reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja ci też powiem że obawiam się jak sobie pójdę na kontrolne USG jamy brzusznej do chirurga spoza mojego miasta bo do tych partaczy tu nie mam zamiaru iść, czy mi tam czegoś w brzuchu nie zostawili jeszcze.
Jivka czyli do kogo zgłosić się odnośnie tego odszkodowania? Do mojego ubezpieczyciela ? Bo pierwszy raz się z takim czymś spotykam

Wiesz ja w tym nie siedzę, mój mąż ale on jest po tej drugiej stronie [emoji23]
Na pewno do szpitala po nr polisy OC. I wtedy zgłaszasz szkodę z ich OC do ich ubezpieczyciela. Potem powinien kontaktować się z Tobą likwidator jakie dokumenty musisz przedstawić. Ale to tak z tego co wiem z podslyszenia [emoji6]

reklama
Wiesz ja w tym nie siedzę, mój mąż ale on jest po tej drugiej stronie [emoji23]
Na pewno do szpitala po nr polisy OC. I wtedy zgłaszasz szkodę z ich OC do ich ubezpieczyciela. Potem powinien kontaktować się z Tobą likwidator jakie dokumenty musisz przedstawić. Ale to tak z tego co wiem z podslyszenia [emoji6]

No właśnie, ale nie sadze że oni od tak dadzą Ci ten nr... Mąż nie siedzi w szkodach medycznych, raczej z doskoku czy zastępstwa.

Moim zdaniem z badaniem hormonów warto poczekać ze 3 cykle od poronienia.
Ewentualnie wziąć pod uwagę, że nawet jak wyniki wyjdą nieprawidłowo. to nie oznacza potrzeby leczenia, bo jeszcze organizm może potrzebować jedynie czasu na uregulowanie.
Za to wynik prawidłowy może sugerować, że już organizm sobie poradził :)

Moim zdaniem z badaniem hormonów warto poczekać ze 3 cykle od poronienia.
Ewentualnie wziąć pod uwagę, że nawet jak wyniki wyjdą nieprawidłowo. to nie oznacza potrzeby leczenia, bo jeszcze organizm może potrzebować jedynie czasu na uregulowanie.
Za to wynik prawidłowy może sugerować, że już organizm sobie poradził :)
Ja nie czekałam, bo ze staraniami też nie zwlekam 🙂 zaczynam w tym miesiącu 💞

Ja nie robiłam badań hormonów teraz, jakoś jesienią robiłam mnóstwo hormonów i wszystkie miałam w normie. Niedlugo tez pójdę na witaminę D3, B12, kwas foliowy i homocysteine
Gdyby nie to forum nie wiedziałabym, że można takie badania wykonać. Przed staraniami lekarze kierowali mnie tylko na badania tarczycy i prolaktyny, o reszcie badań dowiaduje się tutaj, więc nadrabiam 🙂

reklama
Gdyby nie to forum nie wiedziałabym, że można takie badania wykonać. Przed staraniami lekarze kierowali mnie tylko na badania tarczycy i prolaktyny, o reszcie badań dowiaduje się tutaj, więc nadrabiam 🙂
Rzeczywiście to forum jest super :) ja tez się dowiedziałam mnóstwa rzeczy. Przed staraniami lekarze mi zalecali tylko cytologię i morfologię i to by było na tyle :p

Do góry