reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@mohaaa No trochę mało w opisie masz. Moim zdaniem należy skonsultować się z ginekologiem. Bo w opisie nie masz stanu zapalnego, a jednak w uwagach wpisali leukocyty i zmiany odczynowe, które świadczą o infekcji. A nic Cię nie swędzi czy też nie masz upławów itp?
Tak tak, idę do niego 15.12, także zobaczymy co powie. Żadnych objawów nie mam właśnie. Zaskoczył mnie ten wynik

Ja się tak zastanawiam czy np. nie mogą być to jakieś zmiany po Twoim zabiegu - że się jeszcze szyjka "naprawia".
Tak będzie najlepiej - jak skonsultujesz z ginekologiem.

Czyli wskazane jest wykonanie badania: czas krzepniecia i białko c i s?
A na co wskazuje nieodpowiedni wynik biała c i s? Ja akurat zespół antyfosfolipidowy mam w porządku. Daj jutro znać, co Ci lekarz powiedział [emoji3526]
Dokładnie jak napisała witch84, białko c i s aktywuje się w procesach krzepnięcia.

Na testdna.pl można zrobic sobie cały pakiet badań wraz z mutacjami.

Po dwóch poronieniach zrobiłam cała diagnostykę. Partner również się przebadał. Czekamy na wyniki pogłębionej immunologii. Nie wiem co robiłaś, ale moim zdaniem dwa poronienia to nie przypadek, niby robi się badania od 3, ale również nie udało nam się trzeci raz zajść w ciążę..I Próbujemy sobie pomoc.

Dokładnie jak napisała witch84, białko c i s aktywuje się w procesach krzepnięcia.

Na testdna.pl można zrobic sobie cały pakiet badań wraz z mutacjami.

Po dwóch poronieniach zrobiłam cała diagnostykę. Partner również się przebadał. Czekamy na wyniki pogłębionej immunologii. Nie wiem co robiłaś, ale moim zdaniem dwa poronienia to nie przypadek, niby robi się badania od 3, ale również nie udało nam się trzeci raz zajść w ciążę..I Próbujemy sobie pomoc.
Jakie to badania z pogłębionej immunologii?

@mohaaa chodziło mi o histeroskopię. Wiem, że często jest zlecana przy bezowocnych staraniach. Bo w ten sposób sprawdza się też drożność jajowodów, prawda?

reklama
Hej, jestem po wizycie, moze Wam sie przyda taka wiedza:
gin popatrzyl na badania (przeciwciala pocovidowe i zespol antykardiolipinowy) i powiedzial, ze zaczyna sie powoli owulacja, sa jakies pecherzyki jzu rosna sobie, ale kazal sie wstrzymac, bo organizm jest oslabiony i ten covid jest taki niewygaszony do konca, a on chce dac teraz sterydy u heparyny juz od poczatku, sterydy juz od pekniecia pecherzyka, jak za 1 ciaze. Takze musimy miesiac zaczekac ze staraniem, odbudowac sie. Nie wyklucza, ze covid mogl zalatwic ta ciaze, bo beta byla juz wysoka, a to zbieglo sie idealnie w czasie...i covid moze wplywac tez na komorke jajowa, ale teraz i tak nikt tego nie zgadnie.
Jesli chodzi o meza, to on mial juz to badania nasienie z fragmentacja itd itd, drogie i u niego bylo super, ale ten moj gin wyklada na uczelni tez i prowadzi badania i mowi, ze jesli maz tez przeszedl covid i zrobimy przeciwciala, ze przeszedl, to wciagnie go w to badanie, bo ponoc covid wplywac moze tez na nasienie, stres oksydacyjny itd i wlasnie badaja teraz fragmentacje. I jakbysmy wiedzieli czy przeszedl, to uczelnia by sobie zrobila badania i zaplacila za nie, a moj maz oddal kawalek siebie i wiedzielibysmy czy cos sie pogorszylo z nasieniem, a wtedy spermatogeneza 3 miesiace trwa...

Edit: Mam wlasnie wynik z bialka c- 120% (zakres ref. 70-140%) takze tutaj nie ma chyba tragedii,prawda? Pisalyscie, ze jakby byl za wysoki, to jest cos nie tak.
I jeszcze jedno pytanko, tak na zaś, do Dziewczyn, ktore biora/braly heparyne w ciazy. Powiedzcie jak to jest teraz z lekami dla kobiet w ciazy, mialy byc przeciez jakies tam bezplatne. Czy macie jakas ta znizke na heparyne i sterydy w ciazy? Troche mnie przeraza, ze to moze ewentualnie kosztowac kupe kasy, chociaz wiadomo ze i tak zaplace.

Ostatnia edycja:
Do góry