reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@agaaataaaa Ten pierwszy cykl taki może być. Plamienia/krwawienia mogą się pojawiać. A może ten ból to nie wzdęcia, tylko skurcze macicy, bo jeszcze ciało próbuje się oczyścić? Moim zdaniem badania możesz spokojnie robić.
Dzieki za odpowiedz. tyle czasu juz nie bylo nic i nagle takie cos, o ile po lyzeczkowaniu to wydalo sie ok, to teraz jak sama sie oczyszczam to juz nie wiem...

reklama
Nie mam pytan ! Ten czas zdecydowanie za szybko ucieka ! Pokaz nam gwiazde [emoji3059]
Juz jest bjnt dwulatka. ? Opowiadaj na co mamy się szykować.
Na cud natury [emoji3526] moja dziewczynka jest niezwykle silna i charakterna. Tylko takie dzieci pokonują skrajne wcześniactwo. To mały cwaniaczek, zbujek, niezwykle wytrwały człowiek. Jak postawi na swoim, to choćby skały... to się nie da inaczej. Natomiast jest fenomenem natury. Bo gada jak najęta, ma swoje zdanie, uczy się wszystkiego sama. Chodzi, biega jeździ na hulajnodze, na rowerku biegowym, a pod choinkę dostanie rowerek na 4 kółkach. Zobaczymy czy sobie poradzi. Po prostu cudowna. Aż łzy mi ciekną jak to pisze. Ile ona wycierpiała, to jej, jednak nie daje się nikomu ani niczemu. Moje cudowne dziecko. Tylko tulić, rozczulac się miłością, cieszyć. Tak nastawiać się na ogrom radości.
To zdjęcie zrobił wczoraj mój niespełna 3 letni synek. Tu by dużo opowiadać [emoji28]
IMG_20201201_120622686.jpeg

Na cud natury [emoji3526] moja dziewczynka jest niezwykle silna i charakterna. Tylko takie dzieci pokonują skrajne wcześniactwo. To mały cwaniaczek, zbujek, niezwykle wytrwały człowiek. Jak postawi na swoim, to choćby skały... to się nie da inaczej. Natomiast jest fenomenem natury. Bo gada jak najęta, ma swoje zdanie, uczy się wszystkiego sama. Chodzi, biega jeździ na hulajnodze, na rowerku biegowym, a pod choinkę dostanie rowerek na 4 kółkach. Zobaczymy czy sobie poradzi. Po prostu cudowna. Aż łzy mi ciekną jak to pisze. Ile ona wycierpiała, to jej, jednak nie daje się nikomu ani niczemu. Moje cudowne dziecko. Tylko tulić, rozczulac się miłością, cieszyć. Tak nastawiać się na ogrom radości.
To zdjęcie zrobił wczoraj mój niespełna 3 letni synek. Tu by dużo opowiadać [emoji28]Zobacz załącznik 1209646
Aż się wierzyć nie chce, że z takiego maleństwa jakie mi wysłałas, wyrosła taka piękna i duża dziewczynka ❤️❤️
Poradzi sobie w życiu, jestem tego pewna.

To zdjęcie zrobił wczoraj mój niespełna 3 letni synek. Tu by dużo opowiadać [emoji28]Zobacz załącznik 1209646
Kochana, Hela jest cudowna 😍😍 wiele musiała się nacierpiec, to prawda, i pewnie jeszcze nie wszystko jest wyprostowane, ale taka silna dziewczynka z tak cudowna mamusia poradzi sobie ze wszystkim co ja w życiu spotka ;)
Dużo zdrówka dla Was, dla synka również :* on też nie miał w życiu lekko niestety, A też świetnie sobie radzi :*

Dziewczyny czy znacie jakieś dobre metody na podniesienie ferrytyny. Mam wysoki poziom żelaza ale niską ferrytynę (23.5 przy normie 11-307). Piję zakwas z buraków i jem czerwone daktyle ale efekty marne.

reklama
Dziewczyny czy znacie jakieś dobre metody na podniesienie ferrytyny. Mam wysoki poziom żelaza ale niską ferrytynę (23.5 przy normie 11-307). Piję zakwas z buraków i jem czerwone daktyle ale efekty marne.
Herbata lub sok z pokrzywy i przyjmuj Wit c 1000

@ness. Mnie też trudno w to uwierzyć. To był trudny czas. W zasadzie Helenka dopiero od 10 miesięcy Helenka jest w domu. To najpiękniejszy czas, mimo, że w pandemii.

@roki_1991 niestety Oskarek powoli zaczyna być widać, że ma tyly. Trochę się tego bałam, że bardziej on będzie wymagał opieki niż Helenka. To trochę zaniedbania lekarzy i moja niewiedza, bo wtedy nie wiedziałam, co się powinno robić. Dopiero przy Helence się dowiedziałam. Dla niego było już dużo nie do odrobienia. Cieszę się, że jest i że moje dzieci mają się od nawzajem, bo bardzo się stymulują i dzięki temu lepiej rozwijają.

A jak Wiki? Rzadko o niej i o sobie piszesz. Wiesz, że wciąż pamiętam trudy twojej ciąży???

Ostatnia edycja:
Do góry