reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dodatm jeszcze że moja gin zaleciła mi duphaston już od owu , więc go biorę jednak nie wiem w takiej sytuacji czy nie odstawić

reklama
Dzisiaj zrobiłam AHM, wyniki mają być po 3-4 dniach. W tym roku skończę 31 lat, po badaniu przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję🙂

Hejka
Mam do Was pytanie. Podejrzewam że owulację miałam 09.02.
Dziś byłam na badaniu krwi i pomyślałam że sprawdzę od razu betę. Wynik negatywny. Czy myślicie że jest jeszcze szansa ? Wiem w teorii że zanim komórka dojdzie do macicy to może upłynąć 6-12 dni ale wydaje mi się że tak beta powinna już cokolwiek wskazywać.
Jak myślicie ?
Może jednak za wcześnie robiłaś betę?

Dzisiaj zrobiłam AHM, wyniki mają być po 3-4 dniach. W tym roku skończę 31 lat, po badaniu przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję🙂
Też mam 31, nie mam dzieci i ciągle nie wychodzi :( tyle że ja zachodze w ciążę, nie mogę jej utrzymać. Dobrze że zrobiłaś to badanie.
Moja koleżanka też po 30 miała niska rezerwę właśnie

Dzwoniła do lekarki mowila ze 10dpo powinna być większa niby.. ze za mała. Ze dziś jak zrobi betę to powinno być 200.. ja nie wiem dziwne to się wydaje
Wczoraj 18, dzisiaj 200? Wygórowane oczekiwania. I w ogóle po co robi tę betę? Nadal chodzi o sprawę, czy ma odstawiać duphaston, czy nie? Czy Twoja koleżanka musi mieć potwierdzoną ciążę szybko, np. żeby zwolnić się od szkodliwej pracy albo zacząć przyjmować jakieś inne leki? Jeśli nie, to może najlepiej będzie jej doradzić, żeby wytrzymała jeszcze te 1,5-2 tygodnie do wizyty z usg i dała sobie spokoj z kontaktem z lekarzem i chodzeniem do labu?

Ty chyba dość krótko bierzesz mete nie? Raczej tak szybko te leki nie działają, trzeba dłuższej kuracji.

Dziękuję, że pytasz. Wszystko u nas dobrze, wróciłam do pracy jeszcze na jakiś czas po 2 tyg l4 przez przeziębienie. Jutro idę na krzywą cukrową i sama jestem ciekawa czy meta działa czy stwierdzą u mnie cukrzycę :/
Daj znać jak po krzywej.
Metę biorę już 1,5 msc
Jeszcze czeka na wynik. Słuchajcie a można brać wraz z duphastonem kupić sobie jeszcze acard i brać profilaktycznie jedna dziennie?? Kiedy było jedno poronienie??
Mi profilaktycznie zalecił acard ale sama bym nie brała nic bez konsultacji

reklama
Daj znać jak po krzywej.
Metę biorę już 1,5 msc

Mi profilaktycznie zalecił acard ale sama bym nie brała nic bez konsultacji
Już 1,5 msc? Ale ten czas leci, masakra. To najlepiej by było pogadać z lekarzem, albo może inna dziewczyna się wypowie czy meta powinna obniżać wyniki insuliny bo ja w sumie nigdy więcej insuliny nie badałam oprócz tego rok temu przed pierwszą ciążą.

Do góry