reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej,
Czy któraś z Was ma wysokie anty-tg? Czy to wpływa na starania?
W załączniku moja rozpiska wyników. W grudniu lekarz mówił, że nie martwić się tym anty-tg. Jestem 6 tyg. po stracie. USG tarczycy bez guzków, też niby ok. Biorę Euthyrox 50 od października. Wcześniej 25.Zobacz załącznik 1239608Zobacz załącznik 1239609
Ja nie pamiętam które mam dodatnie, ale jedne mam właśnie takie wysokie jak ty. Może to świadczyć o hashimoto. Ale widzę że usg masz dobre, reszta tarczycy tez, także wszystko jest okej :) same przeciwciała nie wpływają na poronienia

@Gonzi dobrze pamiętam że dziś wizyta?
Tak dziękuję za pamięć. Właśnie siedzę zdołowana bo o 11:00 miałam mieć usg a o 9:00 zadzwonili z invicty że lekarz zadzwonił że go nie będzie bo jest chory. Przełożyli mi wizytę na za tydzień :( całą noc w pracy pisałam listę pytań do lekarza i w ogóle liczyłam trochę na to USG bo u mnie pęcherzyki szybko rosną a dziś już 10 dc. Za tydzień już na pewno będzie po sprawie. Ale pocieszam się tym że może przynajmniej za tydzień na usg będzie widoczne że pęcherzyk nie pękł (oczywiscie wolałabym żeby pękł) i że lekarz zobaczy że jest z tym problem. Trochę się podłamałam bo 25.02 jestem po nocce w pracy i idę tego dnia na drugą nockę....ale czego się nie robi żeby się udało. Także muszę jeszcze tydzień poczekać :( Trochę się też wkurzyłam bo jak się zapisywałam na wizytę przez infolinię to mi mówili że pan doktor przyjmuje tylko na kamerkach....a teraz jak mnie przepisali to babka zdziwniona z tej kliniki w warszawie i mówi że lekarz też normalnie przyjmuje. A ja chciałam normalnie to mnie nie chcieli na infolinii tak zapisać wtedy :(

Dziewczyny niedawno zrobiłam ANA 2 i wyszło dodatnie. Co prawda wynik nie jakiś straszny ale chciałam dla świętego spokoju zrobić ANA 3.
Będę robić w ALABie badania od hematologa zlecone i myślałam żeby zrobić od razu to ANA 3 ale w wyszukiwarce badań znalazło tylko coś takiego:

P/c przeciw jądrowe ANA (wykrywanie metoda IIFT + miano) (O21)​

Myślicie że to to?? Że to będzie też ANA 3?? Bo innego takiego badania z ''ANA'' nie wyszukuje.

Hej,
Czy któraś z Was ma wysokie anty-tg? Czy to wpływa na starania?
W załączniku moja rozpiska wyników. W grudniu lekarz mówił, że nie martwić się tym anty-tg. Jestem 6 tyg. po stracie. USG tarczycy bez guzków, też niby ok. Biorę Euthyrox 50 od października. Wcześniej 25.Zobacz załącznik 1239608Zobacz załącznik 1239609
Nie wiem czy te anty tpo i Tg mają wpływ na poronienie raczej nie, ale masz wysokie Tg. Sprawdziłam swoje sprzed 5 lat (bo mój endo co tyle mi sprawdza i są 6 anty tpo i 19 Tg) jeśli dobrze pamiętam to chodzi właśnie o zapalenie tarczycy w kierunku hashi.
Też ostatnio badalam tylko bez b12.
Homocysteina 8,7
Kwas foliowy 27,7 (norma do 26)
Co robisz żeby obniżyć kwas foliowy? To może wpływać na poronienie?
Mnie też to czeka. Możesz powiedzieć jaki koszt mniej więcej?
W alab laboratorium homocysteina 103 zł
Kwas foliowy 45
Wit b12 57

Dziewczyny niedawno zrobiłam ANA 2 i wyszło dodatnie. Co prawda wynik nie jakiś straszny ale chciałam dla świętego spokoju zrobić ANA 3.
Będę robić w ALABie badania od hematologa zlecone i myślałam żeby zrobić od razu to ANA 3 ale w wyszukiwarce badań znalazło tylko coś takiego:

Myślicie że to to?? Że to będzie też ANA 3?? Bo innego takiego badania z ''ANA'' nie wyszukuje.
To raczej jest ana2. Musisz się w labie dowiedzieć jakie badanie zrobić żeby Ci zrobili profil konkretnych przeciwcial

To raczej nie to. A jakie masz miano? Teraz nie mogę zajrzeć na stronę alabu, ale spróbuję Ci tego poszukać później.

reklama
Do góry