reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej
Dziewczyny @Carry88, @aga.i.nieszka, @roki_1991 @ness. @agaaataaaa odebrałam wyniki trombofili i chyba nie są dobre. Zobaczcie proszę, bo ja na tym się nic a nic nie znam Zobacz załącznik 1229775
Zdecydowanie na takie wyniki musisz mieć heparyne i to nie wiem czy nie już od starań nawet, ale tu musi się wypowiedzieć lekarz. Masz aż 3 mutacje odpowiadające za krzepliwosc krwi, więc sporo. Przy mthfr musisz sprawdzić sobie poziom kwasu foliowego i homocysteinę i jeśli są za duże, to zmienić suplementy na metylowane.

Czy w tym roku będą się rodzić sami chłopcy? Oprócz @aga.i.nieszka , która będzie mieć dziewczynkę? Czy jeszcze ktoś spodziewa się córki?
@mohaaa @roki_1991 ale ten czas leci. U was już półmetek. Trzymam kciuki za połówkowe.
@ness. Czekam na zdjęcie malucha ;)
Chyba rok chłopaków, bo na czerwcowych praktycznie sami chłopcy :p

Czy ta trombofilia była od zawsze?
Mam już 2 dzieci i to było moje pierwsze poronienie
Tak, trombofilia była od zawsze. To jet badanie genów, geny się nie zmieniają od urodzenia. Ale nie zawsze obecność samych mutacji powoduje poronienie, bo one mówią o tendencji do zakrzepow tak na prawdę, A nie o faktycznym stanie krwi pod tym kątem. Mogły być 2 bezproblemowe ciążę po których się to bardziej aktywowalo i efektem jest poronienie.

Tutaj akurat nie jestem na 100% pewna czy to już oznacza wrodzona. Ale wydaje mi się że moja gin mówiła o wrodzonej przy takich wynikach.
Ale na pewno musisz mieć heparynę.
Może to byl powód .
Masz tez PAi , czytałam że to utrudnia zagnieżdżenie się zarodka ale u Ciebie to nie ma odzwierciedlenia. Musisz udać się do lekarza , skonsultowac.
Ale może właśnie poznalas powód :)
Tak, wrodzona. To geny A geny się nie zmieniają ;)

reklama
Hej dziewczyny:) dziś zrobiłam test-pozytywny i beta 14,4 wiec to jakoś 3-4 tydzień. Od jutra włączam heparynę 0,6 oraz acard 75 mg. Jestem po dwóch poronieniach w 6 tc,według wyników białko S poniżej normy,2x dodatni test antykoagulantu tocznia. Są tu jakieś przyszłe mamy które tez tak szybko brały ten żelazny zestaw i wszystko jedt w porządku? Bardzo się stresuje czy to pomoże i w końcu będę mogła usłyszeć bicie serduszka ❤️
gratulacje :) Trzymam kciuki żeby teraz było wszystko dobrze :)

mam pytanie... może głupie. No dobrze, przechodzę do rzeczy. ppronilam w tamtym roku w grudniu. wszystko się oczyscilo samo (potwierdzone usg z 29 grudnia). 11 stycznia dostałam @ zero boli, krwawienie średnie zakończyła się 13 stycznia przestałam krwawic. 14 styczniamialam bóle jak na okres. zaczęłam krwawic przez przez 2 dni. 16 i 17 stycznia po załatwieniu potrzeb fizjologicznych na papierze rano zostawał różowy śluz. czy Wy też mieliście tak dziwny pierwszy @ po poronieniu ?

mam pytanie... może głupie. No dobrze, przechodzę do rzeczy. ppronilam w tamtym roku w grudniu. wszystko się oczyscilo samo (potwierdzone usg z 29 grudnia). 11 stycznia dostałam @ zero boli, krwawienie średnie zakończyła się 13 stycznia przestałam krwawic. 14 styczniamialam bóle jak na okres. zaczęłam krwawic przez przez 2 dni. 16 i 17 stycznia po załatwieniu potrzeb fizjologicznych na papierze rano zostawał różowy śluz. czy Wy też mieliście tak dziwny pierwszy @ po poronieniu ?
U mnie pierwszy okres "po" to niczym się nie różnił od zwykłego.

Hej
Dziewczyny @Carry88, @aga.i.nieszka, @roki_1991 @ness. @agaaataaaa odebrałam wyniki trombofili i chyba nie są dobre. Zobaczcie proszę, bo ja na tym się nic a nic nie znam Zobacz załącznik 1229775

Masz 3 geny odpowiadające za zakrzepice także na pewno Acard i heparyna musi być. Do tego mthfr czyli możesz gorzej metabolizowac kwas foliowy zrób badanie homocysteiny, wit b12, kwasu foliowego. Najlepiej włączyć metylowany kwas foliowy i metylowana b12.

reklama
@Katrinaka mam podobne wyniki do Ciebie poza V Leidenem. Jedna ciąża donoszona bez leków, reszta poronienia, teraz ciąża na heparynie już od owulacji i to na dużej dawce. Musisz mieć lekarza, który dobrze ogarnia te mutacje, chyba bym nawet poszukała dodatkowo dobrego hematologa (który zna się na mutacjach). Ja akurat poza ginekologiem mam chirurga naczyniowego, który prowadzi mojego tatę z takimi mutacjami jak ja i ma poważną zakrzepicą. Koniecznie badaj homocysteine i bierz witaminy tylko metyolowane.

Do góry