reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Usg nic nie da. Ale moim zdaniem 24 dni po zabiegu to nie ma szans żeby była beta z nowej ciazy. Organizm potrzebuje czasu żeby się zregenerować, nie zawsze po poronieniu jest owu, a tu musiałaby być i to najpóźniej 14 dni po zabiegu. Także to na pewno beta po poronieniu. Ale jeśli chcesz to możesz w poniedziałek podjechać i sprawdzić, tylko zrob to w tym samym labie gdzie robiłaś ostatnio, bo między labami moze sie zdarzyć nieqielka różnica w wyniku, a tu jest to kluczowe żeby był wiarygodny w stosunku do poprzedniego :)
dzieki dziewczyny! Tak zrobię :) skontroluje to w poniedzialek

reklama
Dziewczyny, bardzo dawno mnie tu nie było. Ostatnio o Was myślałam, trzymam mocno, mocno kciuki za Wasze starania! 😘😘 Nie poddawajcie się! Ja tez po dwóch poronieniach i jednej biochemicznej, byłam załamana. Po ciążach, w które zachodziłam „od strzała”, nie umiałam zajść w kolejną przez prawie pół roku. W pewnym momencie nawet stwierdziłam, ze może zabieg łyżeczkowania spowodował niedrożność. Nie wiem, czy to była kwestia psychiki, czy pomógł zastrzyk przepisany przez ginę na pęknięcie jajeczka, ale się w końcu udało i teraz zaczęłam 4 miesiąc i tfu, tfu, na razie obywa się bez większych przygód. Co prawda zrobiłam mnóstwo badań i jestem obstawiona lekami, ale coraz bardziej zaczynam wierzyć w to, ze wszystko będzie dobrze. Trzymajcie się, Kochane! Wam tez się w końcu uda! ❤️

Dziewczyny, bardzo dawno mnie tu nie było. Ostatnio o Was myślałam, trzymam mocno, mocno kciuki za Wasze starania! 😘😘 Nie poddawajcie się! Ja tez po dwóch poronieniach i jednej biochemicznej, byłam załamana. Po ciążach, w które zachodziłam „od strzała”, nie umiałam zajść w kolejną przez prawie pół roku. W pewnym momencie nawet stwierdziłam, ze może zabieg łyżeczkowania spowodował niedrożność. Nie wiem, czy to była kwestia psychiki, czy pomógł zastrzyk przepisany przez ginę na pęknięcie jajeczka, ale się w końcu udało i teraz zaczęłam 4 miesiąc i tfu, tfu, na razie obywa się bez większych przygód. Co prawda zrobiłam mnóstwo badań i jestem obstawiona lekami, ale coraz bardziej zaczynam wierzyć w to, ze wszystko będzie dobrze. Trzymajcie się, Kochane! Wam tez się w końcu uda! ❤️
Super dajesz nadzieję 😘

Mam wyniki badań homocysteina 9,7 chyba trochę za dużo jeśli planuje ciąże? Jakieś sposoby na obniżenie? Witamina D wynik 21, chyba tez trochę mało?

Dziewczyny a jakie badanie na witaminę D robicie? Bo jak kiedyś chciałam zrobić w luxmed to pamiętam że były chyba 2 rodzaje. Jedno kosztowało koło 100 zł a drugie koło 200 zł. Nie wiem czy się różniły bo nie pamiętam. A sama się nad tym zastanawiam czy nie zrobić bo nie kontrolowałam nigdy.

Dziewczyny a jakie badanie na witaminę D robicie? Bo jak kiedyś chciałam zrobić w luxmed to pamiętam że były chyba 2 rodzaje. Jedno kosztowało koło 100 zł a drugie koło 200 zł. Nie wiem czy się różniły bo nie pamiętam. A sama się nad tym zastanawiam czy nie zrobić bo nie kontrolowałam nigdy.
Ja zrobilam w luxmed Witamina D 25 OH, nie miałam wyboru żadnego, nie płaciłam, bo mam w pakiecie

reklama
Mam wyniki badań homocysteina 9,7 chyba trochę za dużo jeśli planuje ciąże? Jakieś sposoby na obniżenie? Witamina D wynik 21, chyba tez trochę mało?
Homocysteine obniża zakwas z buraków, dziewczyny tu stosowały i spadala
Wystarczy poziom zbadać, zapytaj najlepiej w labo.

Do góry