reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Na razie jeszcze nie dziękuję, jak zobaczę serduszko to już będzie ciut większy spokój. 🙈 Ale jestem tak obstawiona lekami, ze już bardziej się pomóc chyba nie da. Dostałam heparynę, acard, encorton, progesteron doustnie i dopochowowo, euthyrox. Teraz tylko trzeba mocno wierzyć, ze będzie już dobrze.

reklama
Na razie jeszcze nie dziękuję, jak zobaczę serduszko to już będzie ciut większy spokój. 🙈 Ale jestem tak obstawiona lekami, ze już bardziej się pomóc chyba nie da. Dostałam heparynę, acard, encorton, progesteron doustnie i dopochowowo, euthyrox. Teraz tylko trzeba mocno wierzyć, ze będzie już dobrze.
Trzymam kciuki. Zestaw leków wydaje się odpowiedni ;) mi przynajmniej na takim się udało

Ciąża po poronieniu da takie same objawy jak ta w której poroniłam? Czy na to nie ma reguły jak myślicie? Może przebiec zupełnie inaczej?
Niestety nie wyglada tak samo. Dwie pierwsze poroniłam w około 8 tygodniu. Nie miałam żadnych objawów oprócz senności i lekkiego zmęczenia. Teraz od samego początku umieram. Cały pierwszy trymestr przeleżałam w łóżku i wc. Ale lekarz mówił, że to dobry znak ponieważ hormony rosną.

Ciąża po poronieniu da takie same objawy jak ta w której poroniłam? Czy na to nie ma reguły jak myślicie? Może przebiec zupełnie inaczej?
Ja po 3 poronieniach i bez objawów w sumie w każdej. A teraz też bez objawów i 18 tc więc jak widać nie ma reguły... A w ciąży z dziećmi które mam miałam objawy... Więc jak widać nie ma reguły i też się tym martwiłam że nie mam objawów.

Niestety nie wyglada tak samo. Dwie pierwsze poroniłam w około 8 tygodniu. Nie miałam żadnych objawów oprócz senności i lekkiego zmęczenia. Teraz od samego początku umieram. Cały pierwszy trymestr przeleżałam w łóżku i wc. Ale lekarz mówił, że to dobry znak ponieważ hormony rosną.
Dziękuje za odpowiedz. A byłam pewna, ze powinny być te same objawy. A w którym cyklu zaszłaś po poronieniu? Brałaś jakieś leki odrazu na podtrzymanie??

reklama
Encorton w jakiej sytuacji jest zapisywany przez ginekologa? Co trzeba zbadać? Widze, ze wiele kobiet go bierze po poronieniach. [emoji846]

Miłego dnia :)
Encorton to steryd. Bierze się go na rożne problemy immunologiczne - np przeciwciala ana, jakieś przeciwciala przeciwplemnikowe, przeciwlozyskowe itp. Generalnie chodzi w nim o to żeby wyciszyć organizm i żeby organizm nie był agresywny i nie odrzucam ciazy

Do góry