę poronienia. Powiedział że miałam ogromnego pecha. Te dwie operacje w ciąży były przyczyną poronienia bo miałam tak ogólnoustrojowe zakażenia organizmu że ledwo mnie wyciągnęli z tego. Być może jakby szybciej zrobili ta druga operacje a nie zwlekali aż mój stan tak bardzo się pogorszy, nie doszłoby do tego. Teraz możemy tylko gdybać.A te bakterie co wyszły w wymazie tylko przypieczętowały to.
Głupi wyrostek robaczkowy, że też nie miał kiedy się uaktywnić tylko w ciąży

Jestem po drugim lyzeczkowaniu. Dziewczyny okazało się, ze cześć resztek zaczela już wrastać nawet... nie było szans oczyszczenia lekami, dostałam antybiotyk,leki. Zabieg drugi robił inny lekarz. Mówił, ze to 2cmna1,5cm to widać gołym okiem i powinno tego nie być. Zły był na poprzedniego lekarza... co ja mam powiedzieć? Cóż... chce być zdrowa - poprostu. Znów za miesiąc dwa myśleć o dziecku. Jutro dopiero wychodze.
Trzymaj się kochana 😘
Dziewczyny jestem już po pierwszej wizycie u gina po poronieniu. TSH, posiew moczu, crp i reszta... Wyszystkie wyniki idealne. Ginekologicznie nie ma śladu po poronieniu. Szyjka, jajniki, macica w idealnym stanie. Okres dostanę lada moment (tak stwierdził po USG dopochwowym, ponoć jakieś ścianki są już cienkie czy coś takiego i to świadczy że czai się już dziad za rogiem, w sensie okres).
Po dwóch normalnych cyklach możemy starać się o dziecko. Za 3 miesiące mam przyjść na kontrolę i będziemy robić wymaz z szyjki.
Pytałam jeszcze dokładnie o przyczynę poronienia. Powiedział że miałam ogromnego pecha. Te dwie operacje w ciąży były przyczyną poronienia bo miałam tak ogólnoustrojowe zakażenia organizmu że ledwo mnie wyciągnęli z tego. Być może jakby szybciej zrobili ta druga operacje a nie zwlekali aż mój stan tak bardzo się pogorszy, nie doszłoby do tego. Teraz możemy tylko gdybać.A te bakterie co wyszły w wymazie tylko przypieczętowały to.
Super wieści, że wszystko ok. Trzymam kciuki

Ile czasu po poronieniu miałaś 1 wizytę?
Czasem tsk jest... Nie na wszystkie rzeczy mamy wpływ. Jeszcze będzie pięknie 💪😍

@KatJak co do tsh to mój endo twierdzi, że co pół godziny się zmienia wynik i nawet potrafi to być około 1. Jeśli chodzi o Hashimoto i ćwiczenia to tu trzeba uważać, bo niektóre ćwiczenia nie są wskazane i mogą namieszać w wynikach

W ciąży wiele rzeczy się "uaktywnia". Pojawia się "z nikąd" nadciśnienie, cukrzyca, TSH szybuje w górę, a ze swojej działki powiem, że odzywają się zatrzymane ósemki, nieraz ze szczękościskiem i opuchlizną, jakieś stare korzenie zębów podchodzą ropą itp. kiedyś usuwałam ząb z ropniem kobiecie w zaawansowanej ciąży, i naprawdę stan zapalny był tak zaawansowany, że znieczulenie nie działało 🙈 myślałam, że urodzi na fotelu. Tak więc ciąża to wyjątkowy stan pod każdym względem, a życie nieraz kopie po dupie 😔

Głowa mnie boli, jutro wychodzę ze szpitala... brak słów
Chce już iść do domu. Trochę krwawie, ale dziś dopiero o 8mialam zabieg
Może głowa boli po znieczuleniu. Ja tam bynajmniej mam. Kiedy cię wypuszcza do domu? Ale przeciągali ten zabieg. Już się martwiłam jak nie pisałaś tak długo
Hej dziewczyny,
Wiecie co tak się trochę niepokoje i liczę na w Wasze niezawodne wsparcie.
Jestem 22 dni po zabiegu łyżeczkowania. Dostałam zalecenie żeby wizytę kontrolną odbyć 4 tyg po zabiegu. W związku z czym termin wizyty kontrolnej u swojego lekarza mam 7 kwietnia. Dziś zaczęło mnie kłuć/ szczypać w podbrzuszu... Nie wiem czy to macica się obkurcza czy coś złego się dzieje, czy może mój organizm przygotowuje się do miesiączki. Dodam, że śluz podobny do owukacyjnego miałam w ubiegłym tyg teraz z kolei mam jakby poowulacyjny. Nie wiem czy się nakręcam czy doszukuje się nie wiadomo czego. Ale z ciekawości wygooglowalam w internetach i wyczytałam same źle informacje. Z drugiej strony czy to możliwe żeby po zabiegu łyżeczkowania tak szybko zregenorowal się organizm?! Zaczynam się niepokoić...
Być może macica. W internecie zawsze piszą różne straszne rzeczy. Ja po poronieniu miałam przez jakiś czas taki ból podbrzusza że chodziłam zgięta w pół. A nie masz telefonu do ginekologa żeby zadzwonić zapytać?
Ile czasu po poronieniu miałaś 1 wizytę?
Czasem tsk jest... Nie na wszystkie rzeczy mamy wpływ. Jeszcze będzie pięknie 💪😍
5 tygodni po poronieniu. Ah jakąś pechowa jestem w tym roku. Nie ma tygodnia żeby coś złego się nie stalo. Jeszcze sąsiad nam dziś w auto wjechał 🤦 niech ten rok się już kończy 🤣 i wtedy będzie pięknie 😌

W ciąży wiele rzeczy się "uaktywnia". Pojawia się "z nikąd" nadciśnienie, cukrzyca, TSH szybuje w górę, a ze swojej działki powiem, że odzywają się zatrzymane ósemki, nieraz ze szczękościskiem i opuchlizną, jakieś stare korzenie zębów podchodzą ropą itp. kiedyś usuwałam ząb z ropniem kobiecie w zaawansowanej ciąży, i naprawdę stan zapalny był tak zaawansowany, że znieczulenie nie działało 🙈 myślałam, że urodzi na fotelu. Tak więc ciąża to wyjątkowy stan pod każdym względem, a życie nieraz kopie po dupie 😔
To ty jesteś stomatolog? Oh ja właśnie mam nieszczęsne osmeki do wywalenie(choć są zdrowe) zastanawiam się czy teraz tego nie zrobić choć nie bola. Myślisz żeby je wywalić?
Przed zajściem w ciążę nosiłam aparat na zęby i akurat jak zaszłam miała mi go ortodontka ściągać, robić wybielanie nakladkowe i koronkę na piątkę i dupa... Ciąża. Ściągnela ale z wybielaniem i koronka kazała wstrzymać się do porodu. Jakie było jej zdziwienie jak się pojawiłam w tamtym tygodniu na wizycie i powiedziałam żeby mi zrobiła wybielanie i odbudowała ta piątkę. Co by zdążyć przed kolejna ciąża

reklama
@KatJak co do tsh to mój endo twierdzi, że co pół godziny się zmienia wynik i nawet potrafi to być około 1. Jeśli chodzi o Hashimoto i ćwiczenia to tu trzeba uważać, bo niektóre ćwiczenia nie są wskazane i mogą namieszać w wynikach
O to nie wiedziałam że nie można wszystkich. Immunolog zaleciła 150 min. tygodniowo w tym 2x ćwiczenia silowe. Zapisałam się też do dietetyka żeby mi ulozyl dietę i jakoś pomógł , myślałam że sama dam radę z dietą ale to chyba nie wychodzi.
Zdenerwowałam się bo nie miałam takiej sytuacji że po zwiększonej dawce leków TSH skoczyło w górę.
A zbadałam TSH bo bałam się że po tej dawce spadnie mi za bardzo a tu niespodzianka 🥺

Do góry