reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mam narazie wynik b12
359,7 pg/ml gdzie normy to 197-771
Chyba też sobie zbadam b12, od 11lat nie jem mięsa, biore teraz inofem i pregna start i w niej jest suplementacja b12, może to wystarczy, żeby w organizmie nie było niedoboru? Dzięki forum wiem, że warto zbadać AHM, wykupiłam sobie badanie i idę jutro.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Słuchajcie, nurtuje mnie jeden temat. Rozmawiałam z 5 ginekologami i każdy mówił, że branie progesteronu w ciąży jest bez sensu i w niczym nie pomaga. Z tego co zauważyłam, to mnóstwo dziewczyn na forum bierze progesteron. Zastanawiam się o co w tym chodzi?

Słuchajcie, nurtuje mnie jeden temat. Rozmawiałam z 5 ginekologami i każdy mówił, że branie progesteronu w ciąży jest bez sensu i w niczym nie pomaga. Z tego co zauważyłam, to mnóstwo dziewczyn na forum bierze progesteron. Zastanawiam się o co w tym chodzi?
Dziwnie ci lekarze w takim razie. Jeśli kobieta ma niski poziom progesteronu (tzw. Niedomogę lutealną) to ciaza się nie utrzyma, nawet zdrowa. Dlatego bierze się progesteron zeby pomóc utrzymać ciaze, do momentu aż w pełni wykształci się łożysko i przejmie wszystkie funkcje (chyba kolo 16tc). A dodatkowo luteina dopochwowa pomaga na problemy ze skracajaca się szyjka w ciazy i zapobiega przedwczesnemu porodowi

Dziwnie ci lekarze w takim razie. Jeśli kobieta ma niski poziom progesteronu (tzw. Niedomogę lutealną) to ciaza się nie utrzyma, nawet zdrowa. Dlatego bierze się progesteron zeby pomóc utrzymać ciaze, do momentu aż w pełni wykształci się łożysko i przejmie wszystkie funkcje (chyba kolo 16tc). A dodatkowo luteina dopochwowa pomaga na problemy ze skracajaca się szyjka w ciazy i zapobiega przedwczesnemu porodowi
Mój mówił o duphastonie dokładnie

Mój mówił o duphastonie dokładnie
A to trochę zmienia postać rzeczy. Bo tak na dobrą sprawę, ponieważ duphaston nie wychodzi w badaniu krwi, nie można tak na prawdę zbadać jak realnie wpływa na rozwój ciazy. Fakt ze wielu osobom się z nim udaje, ale zostaje pytanie czy to na pewno jego zasługa. Nie są w stanie żadnych badan w tym kierunku przeprowadzić. Dlatego czesc lekarzy nie uznaje tego leku. Np moj naprotechnolog u którego kiedyś byłam, mowi ze on nie daje dupka tylko luteinę, właśnie z tego powodu co napisalam

A moja nowa ginekolog która się specjalizuje w niepłodności z uwagi na jedno poronienie zaleciła mi dużo progesteronu teraz w ciąży. Luteina 3x2 dopochwowo i 2 x dziennie zastrzyk prolutex. Stwierdziła że nie zaszkodzi a może pomóc. Ale rozumiem że można się zakręcić bo każdy lekarz ma inne zdanie.

reklama
Do góry