reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, przepraszam, ze zmieniam temat. mam pytanko bHCG=7,58 w 24 dniu po łyżeczkowaniu to norma?

Jezeli chodzi o nasze sytuacje to bardzo spodobala mi sie ta odpowiedz, zeby starania traktowac zadaniowo i jak najbardziej dbac o siebie (zdrowotnie i psychicznie). Ja np. poszlam wczoraj na joge i poczulam, ze w koncu cos robie dla siebie.
Jak przyjdzie moja kolej to na maxa docenie cud bycia mamą.
Ja bym betę sprawdziła po 48h. EDIT: Rozumiem że chodzi o to czy dobrze spada? To myślę że świetnie. Chyba że jesteś ponownie w ciąży i wtedy sprawdziłabym przyrost. Bywały przypadki że dziewczyny po poronieniu przed pierwszą miesiączką zachodziły ponownie...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja bym betę sprawdziła po 48h. EDIT: Rozumiem że chodzi o to czy dobrze spada? To myślę że świetnie. Chyba że jesteś ponownie w ciąży i wtedy sprawdziłabym przyrost. Bywały przypadki że dziewczyny po poronieniu przed pierwszą miesiączką zachodziły ponownie...
Chodzi o to czy spada, ale powiem Wam, że już mam taką schizę, że jakimś cudem mogłabym zajść w ciążę, że sprawdzę po 48h...
Tylu się historii naczytałam, że powiem Wam, że myśl o kolejnej ciąży, to dla mnie wielkie poczucie stresu...

Dziewczyny, przepraszam, ze zmieniam temat. mam pytanko bHCG=7,58 w 24 dniu po łyżeczkowaniu to norma?

Jezeli chodzi o nasze sytuacje to bardzo spodobala mi sie ta odpowiedz, zeby starania traktowac zadaniowo i jak najbardziej dbac o siebie (zdrowotnie i psychicznie). Ja np. poszlam wczoraj na joge i poczulam, ze w koncu cos robie dla siebie.
Tak. Ja miałam lyzeczkownie 7.12 a 26.12 jeszcze miałam testy pozytywne. Zależy z jakiej wartości spada. Zbadaj za tydzień- już powinien spaść do prawidłowego poziomu.

Hej, ja nie robiłam bety z krwi po lyzeczkowaniu. Ale robiłam testy z moczu dla kontroli czy bledna. W 29 dniu cyklu miałam cień jeszcze, a w 31 dostałam @.

Chodzi o to czy spada, ale powiem Wam, że już mam taką schizę, że jakimś cudem mogłabym zajść w ciążę, że sprawdzę po 48h...
Tylu się historii naczytałam, że powiem Wam, że myśl o kolejnej ciąży, to dla mnie wielkie poczucie stresu...
Po poronieniu przy betaHCG równym 32, dostałam@, tydzień później wynosiło lekko ponad 8. Twój wynik jest jak najbardziej ok👍

reklama
Myślicie, że USG w poniedziałek będzie mogli ewentualnie wykluczyć ciążę? Czy lepiej pojsc w poniedzialek rano i sprawdzic czy bhcg spada?
Usg nic nie da. Ale moim zdaniem 24 dni po zabiegu to nie ma szans żeby była beta z nowej ciazy. Organizm potrzebuje czasu żeby się zregenerować, nie zawsze po poronieniu jest owu, a tu musiałaby być i to najpóźniej 14 dni po zabiegu. Także to na pewno beta po poronieniu. Ale jeśli chcesz to możesz w poniedziałek podjechać i sprawdzić, tylko zrob to w tym samym labie gdzie robiłaś ostatnio, bo między labami moze sie zdarzyć nieqielka różnica w wyniku, a tu jest to kluczowe żeby był wiarygodny w stosunku do poprzedniego :)

Do góry