roki_1991
Fanka BB :)
Mile że ktoś pamięta moje marudzenia, chociaż to chyba znaczy że musialam mega narzekaćHerbata lub sok z pokrzywy i przyjmuj Wit c 1000
@ness. Mnie też trudno w to uwierzyć. To był trudny czas. W zasadzie Helenka dopiero od 10 miesięcy Helenka jest w domu. To najpiękniejszy czas, mimo, że w pandemii.
@roki_1991 niestety Oskarek powoli zaczyna być widać, że ma tyly. Trochę się tego bałam, że bardziej on będzie wymagał opieki niż Helenka. To trochę zaniedbania lekarzy i moja niewiedza, bo wtedy nie wiedziałam, co się powinno robić. Dopiero przy Helence się dowiedziałam. Dla niego było już dużo nie do odrobienia. Cieszę się, że jest i że moje dzieci mają się od nawzajem, bo bardzo się stymulują i dzięki temu lepiej rozwijają.
A jak Wiki? Rzadko o niej i o sobie piszesz. Wiesz, że wciąż pamiętam trudy twojej ciąży???
Wiki rozwija się prawidłowo w sumie, chociaż mamy decyzję o wwr więc chodzimy na fizjoterapie, logopedie i zajęcia z psychologiem. Powoli zaczyna coś tam mówić, chociaż poza mama, tata, baba, koko, nie, to za wiele tego nie ma. Ale pięknie pokazuje wszystkie obrazki w książkach, zainteresuje się chwilę rysowaniem. Ogarnia sorter kształtów chociaz.mega się czasem przy nim denerwuje. Ładnie potrafi dopasować puzzle z małym i dużym zwierzakiem, A ostatnio dopasowana owoce do krzaków i warzywa, także byłam w szoku
Aktualnie siedzimy w domku, bo ja z mężem chora, ale Wiki na szczescie się nie zarazila i mam nadzieję że tak zostanie. Kocham ja nad życie, wiem że warto było walczyć i znosić te trudy ciąży. Ale to też dzięki wam tu na forum i wsparciu jakie wtedy Miałam, udało mi się nie zwariować w tej ciąży