reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ostatnio męża kolegi żona urodziła przez tego wirusa w 6mc, niestety dziecko zmarło. Zaszła ponownie i w 16 tygodniu to samo.... Straszny ten wirus. Jak się nim zarazić można?

Ale ten wirus jest aktywny może z 3 miesiące?
Także dziwna sprawa [emoji848] Robiła za każdym razem igg i igm?

Zarazić się można drogą kropelkową od osoby chorej. Dorośli nie maja często żadnych objawow (ja akurat miałam wszystkie opisane w internecie...). Zorientowałam się w momencie kiedy zaraziłam starszą córkę. U dzieci wirus ten wywołuje rumień zakaźny. Wtedy wpisałam w wyszukiwarkę co to w ogóle jest i jak przeczytałam objawy u dorosłych to od razu wiedziałam że przechodziłam miesiąc wcześniej...
Aczkolwiek za każdym razem jak robiłam badania na niego to pielęgniarki się pytały czy pracuję ze zwierzętami [emoji848] Nie mam pojęcia dlaczego, tak mocno w temat się nie wgłębiałam.

reklama
Nie korzystałaś ze skróconego macierzyńskiego? Ja wróciłam do pracy po tych 8 tygodniach i było już ze mną trochę lepiej psychicznie. W pracy wszyscy oczywiście wiedzieli bo pracujemy w kilka osób i byłam już na ciążowym L4... Nikt nie pytał, raz kierowniczka bo jakoś wyszła rozmowa o akcie urodzenia, i polały się łzy i tak sobie we dwie ryczałyśmy na zapleczu. A tak raczej był to temat tabu, bo zapowiedziałam żeby nikt nie pytał jak się czuje.
Ja ogólnie cały czas pracowałam w ciąży bo pracuje z mamą na zmiany, pracę mam taka że kiedy chce siedzę, kiedy chce to się położę a jakbym źle się czuła to mama zawsze mnie zastępowała. Nie chciałam korzystać z macierzyńskiego tylko z tego względu że u nas w firmie teraz brak pracowników a mama przez okres 4 tyg jak byłam na chorobowym w związku z pobytem w szpitalu pracowała dzień w dzień sama i za siebie i za mnie

Zarazić się można drogą kropelkową od osoby chorej. Dorośli nie maja często żadnych objawow (ja akurat miałam wszystkie opisane w internecie...). Zorientowałam się w momencie kiedy zaraziłam starszą córkę. U dzieci wirus ten wywołuje rumień zakaźny. Wtedy wpisałam w wyszukiwarkę co to w ogóle jest i jak przeczytałam objawy u dorosłych to od razu wiedziałam że przechodziłam miesiąc wcześniej...
Aczkolwiek za każdym razem jak robiłam badania na niego to pielęgniarki się pytały czy pracuję ze zwierzętami [emoji848] Nie mam pojęcia dlaczego, tak mocno w temat się nie wgłębiałam.
Poczytałam trochę o tym na necie. Straszne to jest. W dzieciństwie można to ponoć z różyczka pomylić. No i nie ma na to szczepionki. Też sobie zrobię z ciekawości przy okazji morfologii to badanie. Toksoplazmozę, różyczkę, cytomegalie i tym podobne robiłam 1,5 miesiąca temu, wszystko ok a czemu na tego parawowirusa nie kierują w ciąży?

Cześć dziewczyny! Robiła któraś z Was badanie anty xa w Katowicach badz okolicach? Wiecie moze gdzie takie badanie wykonam konkretnie?
Powiedzcie mi prosze czy neoparin bierze sie juz przez cala ciaze czy ewentualnie wczesniej lekarze odstawiali?? Jak to bylo u Was?

Była wyleczona dlatego zaczęli starania.

reklama
Ja mam często takie kryzysy. U mnie mija właśnie rok od pierwszego poronienia a zaliczyłam już 3 od tego czasu :(
Do koleżanki która jest w ciąży nie jestem w stanie iść.
Ale musi być w końcu dobrze ❤️
Będzie dobrze. Ja mam jutro równy rok od poronienia i od tej pory nie udało mi się zajść. Też mam kryzys :( trzymajcie się wszystkie!! Jeszcze kiedyś będzie dobrze!

Do góry