reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    110,9 KB · Wyświetleń: 47
reklama
jednak znalazło coś się strona przywiesiła. Dzięki. Tylko teraz jak sie upewnić że to będzie akurat to ANA 3? hmm
akurat w alabie nie robiłam, ale co rok mam w szpitalu robiony profil ENA, podpytaj może na czacie ile przeciwciał określają. Powinny być Sm, SSA, SSB, Scl-70, RNP, Jo-1, Pm/Scl, Mi-2

Dziewczyny! Wczoraj miałam termin @ i wczoraj też kończyła mi się kwarantanna dlatego dzisiaj poszłam kupić testy, żeby zrobić je rano. Brzuszek mnie boli jak na @ ale z ciekawości zrobiłam jeden test dzisiaj. Jutro dla pewności powtórzę i zrobię betę :) a ten cykl spisałam na straty przez covida i żyłam moją marcową wizytą u gin :) <3

Załączniki

• IMG_20210218_161130.jpg
    IMG_20210218_161130.jpg
    451,3 KB · Wyświetleń: 54
@Gonzi Przejrzałam to dobrze i nie umiem Ci powiedzieć nic ze strony ALABu. Widzę tam 2 panele w dziale na literę P - na początku i pod koniec spisu badań. Jeśli laborantka powie, że nie wie, co to jest ANA3, to spytaj ile antygenów jest badanych. Mogę Ci napisać, że w Diagnostyce ANA3 bada 16 antygenów metodą immunoblot (czasami nazywane: blot).

Tak dziękuję za pamięć. Właśnie siedzę zdołowana bo o 11:00 miałam mieć usg a o 9:00 zadzwonili z invicty że lekarz zadzwonił że go nie będzie bo jest chory. Przełożyli mi wizytę na za tydzień :( całą noc w pracy pisałam listę pytań do lekarza i w ogóle liczyłam trochę na to USG bo u mnie pęcherzyki szybko rosną a dziś już 10 dc. Za tydzień już na pewno będzie po sprawie. Ale pocieszam się tym że może przynajmniej za tydzień na usg będzie widoczne że pęcherzyk nie pękł (oczywiscie wolałabym żeby pękł) i że lekarz zobaczy że jest z tym problem. Trochę się podłamałam bo 25.02 jestem po nocce w pracy i idę tego dnia na drugą nockę....ale czego się nie robi żeby się udało. Także muszę jeszcze tydzień poczekać :( Trochę się też wkurzyłam bo jak się zapisywałam na wizytę przez infolinię to mi mówili że pan doktor przyjmuje tylko na kamerkach....a teraz jak mnie przepisali to babka zdziwniona z tej kliniki w warszawie i mówi że lekarz też normalnie przyjmuje. A ja chciałam normalnie to mnie nie chcieli na infolinii tak zapisać wtedy :(
No też bym wolała osobiście bo to pierwsza wizyta [emoji846]
Nie martw się, szybko zleci.
Oczywiście trzymam kciuki [emoji110]

reklama
a to ze strony alabu nazwa bo przekopiowałam w tą kolumnę 'wyszukaj badanie' i nie znalazło :<
Mi tez nie znalazło w wyszukiwarce. Patrzylam na listę badan po prostu

jednak znalazło coś się strona przywiesiła. Dzięki. Tylko teraz jak sie upewnić że to będzie akurat to ANA 3? hmm
Musisz zapytać czy badają tam poszczególne antygeny, te co kotki napisala, plus jeszcze te dwa co aspekt dodała ;)
Jak chcesz to mogę poszukać swojego badania i wkleić Ci tutaj jak to wyglądało u mnie

Do góry