reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiesz co z 3 ginekologami miałam to obgadane, 2 młodych i 1 że starej gwardii i każdy kazał odstawić.
Teraz nie wiem co mam zrobić czy wrócić do mety, obciążenia nie mogę zrobić bo niecały msc temu robiłam... Ech
Ja będę prowadzić ewentualną ciążę na mecie, z tego co wiem @aga.i.nieszka jest teraz w ciazy i przyjmuje metę.
Wielu lekarzy kaze odstawić metę w ciąży. Mój diabetolog każe w ciąży przyjmować.

reklama
Hejka Dziewczynki,
mam pytanie, bo wiem ze ktores z Was biora wit b complex z Aliness.
Kupowalam witaminki jakies dla meza, zeby cos polepszyc u niego po tym covidzie nasienie i kupilam sobie tez cos takiego jak MyoFolic na owulke niby. i tu jest sklad:
MyoFolic - składniki:
Myo-inozytol, kwas foliowy. 1 saszetka zawiera: myo-inozytol 2000 mg, kwas foliowy 200 mcg (100%)*
a sklad wit b complex z Aliness:
Link do: Witamina B Complex B-50 Methyl 100 kaps. Aliness
No i z tego wychodzi, ze w tym myofolic jest chyba zwykly kwas foliowy, a tutaj b complez ma kwas foliowy metylowany?? Bo ja nie wiem juz pod ktora nazwa sie to kryje w tym skladzie.
Jak myslicie czy picie 1 saszetki myofolic (inozytol i kwas foliwy) plus branie 1 tabl. wit b z aliness to nie bedzie za duzo czy ok?
Oprocz tego biore jeszcze wit d, omega 3 i 2 razy dziennie acard. Dobry zestaw czy przesadzilam z czyms?
Również się podpinam pod pytanie. Ja biorę również B complex oraz folian z aliness. Czy to dobry zestaw - nie wiem. Dziś robiłam badanie b12, zobaczymy czy te suplementy poprawiły wynik. IMG_20201230_131405.jpg

Ja biorę ten kompleks z Aliness ;) b complex ma na pewno metylowany kwas. Ja akurat nie mogę brać zwykłego kwasu foliowego,ale jak chcesz coś z metylowanym to podobny jest Ovarin i ma metylowany kwas.
Ja biorę wit d, omega 3, mio inozytol, komplex b12, acard, berberyne .. :D

Ja biorę ten kompleks z Aliness ;) b complex ma na pewno metylowany kwas. Ja akurat nie mogę brać zwykłego kwasu foliowego,ale jak chcesz coś z metylowanym to podobny jest Ovarin i ma metylowany kwas.
no to podobny zestaw jak u mnie wlasnie, tzn ze w tym wit b complex z aliness jest wystarczajaca ilosc kwasu foliowego metylowanego? nie trzeba juz dodatkowo metylowanego kwasu foliowego brac?
a mio inozytol od inozytolu to jedno metylowane a drugie nie?

Piszecie często omega 3 - to są jakieś tabletki ? Możesz podać nazwę :) też spróbuję . Wit. D też biorę ale przepisana przez lekarza w kropelkach.

@KatJak ja biorę te

@agaaataaaa w tym zestawie jest 400 folianu (w tym z aliness) na starania wystarczająco,ale jak dołozysz i będzie 800 to też źle nie będzie ;)
Ja biorę sam mio inozytl tabletki bez żadnych dodatkowych składników o takie dlatego, że ja nie moge brać nic co ma zwykły kwas foliowy. Więc żadnych tych mieszanych nie mogę.

A z supli z mio inozytolem to kwas metylowany ma na pewno Ovarin.

A masz mutacje MTHFR? Ja się staram same metylowane formy przyjmować. Może kup sam inozytol w proszku ? Mi taki dietetyk zalecił. A komplex B z aliness słabo mi się osobiście wchłania. Tmg za mocno obniżyło homocysteinę. Polecam komplex B firmy jarrow. Albo ten do ssania B12 i kwas foliowy. Ja mam dużo za dużo kwasu foliowego przez to że pół roku lekarze mi kazali brać syntetyczny 5 mg. I teraz jestem w fazie oczyszczania się z niego pod kontrolą dietetyka.
Hejka Dziewczynki,
mam pytanie, bo wiem ze ktores z Was biora wit b complex z Aliness.
Kupowalam witaminki jakies dla meza, zeby cos polepszyc u niego po tym covidzie nasienie i kupilam sobie tez cos takiego jak MyoFolic na owulke niby. i tu jest sklad:
MyoFolic - składniki:
Myo-inozytol, kwas foliowy. 1 saszetka zawiera: myo-inozytol 2000 mg, kwas foliowy 200 mcg (100%)*
a sklad wit b complex z Aliness:
Link do: Witamina B Complex B-50 Methyl 100 kaps. Aliness
No i z tego wychodzi, ze w tym myofolic jest chyba zwykly kwas foliowy, a tutaj b complez ma kwas foliowy metylowany?? Bo ja nie wiem juz pod ktora nazwa sie to kryje w tym skladzie.
Jak myslicie czy picie 1 saszetki myofolic (inozytol i kwas foliwy) plus branie 1 tabl. wit b z aliness to nie bedzie za duzo czy ok?
Oprocz tego biore jeszcze wit d, omega 3 i 2 razy dziennie acard. Dobry zestaw czy przesadzilam z czyms?

A masz mutacje MTHFR? Ja się staram same metylowane formy przyjmować. Może kup sam inozytol w proszku ? Mi taki dietetyk zalecił. A komplex B z aliness słabo mi się osobiście wchłania. Tmg za mocno obniżyło homocysteinę. Polecam komplex B firmy jarrow. Albo ten do ssania B12 i kwas foliowy. Ja mam dużo za dużo kwasu foliowego przez to że pół roku lekarze mi kazali brać syntetyczny 5 mg. I teraz jestem w fazie oczyszczania się z niego pod kontrolą dietetyka.
To zupełnie jak ja. Mam MTHFR i przez ponad pół roku brałam zwykły kwas przez co w organizmie miałam go za dużo ale lekarze nie widzieli problemu ... Sama na własną rękę zrobiłam MTHFR i homocysteine. Teraz muszą ją zbić bo miałam 15.9 a ostatnio 11. Także wolno spada.

reklama

Ja za to po zwykłym miałam homocysteiną wybujałą. I biorę sam mio inozytol,ale w tabletkach ;)
Jak skończy mi się aliness to może Jarrow też kupię, mi dietetyk zalecała z now foods suplementy.
A dietę jakąś stosujesz?
Mam mthfr homo.

Do góry