reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny, no i jadę dziś na 14.00 do mojego lekarza. Kiedy wstałam ok 10, chyba pękł mi krwiak, chlusnelo ze mnie dość mocno brunatna krwew i chyba jakiś duży skrzep. Zrobiło mi się słabo i straciłam przytomność na chwilę. Dobrze, że mąż był w domu... Zadzwonił do lekarza i kazał przyjechać. Teraz leżę bo brzuch mnie jeszcze boli ale już raczej tylko plamie. Byłam przerażona, to było straszne, nagle straciłam siły i prawie cały wzrok, nawet nie wiedziałam, że odleciałam na chwilę tylko mąż mi powiedział 😔 Martwię się o maleństwo, mam nadzieję, że jest ok.
Ale historia, aż zamarlam... ale dobrze że wszystko okej :) to na pewno był krwiak i zobaczysz że na następnym usg nie będzie już tych dziadków ;) teraz jeszcze musi się oczyścić to co tam zostało i będzie dobrze :*

reklama
Ale historia, aż zamarlam... ale dobrze że wszystko okej :) to na pewno był krwiak i zobaczysz że na następnym usg nie będzie już tych dziadków ;) teraz jeszcze musi się oczyścić to co tam zostało i będzie dobrze :*
Lekarz określił, że to była jakaś skrzeplina i ona pękła, została jeszcze jedna mała ale po drugiej stronie niż łożysko. Tak więc stosujemy się do zaleceń lekarza
i kontynuacja trybu "leniwej królowej"☺️

Lekarz określił, że to była jakaś skrzeplina i ona pękła, została jeszcze jedna mała ale po drugiej stronie niż łożysko. Tak więc stosujemy się do zaleceń lekarza
i kontynuacja trybu "leniwej królowej"☺️
Matko, ale ten Twój dzidziuch jest silny! Zreszta już widać, ze ma to w genach po mamusi :D trzymam kciuki, ale już wiem, ze będzie dobrze :)

Hej zbadałam prolaktyne i mój wynik to 32 . Taki wynik miałam jak zaczęłam się starać Przed ciąża zbijałam dostinexem i miałam potem wynik 15 jak zaszłam . Myślicie ze to od poronienia tak wzrosło znowu mi??? Teraz 32 to znowu za wysoko na zajście??

@Gonzi beta około 10dni po owu będzie najpewniejsza.

@Nadzieja_31 waleczny ten Twój dzidziuś. Trzymam za Was kciuki!

Jutro idę do mojej ginki, ciekawe czy coś wymyśli. Poza tym dzisiaj miałam wizytę u endo, z wyników które robiłam (FSH, LH, estriadol, prolaktyna, testosteron) dr uważa, że jajniki pracują prawidłowo. Reszta należy do gina. Poza tym zaleciła mi tylko branie mety na etapie starań. W ciąży raczej poleca insulinę.

@Gonzi beta około 10dni po owu będzie najpewniejsza.

@Nadzieja_31 waleczny ten Twój dzidziuś. Trzymam za Was kciuki!

Jutro idę do mojej ginki, ciekawe czy coś wymyśli. Poza tym dzisiaj miałam wizytę u endo, z wyników które robiłam (FSH, LH, estriadol, prolaktyna, testosteron) dr uważa, że jajniki pracują prawidłowo. Reszta należy do gina. Poza tym zaleciła mi tylko branie mety na etapie starań. W ciąży raczej poleca insulinę.
Właśnie z tą meta to jest dziwna sprawa.... Ja też mogłam tylko do starań a po ujrzeniu 2 kresek odstawić. Teraz się zastanawiam czy to nie było przyczyną poronienia, bo kilka dziewczyn podobnie miało....
Nie wiem czy wdrożyć metę teraz, a poza tym pytałam mojego ginekologa czy w takim razie po odstawieniu mety w ciąży zmierzą mi insulinę to powiedział, że tego się nie bada w ciąży 🤔🙈jak u was to wygląda

Właśnie z tą meta to jest dziwna sprawa.... Ja też mogłam tylko do starań a po ujrzeniu 2 kresek odstawić. Teraz się zastanawiam czy to nie było przyczyną poronienia, bo kilka dziewczyn podobnie miało....
Nie wiem czy wdrożyć metę teraz, a poza tym pytałam mojego ginekologa czy w takim razie po odstawieniu mety w ciąży zmierzą mi insulinę to powiedział, że tego się nie bada w ciąży 🤔🙈jak u was to wygląda
Prawda że w ciąży nie bada się insuliny bo jest niewiarygodna. Ale to odstawianie mety zaraz po teście jest wątpliwe. Może poszukaj gina który prowadzi ciążę na mecie?

Prawda że w ciąży nie bada się insuliny bo jest niewiarygodna. Ale to odstawianie mety zaraz po teście jest wątpliwe. Może poszukaj gina który prowadzi ciążę na mecie?
Wiesz co z 3 ginekologami miałam to obgadane, 2 młodych i 1 że starej gwardii i każdy kazał odstawić.
Teraz nie wiem co mam zrobić czy wrócić do mety, obciążenia nie mogę zrobić bo niecały msc temu robiłam... Ech

reklama
Hejka Dziewczynki,
mam pytanie, bo wiem ze ktores z Was biora wit b complex z Aliness.
Kupowalam witaminki jakies dla meza, zeby cos polepszyc u niego po tym covidzie nasienie i kupilam sobie tez cos takiego jak MyoFolic na owulke niby. i tu jest sklad:
MyoFolic - składniki:
Myo-inozytol, kwas foliowy. 1 saszetka zawiera: myo-inozytol 2000 mg, kwas foliowy 200 mcg (100%)*
a sklad wit b complex z Aliness:
Link do: Witamina B Complex B-50 Methyl 100 kaps. Aliness
No i z tego wychodzi, ze w tym myofolic jest chyba zwykly kwas foliowy, a tutaj b complez ma kwas foliowy metylowany?? Bo ja nie wiem juz pod ktora nazwa sie to kryje w tym skladzie.
Jak myslicie czy picie 1 saszetki myofolic (inozytol i kwas foliwy) plus branie 1 tabl. wit b z aliness to nie bedzie za duzo czy ok?
Oprocz tego biore jeszcze wit d, omega 3 i 2 razy dziennie acard. Dobry zestaw czy przesadzilam z czyms?

Do góry