reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

To zupełnie jak ja. Mam MTHFR i przez ponad pół roku brałam zwykły kwas przez co w organizmie miałam go za dużo ale lekarze nie widzieli problemu ... Sama na własną rękę zrobiłam MTHFR i homocysteine. Teraz muszą ją zbić bo miałam 15.9 a ostatnio 11. Także wolno spada.

Zakwas z buraków ładnie obniża homocysteinę ;)

@Agnieszka_1988 powiedz co bierzesz ;)

reklama
@KatJak ja biorę te

@agaaataaaa w tym zestawie jest 400 folianu (w tym z aliness) na starania wystarczająco,ale jak dołozysz i będzie 800 to też źle nie będzie ;)
Ja biorę sam mio inozytl tabletki bez żadnych dodatkowych składników o takie dlatego, że ja nie moge brać nic co ma zwykły kwas foliowy. Więc żadnych tych mieszanych nie mogę.

A z supli z mio inozytolem to kwas metylowany ma na pewno Ovarin.

Dzieki za szczegolowa odpowiedz :D

Homocysteinę zbiłam zakwasem z buraka i dziennie jedna miarka TMG powder
Obecnie biorę co 2 dni bo homocysteina aż zbyt niska 5.08 a ma być w staraniach 6-8.
To zupełnie jak ja. Mam MTHFR i przez ponad pół roku brałam zwykły kwas przez co w organizmie miałam go za dużo ale lekarze nie widzieli problemu ... Sama na własną rękę zrobiłam MTHFR i homocysteine. Teraz muszą ją zbić bo miałam 15.9 a ostatnio 11. Także wolno spada.

Z now foods biorę inozytol. Ja mam mega nadmiar kwasu foliowego i z nim walczę teraz. Dieta bezmleczna i bezglutenowa zalecana przy MTHFR. Mam dietetyka który się specjalizuje w mthfr.
Ja za to po zwykłym miałam homocysteiną wybujałą. I biorę sam mio inozytol,ale w tabletkach ;)
Jak skończy mi się aliness to może Jarrow też kupię, mi dietetyk zalecała z now foods suplementy.
A dietę jakąś stosujesz?
Mam mthfr homo.

To [emoji14]
Zakwas z buraków ładnie obniża homocysteinę ;)

@Agnieszka_1988 powiedz co bierzesz ;)
20201230_133929.jpeg

Z now foods biorę inozytol. Ja mam mega nadmiar kwasu foliowego i z nim walczę teraz. Dieta bezmleczna i bezglutenowa zalecana przy MTHFR. Mam dietetyka który się specjalizuje w mthfr.

Ja z kolei homocysteinę miałam ponad 15,ale spadła więc biorę same metyle ;) A to dieta tak jak myślałam, ale to ja przy okazji tego mthfr jestem na takiej diecie, bo już dawno byłam a po poronieniu się dopiero dowiedziałam o mutacji ;)

Edit: Ładny zestaw też biorę cholinę zapomniałam o niej :p i probiotyki i maślan sodu też biorę :)
Mój mąż na mnie mówi człowiek suplement :D

Badanie kwasu foliowego wykrywa ilość w krwiobiegu więc należy 3 dni przed badaniem odstawić wszystkie suplementy. Istnieje bardziej miarodajne badanie czyli kwas foliowy w erytrocytach (koszt ok 140 zlotych).
Ja chyba sie wybiore na badnie wlasnie wit b 12 i homocysteiny, kwaas foliowy chyba 4 stycznia i wtedy zobacze co tam sie dzieje :)

reklama
Jezuu ile wy bierzecie tego wszystkiego 🙈🙈🙈 ciekawe co u mnie wyjdzie. 12.01 przewidywany wynik badań genetycznych płodów ciekawe czy coś nakierują

Do góry