reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Po ujrzeniu 2 kresek zrobiłam betę- 378. Czyli się udało [emoji3060] Oby tym razem szczęśliwie.

W poronionej ciąży badałam przyrost bety i bardzo mnie to schizowało. Nerwu w strzępkach miałam. Czy Waszym zdaniem warto to badać? Czy włożyć sobie do głowy że będzie dobrze i czekać na wizyty z usg
Ja bym zrobiła. Oczywiście rozumiem co czujesz, bo mnie beta chyba bardziej stresowała niż wizyty, ale jednak zawsze gin mi kazał sprawdzić przyrost

@monika1708 próbowałam zapisać się do invicty do dr.Kunickiego. Okazuje się że w związku z koronawirusem można się z nim umówić tylko na videokonferencję a na usg trzeba jechać wcześniej i usg robi położna.
Jak myślicie czy to ma sens?
Tam tak jest właśnie że przed wizytą u lekarza USG robi położna która ma gabinet obok [emoji846]
Niea się czego bać , ja zawsze byłam zadowolona

Sorki jak długo czekasz żeby beta była zerowa?
U mnie to w ogóle skomplikowana bardzo sytuacja bo mi po laparo wzrosła. 2 dni przed była 918 a 10 dni po 1795. Na szczęście potem zaczęła spadać, obecnie wynik z zeszłego czwartku wieczorem 914, jestem równo miesiąc po zabiegu więc myślę że jeszcze 2 tyg.

@ness. nie stresuj się wszystko przyjdzie w swoim czasie. Najgorsze jest pierwsze wstanie. Ja też przy pierwszej próbie ledwo ustałam na nogach i ległam na łóżko. Dopiero godzinę później jak mnie złośliwie położne zjechały od góry do dołu to z płaczem jakoś wstałam i pomalutku przy ścianie się rozchodziłam.
Nie dawaj się jakiejkolwiek presji, to jest najgorsze, zwłaszcza gdy hormony szaleją jak na karuzeli. Wszystko się ułoży, jak wyjdziesz do domu będzie dużo lepiej. Wiem co piszę ❤️

Tam tak jest właśnie że przed wizytą u lekarza USG robi położna która ma gabinet obok [emoji846]
Niea się czego bać , ja zawsze byłam zadowolona
Woww i to zawsze tak miałaś?? Nigdy lekarz sam Cie nie badał? W to wtedy on dostaje jakiś filmik z tego usg czy zdjęcia jak to jest? No i kurde szkoda że przez te video konferencje bo też latwiej wyniki tych moich wszystkich zabiegów badań itp łatwiej komuś papierowo po kolei pokazać niż konbinować na video itp

Woww i to zawsze tak miałaś?? Nigdy lekarz sam Cie nie badał? W to wtedy on dostaje jakiś filmik z tego usg czy zdjęcia jak to jest? No i kurde szkoda że przez te video konferencje bo też latwiej wyniki tych moich wszystkich zabiegów badań itp łatwiej komuś papierowo po kolei pokazać niż konbinować na video itp
A nie dostałaś dostępu do platformy na którą wszystkie badania możesz wrzucić?
Tak za każdym razem mialam tak USG, lekarz miał do niego wgląd.

A nie dostałaś dostępu do platformy na którą wszystkie badania możesz wrzucić?
Tak za każdym razem mialam tak USG, lekarz miał do niego wgląd.
Wiesz co chwilowo to Pani z infolinii mi powiedziała tylko jak to wygląda i jutro ma zadzwonić i mi powiedzieć czy te usg to są tylko fotki czy nagrania. Bo się zapytałam to nie wiedziała. I dopiero jutro umówi mnie na wizytę. Generalnie zmartwiłam się tym że to nie lekarz robi usg ale nie wiedziałam że to tam codzienność. Nie wiem może robią to usg w formie filmu i lekarz wszystko na nim widzi? Jakie są Twoje doświadczenia? Też miałas wizyty w formie video?

reklama
Wiesz co chwilowo to Pani z infolinii mi powiedziała tylko jak to wygląda i jutro ma zadzwonić i mi powiedzieć czy te usg to są tylko fotki czy nagrania. Bo się zapytałam to nie wiedziała. I dopiero jutro umówi mnie na wizytę. Generalnie zmartwiłam się tym że to nie lekarz robi usg ale nie wiedziałam że to tam codzienność. Nie wiem może robią to usg w formie filmu i lekarz wszystko na nim widzi? Jakie są Twoje doświadczenia? Też miałas wizyty w formie video?
Ja chodziłam zanim się pozamykali. Później zaszłam w ciążę.

Do góry