reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Herbata lub sok z pokrzywy i przyjmuj Wit c 1000

@ness. Mnie też trudno w to uwierzyć. To był trudny czas. W zasadzie Helenka dopiero od 10 miesięcy Helenka jest w domu. To najpiękniejszy czas, mimo, że w pandemii.

@roki_1991 niestety Oskarek powoli zaczyna być widać, że ma tyly. Trochę się tego bałam, że bardziej on będzie wymagał opieki niż Helenka. To trochę zaniedbania lekarzy i moja niewiedza, bo wtedy nie wiedziałam, co się powinno robić. Dopiero przy Helence się dowiedziałam. Dla niego było już dużo nie do odrobienia. Cieszę się, że jest i że moje dzieci mają się od nawzajem, bo bardzo się stymulują i dzięki temu lepiej rozwijają.

A jak Wiki? Rzadko o niej i o sobie piszesz. Wiesz, że wciąż pamiętam trudy twojej ciąży???
Mile że ktoś pamięta moje marudzenia, chociaż to chyba znaczy że musialam mega narzekać :p
Wiki rozwija się prawidłowo w sumie, chociaż mamy decyzję o wwr więc chodzimy na fizjoterapie, logopedie i zajęcia z psychologiem. Powoli zaczyna coś tam mówić, chociaż poza mama, tata, baba, koko, nie, to za wiele tego nie ma. Ale pięknie pokazuje wszystkie obrazki w książkach, zainteresuje się chwilę rysowaniem. Ogarnia sorter kształtów chociaz.mega się czasem przy nim denerwuje. Ładnie potrafi dopasować puzzle z małym i dużym zwierzakiem, A ostatnio dopasowana owoce do krzaków i warzywa, także byłam w szoku :)
Aktualnie siedzimy w domku, bo ja z mężem chora, ale Wiki na szczescie się nie zarazila i mam nadzieję że tak zostanie. Kocham ja nad życie, wiem że warto było walczyć i znosić te trudy ciąży. Ale to też dzięki wam tu na forum i wsparciu jakie wtedy Miałam, udało mi się nie zwariować w tej ciąży :)

reklama
Mile że ktoś pamięta moje marudzenia, chociaż to chyba znaczy że musialam mega narzekać [emoji14]
Wiki rozwija się prawidłowo w sumie, chociaż mamy decyzję o wwr więc chodzimy na fizjoterapie, logopedie i zajęcia z psychologiem. Powoli zaczyna coś tam mówić, chociaż poza mama, tata, baba, koko, nie, to za wiele tego nie ma. Ale pięknie pokazuje wszystkie obrazki w książkach, zainteresuje się chwilę rysowaniem. Ogarnia sorter kształtów chociaz.mega się czasem przy nim denerwuje. Ładnie potrafi dopasować puzzle z małym i dużym zwierzakiem, A ostatnio dopasowana owoce do krzaków i warzywa, także byłam w szoku :)
Aktualnie siedzimy w domku, bo ja z mężem chora, ale Wiki na szczescie się nie zarazila i mam nadzieję że tak zostanie. Kocham ja nad życie, wiem że warto było walczyć i znosić te trudy ciąży. Ale to też dzięki wam tu na forum i wsparciu jakie wtedy Miałam, udało mi się nie zwariować w tej ciąży :)
To nie kwestia marudzenia, tylko świadomości jakie to trudne. Byłam wtedy na świeżo po trudnej ciąży [emoji16] a z tego co kojarzę to masz jeszcze jedna pociechę w domu?

To nie kwestia marudzenia, tylko świadomości jakie to trudne. Byłam wtedy na świeżo po trudnej ciąży [emoji16] a z tego co kojarzę to masz jeszcze jedna pociechę w domu?
Nie kochana, mam tylko jeden cud w domku :) oj było trudne, zwłaszcza początek.. myślałam że zwariuje. Człowiek się poszukuję objawów, jak ich nie ma to źle, jak są to marudzi że są, no nie dogodzisz :p

Przyjmuję witaminę C 1000 w proszku Xenivit, sok z aceroli, zakwas z buraków i gentle iron z solgara.
Coś mi się kojarzy że nie należy przyjmować tabletek z żelazem wtedy kiedy spożywasz nabiał. Popijać najlepiej sokiem pomarańczowym, morele i pokrzywa też mi w ciąży podniosły właśnie żelazo. A jaki masz poziom żelaza i ferrytyny?

@Agnieszka_1988 Chyba trochę za szybko odpowiedziałam jednak, a jeszcze raz post przeczytałam - że chodzi o ferrytynę, a nie żelazo. A jak długo przyjmujesz leki? Bo tak naprawdę jakąkolwiek reakcję na suplementację żelazem trzeba nieco poczekać. No i aby ferrytyna rosła, to oprócz żelaza dieta musi być bogata w białko, bo jakby nie patrzeć ferrytyna to białko ;-) No i oprócz wspomnianej witaminy C, można np. na 15 minut przed jedzeniem wypić łyżkę octu jabłkowego rozpuszczonego w szklance wody (przed głównymi posiłkami).
A nie miałaś jakiś odchyleń w morfologii (głównie chodzi mi o mcv). Może brakuje Ci witaminy B12 lub D3? Ogólnie przydałoby się oznaczyć poziom cynku, manganu, miedzi, kwasu foliowego i witamin B12 i D3. A próby wątrobowe (ASPAT/ALAT) masz w porządku?
A masz wogóle jakieś objawy niskiej ferrytyny?

Na cud natury [emoji3526] moja dziewczynka jest niezwykle silna i charakterna. Tylko takie dzieci pokonują skrajne wcześniactwo. To mały cwaniaczek, zbujek, niezwykle wytrwały człowiek. Jak postawi na swoim, to choćby skały... to się nie da inaczej. Natomiast jest fenomenem natury. Bo gada jak najęta, ma swoje zdanie, uczy się wszystkiego sama. Chodzi, biega jeździ na hulajnodze, na rowerku biegowym, a pod choinkę dostanie rowerek na 4 kółkach. Zobaczymy czy sobie poradzi. Po prostu cudowna. Aż łzy mi ciekną jak to pisze. Ile ona wycierpiała, to jej, jednak nie daje się nikomu ani niczemu. Moje cudowne dziecko. Tylko tulić, rozczulac się miłością, cieszyć. Tak nastawiać się na ogrom radości.
To zdjęcie zrobił wczoraj mój niespełna 3 letni synek. Tu by dużo opowiadać [emoji28]Zobacz załącznik 1209646
Oj tak. Ciezki start ale zobacz jaka wspaniała. Masz racje,musi być "fajterka" 👍👍😘😘 syn ma oko do zdjęć!

reklama
Dziewczyny, możecie rzucić okiem? Mam pierwszy wynik, badanie tydz temu robione. Ja nie za bardzo czaje o co biega .Co o tym sądzicie?

Załączniki

• Screenshot_20201203-203846.png
    Screenshot_20201203-203846.png
    106,4 KB · Wyświetleń: 77
Do góry