reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie plamienia/krwawienia po zabiegu trwaly 5 tygodni. W miedzy czasie wylądowałam nawet na ip, bo bol byl nie do zniesienia i okazało się że jakieś skrzepy wielkie były i organizm sobie nie mogl poradzić. Na 1 @ czekalam 6 tygodni. Ciągnęło się to masakrycznie. Ale wszystko wróciło do normy ;)

Ja w poprzedniej ciazy bralam. I tarczyca była okej. W tej nie biorę i tsh mialam ponad 3, wiec endo dala mi letrox50 i jest ładnie wyrównane. Pytalam jej o jod, mowila ze nie ma potrzeby brac. W każdym razie nie braniem jodu na pewno w żaden sposób nie zaszkodzilas
Dziękuje za odpowiedz bo się martwię właśnie to mnie pocieszylas mi nikt nie mówił o żadnym jodzie masakra

reklama
Nie mam już wątpliwości. Teraz umowię się do ginekologa po świętach. Szkoda, że ciąża nie trwa tylko dwa miesiące🙈 tyle nerwów przede mną 😅

Załączniki

• Screenshot_20210316-075852.png
    Screenshot_20210316-075852.png
    244,7 KB · Wyświetleń: 67
Wiedziałam że będą 2 kreski [emoji173][emoji173][emoji173]

Gratulacje [emoji3059] Trzymam mocno kciuki za zdrową i spokojną ciążę i maluszka [emoji8][emoji8][emoji8] Ściskam mocno.
Nie mam już wątpliwości. Teraz umowię się do ginekologa po świętach. Szkoda, że ciąża nie trwa tylko dwa miesiące[emoji85] tyle nerwów przede mną [emoji28]

Ja nie miałam badania na białko S, nie wiem co to jest, ale chyba na razie wystarczy mi badań, mam już dosyć chodzenia po lekarzach 😛
Tym bardziej może przyda Ci sie info, że codziennie koktajl z awokado z jarmużem to niekoniecznie coś, co będzie Ci służyć.

@Gonzi @kociara :) Były tu dziewczyny z mężami z wysoką fragmentacją, pamiętam, że komuś udało się to wyprowadzić. Poszukajcie hasła fragmentacja na forum ciąża po poronieniu.
@Gonzi Na zdrowy rozum przy takich wynikach inseminacja nie ma większego sensu, bo jest ryzyko, że dojdzie do zapłodnienia plemnikiem z wadą i będzie poronienie. Nie zarzekaj się, że mąż nie pójdzie do urologa. Jak wyjdziesz z takiego przekonania, to nie będziesz miała siły mu perswadować a jednocześnie będziesz miała żal. Trzeba otwarcie powiedzieć, że Ty biegasz po lekarzach, jesteś nawet gotowa podejść do inseminacji, która nie ma nic wspólnego z intymnością, więc maż też musi zrobić kolejny krok i pozwolić się zbadać. Dał nasienie do badania, to już idiotyczne byłoby nie pociągnąć dalej tematu nieprawidłowego wyniku. A czy on już łyka jakieś witaminy?

@Szczęśliwakobieta Jod jest w wielu kompleksach witamin dla staraczek/ciężarnych. Dodatkowa suplementacja zależy od opinii lekarza - nie jest powiedziane, że musi być.

reklama
Wow super, gratuluję. Opowiadaj czy coś nowego zrobiliście niż w poprzednich cyklach?
Dziękuję😁 teraz będzie Twoja kolej, czekam na Twoją pozytywną historię💛
Brałam wiesiołek i ovarin,
Robiłam testy owu z Rossmana,
Sex z mężem co drugi dzień do 14dc,
Jadłam ananasa w okresie płodnym,
Piłam czerwone wino w czasie poowulacyjnym.
Ograniczyłam kawę do dwóch dziennie i czytałam baby boom😅
Mój mąż łykał ze mną mace, i zaczął bieganie i rower👍
Nie ważne co, ważne że skutecznie😁

Do góry