reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@ness. Jak tam Twoje maleństwo, bo chyba mi gdzieś umknęło jeśli pisałaś ☺️
A nie pisałam :D
Mały już waży 4200, w poniedziałek skończył 3 tygodnie, więc fajnie przybiera, przy wypisie miał 3360g.
Dzisiaj pierwsza wizyta, ma lekką asymetrię i dla mojego spokoju dostalismy skierowanie do poradni, tylko tam zwolnił się neurOlog, więc muszę szukać czegoś na własną rękę.
Ogólnie to zdrowy i bardzo silny chłopak. Taki sam łobuz jak w brzuszku, więc przygotuj się na swojego łobuziaka ❤️
A jak twoje maleństwo ?

Na kontrole mam 5 marca (3 tyg po zabiegu) ale wtedy to już po owulacji.
Dzwoniłam do niego, żeby przyspieszyć wizytę w celu sprawdzania czy macica się wygoiła to odradzał ze staraniem i ze mam odczekać 6 tygodni.
Warto poczekać jeden cykl. Ja po pierwszym luzeczkowaniu zaszlam w 3 cyklu a potem po drugim zabiegu zaszla. W drugim cyklu. Zawsze czekałam na poerwsza miesiaczke po zabiegu.

A nie pisałam :D
Mały już waży 4200, w poniedziałek skończył 3 tygodnie, więc fajnie przybiera, przy wypisie miał 3360g.
Dzisiaj pierwsza wizyta, ma lekką asymetrię i dla mojego spokoju dostalismy skierowanie do poradni, tylko tam zwolnił się neurOlog, więc muszę szukać czegoś na własną rękę.
Ogólnie to zdrowy i bardzo silny chłopak. Taki sam łobuz jak w brzuszku, więc przygotuj się na swojego łobuziaka ❤️
A jak twoje maleństwo ?
No to cudownie, już masz swoje maleństwo obok siebie❤️ Życzę Wam dużo zdrówka 😘 No mój maluch rośnie, w poniedziałek na wizycie miał już prawie 500g. Wierci się co mnie bardzo cieszy, bo daje mi tym znać o sobie. Mój lekarz podczas ostatniej wizyty powiedział, że porównując nasz bardzo ciężki początek a to co widzi na USG teraz to może stwierdzić, że wygrałam ogromny los na loterii i jego zdaniem do końca ciąży nie powinno się już nic złego wydarzyć. Zamiast Duphastonu biorę teraz luteinę 2x2 dziennie.
Ja wiem, że mój synek to cud☺️❤️ Teraz myślimy z mężem nad imieniem dla niego.

No to cudownie, już masz swoje maleństwo obok siebie❤️ Życzę Wam dużo zdrówka 😘 No mój maluch rośnie, w poniedziałek na wizycie miał już prawie 500g. Wierci się co mnie bardzo cieszy, bo daje mi tym znać o sobie. Mój lekarz podczas ostatniej wizyty powiedział, że porównując nasz bardzo ciężki początek a to co widzi na USG teraz to może stwierdzić, że wygrałam ogromny los na loterii i jego zdaniem do końca ciąży nie powinno się już nic złego wydarzyć. Zamiast Duphastonu biorę teraz luteinę 2x2 dziennie.
Jak już wymyślicie imię to daj znać :D macie jakieś opcje ? ,500g to spory chłopak, nim się obejrzysz będzie już ponad kg, a wtedy to już prosta przed wami.
Nie da się ukryć, że ta ciąża to niesamowity cud, ja jestem do tej pory w szoku, że tak to się potoczyło, możesz dawać nadzieję innym dziewczynom ❤️

Który to już tydzień ?

Jak już wymyślicie imię to daj znać :D macie jakieś opcje ? ,500g to spory chłopak, nim się obejrzysz będzie już ponad kg, a wtedy to już prosta przed wami.
Nie da się ukryć, że ta ciąża to niesamowity cud, ja jestem do tej pory w szoku, że tak to się potoczyło, możesz dawać nadzieję innym dziewczynom ❤️

Który to już tydzień ?
Tak wiara bardzo dużo zrobiła w moim przypadku. No i nadzieja, jak to mówią umiera ostatnia. Jak się czegoś pragnie to wszystko jest do osiągnięcia, nawet jeśli wymaga to dużo poświęcenia, ale w takich sytuacjach zawsze warto❤️ Życzę wszystkim dziewczynom obecnym na tym forum, które walczą o swoje maleństwa żeby też im się udało.
Lada dzień skończymy 22tc☺️

Oj tak. Silny chlopak. 😀 duzo prześlijcie. Jakie imie bedzie ? Ja do 38tc nie wiedziałam jak brdzie miec corka na imię 🤣

@ness.
Gratulacje🥰 pieknie przybiera. Tylko sie cieszyć. A co do tego ze po 20 tc jest tylko prosta. To u mnie sie nie sprawdziło. Myslalam ze jak już 25 tc to juz juz juz na dniach tak szybko bedzie juz zaraz porod. 🤣🤣🤣 strasznie mi się ciągnęła ciaza. Ale ja miałam przeboje i wizyty w szpitaku i infekcje i lezenie i to moze dlatego.

reklama
Hej,
Czy któraś z Was ma wysokie anty-tg? Czy to wpływa na starania?
W załączniku moja rozpiska wyników. W grudniu lekarz mówił, że nie martwić się tym anty-tg. Jestem 6 tyg. po stracie. USG tarczycy bez guzków, też niby ok. Biorę Euthyrox 50 od października. Wcześniej 25.
IMG_20210218_093030~2.jpeg
IMG_20210218_093347~2.jpeg

Do góry