reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Rozumiem. Czy ta miesiączka u ciebie była też jakaś inna? W sensie bardziej czysta krew niż miesiączka... Trwała normalnie tyle czasu co zawsze czy dłużej? Udało Ci się zajść od razu w drugą ciążę? [emoji4]
Wyglądało jak normalna miesiączka. Choć pierwszy dzień było od razu dużo krwi.
Zaszłam kolejny raz po dwóch miesiącach. Niestety było puste jajo.

Rozumiem..a czy ciąża pozamaciczna może również "oczyścić" się sama? Trochę panikuje, że to właśnie ciąża pozamaciczna. Ale z kontrolą u lekarza i tak poczekam jeszcze tydzień.
Moja oczyscila się sama ale ciąża pozamaciczna może być bardzo niebezpieczna. Gdyby beta powoli rosła to to może zwiastować ciążę pozamaciczna.
Ale nie martw się na zapas, po krwawieniu idź na kontrolę :) myślę że jak już krwawisz to beta spada

Miałam ciążę biochemiczna. Dostałam @ w 35 dc. Mogłam się starać od razu.
Jestem krótko po ciąży pozamacicznej, koniecznie sprawdź bete, ja byłam u 2 ginekologów, nikt nic nie widział, dopiero moja Pani ginekolog stwierdziła CP
Jeżeli była to ciąża biochemiczna i jest krwawienie beta powinna już tylko spadać ale jeżeli beta będzie rosła (w moim przypadku na pierwszej krwi był to wynik 350 i robiłam go w czwartek,ponownie bete wykonałam w poniedziałek wynosiła 520 - zbyt mały przyrost, przyrost prawidłowej ciąży powinien się zwiększać co dwa dni o przynajmniej 66%) może być to ciąża pozamaciczna. Ja nie jestem lekarzem ale opisuje swoje doświadczenie. Ja miałam silne krwawienie,momentami krwotok i krew nie była typowo ,,miesiączkowa”

Dziewczyny, właśnie byłam w ciąży biochemicznej. Wczoraj dostałam miesiączkę. Za tydzień w poniedziałek idę na badanie kontrolne do ginekologa. Myślicie może mogę od razu po tej miesiączce się starać? Okres dostałam w 36dc a cykle miałam zawsze 28-29 dni. Na usg kilka dni temu lekarz nic nie zauważył, beta niska więc od razu powiedział że to może być ciąża biochemiczna. I fakryvznie wczoraj zaczęłam krwawic. Mam nadzieję że to miesiączka a nie np ciąża pozamaciczna...
Jestem krótko po ciąży pozamacicznej, koniecznie sprawdź bete, ja byłam u 2 ginekologów, nikt nic nie widział, dopiero moja Pani ginekolog stwierdziła CP

Jeżeli była to ciąża biochemiczna i jest krwawienie beta powinna już tylko spadać ale jeżeli beta będzie rosła (w moim przypadku na pierwszej krwi był to wynik 350 i robiłam go w czwartek,ponownie bete wykonałam w poniedziałek wynosiła 520 - zbyt mały przyrost, przyrost prawidłowej ciąży powinien się zwiększać co dwa dni o przynajmniej 66%) może być to ciąża pozamaciczna. Ja nie jestem lekarzem ale opisuje swoje doświadczenie. Ja miałam silne krwawienie,momentami krwotok i krew nie była typowo ,,miesiączkowa”

reklama
Do góry