reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ostatnio męża kolegi żona urodziła przez tego wirusa w 6mc, niestety dziecko zmarło. Zaszła ponownie i w 16 tygodniu to samo.... Straszny ten wirus. Jak się nim zarazić można?

Ale ten wirus jest aktywny może z 3 miesiące?
Także dziwna sprawa [emoji848] Robiła za każdym razem igg i igm?

Zarazić się można drogą kropelkową od osoby chorej. Dorośli nie maja często żadnych objawow (ja akurat miałam wszystkie opisane w internecie...). Zorientowałam się w momencie kiedy zaraziłam starszą córkę. U dzieci wirus ten wywołuje rumień zakaźny. Wtedy wpisałam w wyszukiwarkę co to w ogóle jest i jak przeczytałam objawy u dorosłych to od razu wiedziałam że przechodziłam miesiąc wcześniej...
Aczkolwiek za każdym razem jak robiłam badania na niego to pielęgniarki się pytały czy pracuję ze zwierzętami [emoji848] Nie mam pojęcia dlaczego, tak mocno w temat się nie wgłębiałam.

reklama
Nie korzystałaś ze skróconego macierzyńskiego? Ja wróciłam do pracy po tych 8 tygodniach i było już ze mną trochę lepiej psychicznie. W pracy wszyscy oczywiście wiedzieli bo pracujemy w kilka osób i byłam już na ciążowym L4... Nikt nie pytał, raz kierowniczka bo jakoś wyszła rozmowa o akcie urodzenia, i polały się łzy i tak sobie we dwie ryczałyśmy na zapleczu. A tak raczej był to temat tabu, bo zapowiedziałam żeby nikt nie pytał jak się czuje.
Ja ogólnie cały czas pracowałam w ciąży bo pracuje z mamą na zmiany, pracę mam taka że kiedy chce siedzę, kiedy chce to się położę a jakbym źle się czuła to mama zawsze mnie zastępowała. Nie chciałam korzystać z macierzyńskiego tylko z tego względu że u nas w firmie teraz brak pracowników a mama przez okres 4 tyg jak byłam na chorobowym w związku z pobytem w szpitalu pracowała dzień w dzień sama i za siebie i za mnie

Zarazić się można drogą kropelkową od osoby chorej. Dorośli nie maja często żadnych objawow (ja akurat miałam wszystkie opisane w internecie...). Zorientowałam się w momencie kiedy zaraziłam starszą córkę. U dzieci wirus ten wywołuje rumień zakaźny. Wtedy wpisałam w wyszukiwarkę co to w ogóle jest i jak przeczytałam objawy u dorosłych to od razu wiedziałam że przechodziłam miesiąc wcześniej...
Aczkolwiek za każdym razem jak robiłam badania na niego to pielęgniarki się pytały czy pracuję ze zwierzętami [emoji848] Nie mam pojęcia dlaczego, tak mocno w temat się nie wgłębiałam.
Poczytałam trochę o tym na necie. Straszne to jest. W dzieciństwie można to ponoć z różyczka pomylić. No i nie ma na to szczepionki. Też sobie zrobię z ciekawości przy okazji morfologii to badanie. Toksoplazmozę, różyczkę, cytomegalie i tym podobne robiłam 1,5 miesiąca temu, wszystko ok a czemu na tego parawowirusa nie kierują w ciąży?

Cześć dziewczyny! Robiła któraś z Was badanie anty xa w Katowicach badz okolicach? Wiecie moze gdzie takie badanie wykonam konkretnie?
Powiedzcie mi prosze czy neoparin bierze sie juz przez cala ciaze czy ewentualnie wczesniej lekarze odstawiali?? Jak to bylo u Was?

Była wyleczona dlatego zaczęli starania.

reklama
Ja mam często takie kryzysy. U mnie mija właśnie rok od pierwszego poronienia a zaliczyłam już 3 od tego czasu :(
Do koleżanki która jest w ciąży nie jestem w stanie iść.
Ale musi być w końcu dobrze ❤️
Będzie dobrze. Ja mam jutro równy rok od poronienia i od tej pory nie udało mi się zajść. Też mam kryzys :( trzymajcie się wszystkie!! Jeszcze kiedyś będzie dobrze!

Do góry