K
Katijah
Gość
Mysle, ze biochemiczna to byłaBeta z 17 spadla w trzy dni do 3. Od 2 dni mam krwawienie. To pewnie ciąża biochemiczna. Chyba już nie muszę martwić się pozamaciczna?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mysle, ze biochemiczna to byłaBeta z 17 spadla w trzy dni do 3. Od 2 dni mam krwawienie. To pewnie ciąża biochemiczna. Chyba już nie muszę martwić się pozamaciczna?
To pewnie biochemiczna. Dobrze ze beta spadłaBeta z 17 spadla w trzy dni do 3. Od 2 dni mam krwawienie. To pewnie ciąża biochemiczna. Chyba już nie muszę martwić się pozamaciczna?
Dzięki wielkie. Na razie anytokoagulant tocznia ujemny ale czekam jeszcze na resztę badań na zespół antyfosfolipidowy. Kwas metylowany już biorę tak czy inaczej ale pewnie homocysteinę i poziom kwasu i wit. B zrobię chyba że gin sama zleci. Beta 37 ze 117 w zeszłym tyg. więc jeszcze chwilę poczekam na zupełny spadek a teraz właśnie siedzę i walczę z olbrzymim bólem brzucha jak na owulację... 2 nospy max i 2 ibupromy godzinę temu i dopiero cokolwiek ruszyło ale boli nadal... miewałam już bolesne owulacje ale to jest jakiś kosmos....Na to VR2 w ciazy musisz brać heparyne i pewnie tez lekarz zaleci acard. Pai1 to tez mutacją odpowiedzialna za krzepliwośc, ale już nie tak straszne jak vr2. Skoro wyszło mthfr to sprawdz sobie homocysteine i poziom kwasu foliowego. Jeżeli kwas jest poza normą a homocysteina wieksza niż 8, to musisz zadbac o metylowane witaminy z grupy B.
Myślę że biochemiczna , beta ładnie spadła.Beta z 17 spadla w trzy dni do 3. Od 2 dni mam krwawienie. To pewnie ciąża biochemiczna. Chyba już nie muszę martwić się pozamaciczna?
Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki genetyczne na trombofilię i wyszły mutacje MTHFR, PAI 1 i czynnik V... niefajnie ale z drugiej strony jakiś krok na przód w diagnostyce i ewentualnym doborze leków. Zobaczymy co gin na to powie ewentualnie umówię się jeszcze do genetyka. Dziś zostawiłam prawie 500 z lab na badania immunologiczne na zespół antyfosfolipidowy. Czekam na wyniki...może chociaż tu będzie dobrze... Czy mogłybyście rzucić okiem i doradzić co teraz...w maju chciałabym podchodzić do kolejnego transferu... Dziękuję
EDIT: nie mam jak wrzucić zdj bo plik za duży ale przekopiowałam
Czynnik V (Leiden) G1691A/R506Q FV L_1691G prawidłowy NM_000130
Czynnik V (R2) H1299R FV R2_4070A>G Układheter ozygotyczny nieprawidłowy NM_000130
Czynnik II (Protrombina) G20210A FIIP_20210G prawidłowy M17262
MTHFR* C677T MTHFR_677C>T Układ heterozygotyczny nieprawidłowy NM_005957.4
MTHFR* A1298C MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny nieprawidłowy NM_005957.4
PAI-1** 4G/5G PAI-1 4G Układ heterozygotyczny nieprawidłowy NM_005957.4
Tylko że u mnie jest in vitro z adopcją zarodka, ale dziękuję bardzo za rady, jeśli gin nie wspomni to sama podpowiem na podstawie tego co mi tu piszecie.Tak jak dziewczyny piszą przy mutacjach acard, heparyna, metylowane witaminy.
Mi po stracie zalecono Acard 150 od starań (non stop), Clexane 0.4 od owulacji (non stop) , od pozytywnego testu przeszłam na 0.6.
Biorę metylowane witaminy. Warto sprawdzić b12, b9, homocysteinę i d3.
Z uwagi na mutacje i podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego (jeden czynnik tylko wyszedl) immunolog wypisal mi kartkę na refundację heparyny. Obecnie w ciąży mam za darmo z kodem C na recepcie. To ważne. Postaraj się to załatwić (hematolog albo immunolog) bo to jednak spora ulga dla kieszeni - bez refundacji 160 zł za 10 zastrzyków.
Dzięki@izzy_j wygląda na to że masz trombofilia. Już dziewczyny Ci ładnie wyjaśniły już wiesz co jest na rzeczy więc będziesz mogła z tym walczyc.
Zbadaj homocysteine.
Tylko że u mnie jest in vitro z adopcją zarodka, ale dziękuję bardzo za rady, jeśli gin nie wspomni to sama podpowiem na podstawie tego co mi tu piszecie.