Cześć dziewczyny. Moja dziwna beta po cp dziś 1340 więc znaczący spadek z 1600 ale czuję że zanim dojdzie do 0 jeszcze trochę minie. No ale najważniejsze że sensownie spada...Ma do Was pytanie a propos miesiączki i cyklu. Przed laparoskopią (30.12) krwawiłam przez ok tydzień i jeszcze 5 dni po. Leciały olbrzymie skrzepy krwawienie było dość bolesne i obfite (nawet myślałam że to poronienie no ale okazało się że beta rosła a ciąża była w lewym jajowodzie). Później było ok 6 dni przerwy i od pon. 11.1 najpierw 2 dni plamienia a potem krwawienie jak regularna miesiączka do dziś. Czy to możliwe żeby to była już regularna miesiączka?
reklama
Smaily
Fanka BB :)
Moja siostra po operacji ratującej życie usunieciu cp, utracie ponad litra krwi dostała szybko po zabiegu... miesiączki Lekarz ja uprzedził że tak może się zdarzyć i mówił że to normalne. Odczekała pół roku (6cykli) i zaszła w ciążę, ma zdrowe dziecko kontrolowała tylko morfologię, bo mocno jej spadła hemoglobina.Cześć dziewczyny. Moja dziwna beta po cp dziś 1340 więc znaczący spadek z 1600 ale czuję że zanim dojdzie do 0 jeszcze trochę minie. No ale najważniejsze że sensownie spada...Ma do Was pytanie a propos miesiączki i cyklu. Przed laparoskopią (30.12) krwawiłam przez ok tydzień i jeszcze 5 dni po. Leciały olbrzymie skrzepy krwawienie było dość bolesne i obfite (nawet myślałam że to poronienie no ale okazało się że beta rosła a ciąża była w lewym jajowodzie). Później było ok 6 dni przerwy i od pon. 11.1 najpierw 2 dni plamienia a potem krwawienie jak regularna miesiączka do dziś. Czy to możliwe żeby to była już regularna miesiączka?
Edit, zanim miała zabieg, przed pęknięciem jajowodu plamiła/krwawiła 2tyg.
Dzięki i bardzo współczuję siostrze. U mnie na szczęście nie doszło do pęknięcia jajowodu ale te krwawienia jedno po drugim i to pierwsze intensywne trochę mnie martwią. Chcę też zrobić dodatkowe badania więc to dość istotne czy to już regularna miesiączka czy organizm jeszcze się oczyszcza i na tą regularną trzeba jeszcze czekać...Moja siostra po operacji ratującej życie usunieciu cp, utracie ponad litra krwi dostała szybko po zabiegu... miesiączki Lekarz ja uprzedził że tak może się zdarzyć i mówił że to normalne. Odczekała pół roku (6cykli) i zaszła w ciążę, ma zdrowe dziecko kontrolowała tylko morfologię, bo mocno jej spadła hemoglobina.
Edit, zanim miała zabieg, przed pęknięciem jajowodu plamiła/krwawiła 2tyg.
Kasiix
Aktywna w BB
Daj znać co powiedział, ja dopiero mam wizytę 27.Ja w poniedziałek jadę do nowego gin. Mam nadzieję, że nakieruje mnie dobrze.
K
Katijah
Gość
Dam znać jak moje odczucia wobec niegoDaj znać co powiedział, ja dopiero mam wizytę 27.
roki_1991
To na pewno nie jest miesiączka, nie przy takim poziomie bety jak masz teraz. I 2 tygodnie to zdecydowanie za wczas żeby po zabiegu przyszła @ . To co masz teraz to jeszcze organizm się oczyszcza po ciąży. I to może trwać nawet 6 tygodni. Moze być na zmianę krwawienie/plamienie/czysto. Nie ma reguły, każdy organizm inny, ale 14 dni po zabiegu to na pewno nie @. Do 6 tygodni powinna pojawi się @.Cześć dziewczyny. Moja dziwna beta po cp dziś 1340 więc znaczący spadek z 1600 ale czuję że zanim dojdzie do 0 jeszcze trochę minie. No ale najważniejsze że sensownie spada...Ma do Was pytanie a propos miesiączki i cyklu. Przed laparoskopią (30.12) krwawiłam przez ok tydzień i jeszcze 5 dni po. Leciały olbrzymie skrzepy krwawienie było dość bolesne i obfite (nawet myślałam że to poronienie no ale okazało się że beta rosła a ciąża była w lewym jajowodzie). Później było ok 6 dni przerwy i od pon. 11.1 najpierw 2 dni plamienia a potem krwawienie jak regularna miesiączka do dziś. Czy to możliwe żeby to była już regularna miesiączka?
kasienka0891
Dziewczyny, a po jakim czasie spadła Wam beta po poronieniu? Sprawdzalyscie?
kasienka0891
Tez mi się tak wydaje ze trochę za wcześnie na @. Nie pamietam dokładnie ile krwawiłam po cp, ale na pewno miałam dni "czyste" i już myślałam ze koniec, a na następny dzień znowu krwawiłam. Także organizm różnie reaguje.To na pewno nie jest miesiączka, nie przy takim poziomie bety jak masz teraz. I 2 tygodnie to zdecydowanie za wczas żeby po zabiegu przyszła @ . To co masz teraz to jeszcze organizm się oczyszcza po ciąży. I to może trwać nawet 6 tygodni. Moze być na zmianę krwawienie/plamienie/czysto. Nie ma reguły, każdy organizm inny, ale 14 dni po zabiegu to na pewno nie @. Do 6 tygodni powinna pojawi się @.
josiaaa
Jak trafiłam z krwawieniem do szpitala, to leżałam bodajże 5 dni/6 dni. Wtedy nie miałam zabiegu łyżeczkowania i nie wypuścili mnie do domu do momentu, aż beta całkowicie nie spadła.Dziewczyny, a po jakim czasie spadła Wam beta po poronieniu? Sprawdzalyscie?
reklama
Carry88
Moderator
Dziewczyny, a po jakim czasie spadła Wam beta po poronieniu? Sprawdzalyscie?
Ja dwa tygodnie po zabiegu miałam 500 po 48h spadlo do 340 a potem nie sprawdzałam. Okres przyszedł po 4 tyg od zabiegu