K
Katijah
Gość
Czyli wychodzi na to, że co ginekolog to opiniaMi mówiono, że duphaston ma udowodnione działanie w rozpulchnianiu(? ) Macicy, dlatego uzasadnione jest branie go przy krwiaku podkosmowkowym.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli wychodzi na to, że co ginekolog to opiniaMi mówiono, że duphaston ma udowodnione działanie w rozpulchnianiu(? ) Macicy, dlatego uzasadnione jest branie go przy krwiaku podkosmowkowym.
Ja to tez właśnie słyszałam,wydaje mi się ze w UK ale nie mam pewnościGdzieś słyszałam, że za granicą raczej nie dają progesteronu a jeśli ma się poronić to progesteron sprawi że się poroni ale później. Niestety nie znam się na tym i nie wiem czy to prawda..
Tak w UK, też o tym słyszałam, że tam w ogóle nic nie robi się do 12tc i wtedy jest pierwsze USG.Ja to tez właśnie słyszałam,wydaje mi się ze w UK ale nie mam pewności
Gdzieś słyszałam, że za granicą raczej nie dają progesteronu a jeśli ma się poronić to progesteron sprawi że się poroni ale później. Niestety nie znam się na tym i nie wiem czy to prawda..
Tak, macie racje. W uk głównie, tam jest podejście takie ze do 12 tc nie wspomagają ciazy w żaden sposób.Ja to tez właśnie słyszałam,wydaje mi się ze w UK ale nie mam pewności
Dokładnie u mnie ewidentnie było za mało progesteronu i dzięki dupkowi mam syna, więc jak słyszę takie gadanie, że jak się ciążę ma poronic to się poroni, to nóż mi się w kieszeni otwiera, bo to jest lekceważenie pacjentki.Prawda tez ze jak się ma poronić hora ciaze to progesteron opozni tylko poronienie, ale jeśli ma się poronić zdrowa ciążę z powodu małej ilości produkowanego przez kobietę hormonu to progesteron uratuje ciążę
No ale implantacja po owulacji może trwać od 6-12 dni więc 10 dni po to może dopiero co była implantacja. Nie przejmuj się póki co i zrób drugą betę.Dziewczyny co sądzicie o becie 10 dpo 18,4 ??? Dzisiaj robi kolejna. To jest za niska?? Jak na 10dpp??