reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Poczekaj jeszcze trochę, jak się nie pojawi idź do ginekologa. Nie masz jakieś kontroli po poronieniu? Mi kazali po 5 tyg. Iść do ginekologa na kontrolę
Nie, w Uk nie ma czegos takiego jak kontrola (procz testu ciazowego po 3tyg), chyba że na własna rękę. Dziękuję, myśle, że poczekam z 3-4tyg i będę reagować jeśli nadal nic nie bedzie.

reklama
Robisz na czczo poziom glukozy i insuliny. Potem z tego liczy się wskaźnik homa który mówi czy masz IO czy nie ;)
Ok dzięki, zapisałam sie na teleporade jutro i poproszę lekarkę o skierowanie.

Jaki koktajl codziennie? Trochę inspiracji nie zaszkodzi :D ten wyjazd o którym piszesz to marzenie, tez z chęcią pojechalabym w takie miejsce 🥰 a z praca tez mam fazy, ze chce zmieniać, ale po chwili jakoś się powstrzymuje i CV jeszcze nigdzie nie wysłałam ;)
Własciwie codzień robię inny, w zależności co mam w lodówce i na co mi przyjdzie ochota. Ostatnio robię owocowe, często też zielone owocowo-warzywne, a jak więcej ćwiczę to białkowe np. czekoladowe.
Moją pracę łatwo rzucić😅 pracuje w konserwacji zabytków i w tej branży nie ma etatów, albo smieciówki na dzieło albo własna działalność.

Mam jeszcze jedno pytanie, jaki jest idealny wynik prolaktyny? Mój wynik to 19,10 ng/ml niby mieści się w normie (4,79-23,3) lekarz mówił, że jest w porządku ale teraz mam już paranoje, że jednak za duża ta prolaktyna. Nawet nie wiem, w którym dniu cyklu ją badałam. To było przed staraniami we wrześniu i lekarz nie mówił, że mam zrobić w konretnym czasie.
Im więcej robię badań tym coraz bardziej mnie to wszystko stresuje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej, nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta...mam niecodzienne pytanie. Czy ma może któraś z Was do odsprzedania Neoparin 0,4 ?

Obędzie się bez zbędnych komentarzy :)

Dziwne.... hmm... a dajesz mu wstaw pełny rozmiar, miniaturkę czy zostawiasz jako załącznik? Czy nawet ci pliku nie wczytuje??
Nic właśnie nie wczytuje, chyba zależy od telefonu, chyba w tym zdjęcia za dużo waza
Ok dzięki, zapisałam sie na teleporade jutro i poproszę lekarkę o skierowanie.

Własciwie codzień robię inny, w zależności co mam w lodówce i na co mi przyjdzie ochota. Ostatnio robię owocowe, często też zielone owocowo-warzywne, a jak więcej ćwiczę to białkowe np. czekoladowe.
Moją pracę łatwo rzucić😅 pracuje w konserwacji zabytków i w tej branży nie ma etatów, albo smieciówki na dzieło albo własna działalność.

Mam jeszcze jedno pytanie, jaki jest idealny wynik prolaktyny? Mój wynik to 19,10 ng/ml niby mieści się w normie (4,79-23,3) lekarz mówił, że jest w porządku ale teraz mam już paranoje, że jednak za duża ta prolaktyna. Nawet nie wiem, w którym dniu cyklu ją badałam. To było przed staraniami we wrześniu i lekarz nie mówił, że mam zrobić w konretnym czasie.
Im więcej robię badań tym coraz bardziej mnie to wszystko stresuje.
Artystyczna dusza z Ciebie :)

Ja sprawdziłam wyniki z listopada to miałam prolaktyne 20. Ginekolog-endokrynolog komentowała mi wtedy wyniki i mówiła, ze jest w porządku. Co do idealnego wyniku, to nie wiem, ale wydaje mi się, ze jeśli mieści się w normach to jest właśnie idealny ;)

Hej, nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta...mam niecodzienne pytanie. Czy ma może któraś z Was do odsprzedania Neoparin 0,4 ?

Obędzie się bez zbędnych komentarzy :)
No proszę proszę, kogo ja widzę ;) ja mogę mieć jeśli potrzebujesz ;) odezwij się na priv. A co tam u was słychać? Twój przystojniak już za chwilę będzie miał zdaje się 3 latka 🥰🥰

Właśnie tez ciągle spać mi się chce a jeszcze jutro śpimy godz krócej 🙈
Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie dobrze po zabiegu i teraz już będzie ok [emoji110][emoji256]
Jestem po drugim lyzeczkowaniu. Dziewczyny okazało się, ze cześć resztek zaczela już wrastać nawet... nie było szans oczyszczenia lekami, dostałam antybiotyk,leki. Zabieg drugi robił inny lekarz. Mówił, ze to 2cmna1,5cm to widać gołym okiem i powinno tego nie być. Zły był na poprzedniego lekarza... co ja mam powiedzieć? Cóż... chce być zdrowa - poprostu. Znów za miesiąc dwa myśleć o dziecku. Jutro dopiero wychodze.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry