reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny miałam ostatnio ANA 2 dodatnie więc zrobiłam ANA 3. Poniżej wynik. Jest ok czy nie?

Załączniki

• 719D7A6D-F340-4F99-85BB-C2CCBE9524EE.jpeg
    719D7A6D-F340-4F99-85BB-C2CCBE9524EE.jpeg
    125,8 KB · Wyświetleń: 64
  • AAB1AB97-1CD7-44EC-ABAB-F1910E443FA7.jpeg
    AAB1AB97-1CD7-44EC-ABAB-F1910E443FA7.jpeg
    74,1 KB · Wyświetleń: 62
reklama
@Charlotte21 to moja "kruszynka".

U nas też zeby idą i cały czas rączki w buzi i pełno śliny.

@Dzoana88 śliczny synek!

Ja już musiałam zapisać córkę do żłobka zaraz po urodzeniu bo nawet do prywatch tyle się czeka. Planuje ja od stycznia puścić a od września muszę płacić za miejsce.

Fajnie, że takie znajomości się na forum pojawiły ;)

@monika1708 pochwal się Twoją córeczka? Jak sprawa z napięciem?

Załączniki

• Screenshot_20210309_075205.jpg
    Screenshot_20210309_075205.jpg
    357,7 KB · Wyświetleń: 58
Dziewczyny miałam ostatnio ANA 2 dodatnie więc zrobiłam ANA 3. Poniżej wynik. Jest ok czy nie?
Z tego wygląda, że ANA3 są ujemne. Jednakże jeśli ANA2 miałaś pozytywne (nie pamiętam czy pisałaś jakie miano), to może to wskazywać np. na toczeń. Niestety bez całego obrazu, nie da się jednoznacznie zinterpretować wyniku. Musisz pójść z tym do lekarza.

Z tego wygląda, że ANA3 są ujemne. Jednakże jeśli ANA2 miałaś pozytywne (nie pamiętam czy pisałaś jakie miano), to może to wskazywać np. na toczeń. Niestety bez całego obrazu, nie da się jednoznacznie zinterpretować wyniku. Musisz pójść z tym do lekarza.
No będę szła. Dzięki :)

Hej dziewczyny to i może ja przycupne do was. 24 lutego poroniłam w 19 tyg. ciąży. Miałam zabieg łyżeczkowania. Lekarz kazał odczekać 3 normalne cykle i starać się gdyż jak twierdzi u mnie wszystko ginekologiczne jest ok, wyniki badań też dobre a przyczyną poronienia była najprawdopodobniej operacja wyrostka robaczkowego powikłana zakażeniem organizmu...no byłam w ciężkim stanie. Mimo że początkowo nie chciałam słyszeć o kolejnym dziecku bo ciąża już wysoką była, tak teraz chciałbym odczekać ten minimalny czas i zacząć się starać. Powiedzcie mi czy jakieś badania robiliście sobie po poronieniu? Takie podstawowe ? Jak długo krwawilyscie po łyżeczkowaniu? Kiedy przyszedł okres? Jak się pozbierać i do tego wszystkiego zabrać ?

reklama
Hej dziewczyny to i może ja przycupne do was. 24 lutego poroniłam w 19 tyg. ciąży. Miałam zabieg łyżeczkowania. Lekarz kazał odczekać 3 normalne cykle i starać się gdyż jak twierdzi u mnie wszystko ginekologiczne jest ok, wyniki badań też dobre a przyczyną poronienia była najprawdopodobniej operacja wyrostka robaczkowego powikłana zakażeniem organizmu...no byłam w ciężkim stanie. Mimo że początkowo nie chciałam słyszeć o kolejnym dziecku bo ciąża już wysoką była, tak teraz chciałbym odczekać ten minimalny czas i zacząć się starać. Powiedzcie mi czy jakieś badania robiliście sobie po poronieniu? Takie podstawowe ? Jak długo krwawilyscie po łyżeczkowaniu? Kiedy przyszedł okres? Jak się pozbierać i do tego wszystkiego zabrać ?
bardzo mi przykro!
Ja nie chcę czekać 3 miesięcy na kolejne próby, ale poczekam, co powie mi ginekolog na wizycie kontrolnej...
Czuję, że psychicznie dobrze mi zrobi, kiedy jak najszybciej zajdę w ciążę... najchętniej już bym zaczęła starania
Po łyżeczkowanie krwawiłam 1,5 tyg. i nadal czekam na okres, ale jestem dopiero 2 tyg po zabiegu, także myślę, że jeszcze trochę poczekam.

Do góry