reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No właśnie, to pewnie dlatego poprzednio nie miałam jeszcze refundacji na clexan, bo karte ciązy zakładają po 8tyg ciązy. A ja niestety niedotrwałam do tego momentu, i zawsze bedąc w 6 tyg u lekarza miałam clexan na 100%
Te darmowe leki dla kobiet w ciąży obowiązują dopiero od września 2020, więc świeża sprawa ;) nie trzeba karty ciąży.do tego mieć. Wystarczy że ginekolog stwierdza ciążę i może taka receptę wypisać. Na drugim wątku pisałam że musi mieć umowe z NFZ ale już teraz nie jestem pewna czy musi czy nie ;)

reklama
Te darmowe leki dla kobiet w ciąży obowiązują dopiero od września 2020, więc świeża sprawa ;) nie trzeba karty ciąży.do tego mieć. Wystarczy że ginekolog stwierdza ciążę i może taka receptę wypisać. Na drugim wątku pisałam że musi mieć umowe z NFZ ale już teraz nie jestem pewna czy musi czy nie ;)
Ok dzięki, na pewno się dowiem w przyszłym tyg od lekarza. Na pewno się wszystkiego zapytam jak to z tym jest :D Ale dzięki wam wiem to, bo nigdzie poza forum nie słyszałam o tym

Dziewczyny kiedy wróciłyście do pracy po poronieniu, ile dni byłyście na zwolnieniu lekarskim po zabiegu?
Ja ok. 1,5 tygodnia. U mnie przy pierwszym poronieniu wiedziały tylko dwie osoby, reszcie mówiłam, że byłam chora. Po drugim niestety wiedzieli wszyscy i nie było to fajne. Większość w sumie nie pytała, ale czułam ten ich wzrok, chyba, że sobie wmawiałam.

Cześć, dziewczyny mam pytanie do osób, które korzystały z usług kliniki leczenia niepłodności. Wybieram się za jakieś 2 tyg do kliniki Bocian. Jestem po laparoskopii - ewakuowanie ciąży jajowodowej. Po miesiącu miałam się zgłosić na kontrole. Pytanie nr 1- Czy taką kontrole wykona przy pierwszej wizycie lekarz w Bocianie? Czy lepiej umówić 2 odrębne wizyty? Jedna w kierunku niepłodności , jedna kontrolna po zabiegu? Na stronie jest opisane, ze na pierwszej wizycie jest robiony wywiad, badanie ginekologiczne,USG i para jest kierowana na dodatkowe badania, po czym jest ustalany indywidualny plan leczenia. I jeszcze jedno pytanie- Czy te wszystkie dodatkowe badania miałyście robione tego samego dnia? Czy nastawiać się na wizytę, która będzie trwała dłuższy czas? Jak to było u Was?

reklama
Cześć, dziewczyny mam pytanie do osób, które korzystały z usług kliniki leczenia niepłodności. Wybieram się za jakieś 2 tyg do kliniki Bocian. Jestem po laparoskopii - ewakuowanie ciąży jajowodowej. Po miesiącu miałam się zgłosić na kontrole. Pytanie nr 1- Czy taką kontrole wykona przy pierwszej wizycie lekarz w Bocianie? Czy lepiej umówić 2 odrębne wizyty? Jedna w kierunku niepłodności , jedna kontrolna po zabiegu? Na stronie jest opisane, ze na pierwszej wizycie jest robiony wywiad, badanie ginekologiczne,USG i para jest kierowana na dodatkowe badania, po czym jest ustalany indywidualny plan leczenia. I jeszcze jedno pytanie- Czy te wszystkie dodatkowe badania miałyście robione tego samego dnia? Czy nastawiać się na wizytę, która będzie trwała dłuższy czas? Jak to było u Was?
Hej ja jestem zapisana do Invicty na 18.02. Panel badań przed pierwszą wizytą mam przyjechać zrobić wcześniej tak żeby na 1 wizycie lekarz już miał wyniki. Dodatkowo mój facet też ma zrobić wcześniej badanie nasienia.
Co do usg itp to myślę że skoro i tak idziesz na wizytę tam i będą Ci robić usg to raczej nie musisz się zapisywać na dwie odrębne wizyty. Ale też sama nie wiem jak jest w tych klinikach bo dopiero zaczynam tą przygodę. Najlepiej zadzwoń na infolinię i dopytaj co i jak.

Do góry