reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No właśnie, to pewnie dlatego poprzednio nie miałam jeszcze refundacji na clexan, bo karte ciązy zakładają po 8tyg ciązy. A ja niestety niedotrwałam do tego momentu, i zawsze bedąc w 6 tyg u lekarza miałam clexan na 100%
Te darmowe leki dla kobiet w ciąży obowiązują dopiero od września 2020, więc świeża sprawa ;) nie trzeba karty ciąży.do tego mieć. Wystarczy że ginekolog stwierdza ciążę i może taka receptę wypisać. Na drugim wątku pisałam że musi mieć umowe z NFZ ale już teraz nie jestem pewna czy musi czy nie ;)

reklama
Te darmowe leki dla kobiet w ciąży obowiązują dopiero od września 2020, więc świeża sprawa ;) nie trzeba karty ciąży.do tego mieć. Wystarczy że ginekolog stwierdza ciążę i może taka receptę wypisać. Na drugim wątku pisałam że musi mieć umowe z NFZ ale już teraz nie jestem pewna czy musi czy nie ;)
Ok dzięki, na pewno się dowiem w przyszłym tyg od lekarza. Na pewno się wszystkiego zapytam jak to z tym jest :D Ale dzięki wam wiem to, bo nigdzie poza forum nie słyszałam o tym

Dziewczyny kiedy wróciłyście do pracy po poronieniu, ile dni byłyście na zwolnieniu lekarskim po zabiegu?
Ja ok. 1,5 tygodnia. U mnie przy pierwszym poronieniu wiedziały tylko dwie osoby, reszcie mówiłam, że byłam chora. Po drugim niestety wiedzieli wszyscy i nie było to fajne. Większość w sumie nie pytała, ale czułam ten ich wzrok, chyba, że sobie wmawiałam.

Cześć, dziewczyny mam pytanie do osób, które korzystały z usług kliniki leczenia niepłodności. Wybieram się za jakieś 2 tyg do kliniki Bocian. Jestem po laparoskopii - ewakuowanie ciąży jajowodowej. Po miesiącu miałam się zgłosić na kontrole. Pytanie nr 1- Czy taką kontrole wykona przy pierwszej wizycie lekarz w Bocianie? Czy lepiej umówić 2 odrębne wizyty? Jedna w kierunku niepłodności , jedna kontrolna po zabiegu? Na stronie jest opisane, ze na pierwszej wizycie jest robiony wywiad, badanie ginekologiczne,USG i para jest kierowana na dodatkowe badania, po czym jest ustalany indywidualny plan leczenia. I jeszcze jedno pytanie- Czy te wszystkie dodatkowe badania miałyście robione tego samego dnia? Czy nastawiać się na wizytę, która będzie trwała dłuższy czas? Jak to było u Was?

reklama
Cześć, dziewczyny mam pytanie do osób, które korzystały z usług kliniki leczenia niepłodności. Wybieram się za jakieś 2 tyg do kliniki Bocian. Jestem po laparoskopii - ewakuowanie ciąży jajowodowej. Po miesiącu miałam się zgłosić na kontrole. Pytanie nr 1- Czy taką kontrole wykona przy pierwszej wizycie lekarz w Bocianie? Czy lepiej umówić 2 odrębne wizyty? Jedna w kierunku niepłodności , jedna kontrolna po zabiegu? Na stronie jest opisane, ze na pierwszej wizycie jest robiony wywiad, badanie ginekologiczne,USG i para jest kierowana na dodatkowe badania, po czym jest ustalany indywidualny plan leczenia. I jeszcze jedno pytanie- Czy te wszystkie dodatkowe badania miałyście robione tego samego dnia? Czy nastawiać się na wizytę, która będzie trwała dłuższy czas? Jak to było u Was?
Hej ja jestem zapisana do Invicty na 18.02. Panel badań przed pierwszą wizytą mam przyjechać zrobić wcześniej tak żeby na 1 wizycie lekarz już miał wyniki. Dodatkowo mój facet też ma zrobić wcześniej badanie nasienia.
Co do usg itp to myślę że skoro i tak idziesz na wizytę tam i będą Ci robić usg to raczej nie musisz się zapisywać na dwie odrębne wizyty. Ale też sama nie wiem jak jest w tych klinikach bo dopiero zaczynam tą przygodę. Najlepiej zadzwoń na infolinię i dopytaj co i jak.

Do góry