A kontaktowałaś się z lekarzem?Cześć dziewczyny
Czy któraś z Was stosujących encorton w ciąży zaobserwowała plamienia przy zmniejszaniu dawki? Jestem po 3 poronieniach, obecność przeciwciał przeciw HLA II, encorton w dawcę 15mg jeszcze przed zajściem.Obecnie jestem w 13+0 zdrowej ciąży, progesteron w normie.Po zmniejszeniu dawki do 10mg zaobserwowałam mocno brązowe plamienia.Czy któraś z Was ma może z tym doświadczenia?
reklama
KatJak
Fanka BB :)
Dziękuję ja również bardzo Ci kibicujeTrzymam kciuki za ciebie
Jaką masz dietę?
Staram się jest o równych porach, co mniej więcej 3-4 godziny, ograniczyłam węglowodany, słodycze ( dziś tylko zjadłam batonika z okazji dnia kobiet , nie jem w ogóle białego pieczywa i mącznych wyrobów.
Jivka
Moderator
Noooo te zeby idą jak szalone naraz, ale nie jest źle, tzn noce są ciężkie bo jest bardzo dużo pobudek ale ogólnie ok to znosi. Mówisz ze jeszcze wakacje sobie odpoczniecie razem ? [emoji16] mi się nie chce wracać do roboty .... ale ech no co się odwlecze to nie uciecze także wracam [emoji85]
No nie, ja muszę wrócić od sierpnia najprawdopodobniej [emoji85] Jeszcze zobaczę jak to się ułoży, bo w żłobku miejsca od września są dopiero, chyba że się coś zwolni wcześniej na co mocno liczę [emoji120]
Ja się z jednej strony nie mogę doczekać pracy , a z drugiej jak mam tą moją córeczkę zostawić [emoji85] Odpieluszkowe zapalenie mózgu level hard [emoji85]
Pomyśleć że ze starszą wracałam w podskokach do pracy jak miała 8mscy [emoji2960] Tak wtedy był półroczny macierzyński [emoji51]
Właśnie mi uświadomiłaś, że moja córka kończy 21 marca 120 miesięcyDzięki kochana za pamięć [emoji4] u nas wszystko w porządku. Leos skonczy 21go marca 14 miesięcy. Fajny chlopak z niego [emoji4] ma 15 zębów. Odczuwam to boleśnie (nadal karmie piersia, nie umiem go odstawić choć bym chciała...)
Od jakiegoś czasu juz chodzi, ale tak od dobrego tygodnia chodzi po całym domu chętnie bo tak to tylko 2-3 kroczki robil [emoji16] gaduła z niego i niejadek. Suplementujemy od ponad miesiąca zelazo bo ma niedobor ech. Ale już ma apetyt lepszy więc jestem dobrej myśli [emoji6] planuje go dac do zlobka od czerwca i od lipca wrócić do pracy. Ogólnie zapitala ten czas stanowczo za szybko [emoji87][emoji85]
A oto Leonek [emoji173]
Ja rozumiem chęć powrotu do pracy - ja się zarazem nie mogłam doczekać, jak i byłam przerażona ;-)
Słoneczko świeci
Byłam dziś u ginekologa, 27 dni po poronieniu. Stwierdził, że śluzówka wskazuje na to, że zaraz będzie miesiączka, ale w jajniku jest duży pęcherzyk tak jakby miała być owulacja za dwa dni. Lekarz stwierdził, że nie wie o co chodzi i albo będę miała miesiączkę albo płodne. Miałyście może coś podobnego?
Tak,dzwoniłam, ale on nie widzi związku z encortonem.Dopiero jutro mam wizytę na której będę żłobić ten tematA kontaktowałaś się z lekarzem?
ja niestety nie pomogę bo sama nie brałam ale trzymam kciuki żeby lekarz ogarnąłTak,dzwoniłam, ale on nie widzi związku z encortonem.Dopiero jutro mam wizytę na której będę żłobić ten temat
KatJak
Ja miałam też taka sytuację że lekarz stwierdzil duży pęcherzyk, zapowiedział że będzie owu po czym za tydzień poszłam sprawdzić czy pękł i okazało się że nie pękł i zrobiła się torbiel krwotoczna.Byłam dziś u ginekologa, 27 dni po poronieniu. Stwierdził, że śluzówka wskazuje na to, że zaraz będzie miesiączka, ale w jajniku jest duży pęcherzyk tak jakby miała być owulacja za dwa dni. Lekarz stwierdził, że nie wie o co chodzi i albo będę miała miesiączkę albo płodne. Miałyście może coś podobnego?
Jednak nie wiem jakie to ma odniesienie do Twojej sytuacji
Dzoana88
Dziekuje [emoji173]
Śliczny!!!!
reklama
Dzoana88
Ja nie wiem czy chce wracać, ale myślę że jak już wrócę to z czasem się przyzwyczaję No i jakoś to będzie [emoji4]
120 miesięcy huraaaaa wszystkiego najjjjj [emoji16][emoji16][emoji173][emoji173]Właśnie mi uświadomiłaś, że moja córka kończy 21 marca 120 miesięcy [emoji3060]
Ja rozumiem chęć powrotu do pracy - ja się zarazem nie mogłam doczekać, jak i byłam przerażona ;-)