reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A no to ja mam co miesiąc tylko w dniach właśnie rozbieżność. Chociaż zobaczymy jak będzie teraz... Jak byłam w liceum to nie miałam z 8 miesięcy okresu. Brałam coś i było już ok i od tamtej pory zawsze co miesiąc. Tylko różna długość cyklu. Jutro idę na wizytę, zobaczymy co powie mój gin, bardzo jestem ciekawa

Dziewczyny dzisiaj zrobiła betę i wynosi 36,8 dodam że jestem 4 dni przed miesiączka.Czy to może być ciąża???
Błagam o odpowiedź.
Beta powyżej 5 oznacza ciążę ;) jak na 14dpo jest okej, ale zrób przyrost po 48h i tędy będzie czarno na białym :)

CZy przez nieregularne miesiaczki rozumiecie to, ze cykl raz trwa 25 dni a raz 30 , ale wystpeuje kazdego miesiaca, czy to ze miesiaczka jest np raz na 3 miesiace, co drugi miesiac?
Nieregularne cykle to znaczy że mają różne długości. I o ile 2 czy 3 dni to jeszcze nie problem, o tyle więcej to już gorzej i może znaczyć że coś jest z hormonami nie tak.

Cześć dziewczyny wychodzę dziś do domu. Lekarz powiedział, że w moim przypadku oprócz Duphastonu i leżenia nic więcej nie są w stanie zrobić. Dziecko jest z bijącym serduszkiem i to najważniejsze. Jednak powiedział, że nie umie odpowiedzieć czy dziecko sobie poradzi bo coś tam wspominał, że przy takiej kosmowce ale nie wiem dokładnie. Najważniejsze żeby się bardziej nie rozwarstwiało. Ja wierzę, że mój dzidziuś jest silny i da radę. Będę leżeć, brać leki i się modlić jak dotąd. Wizyta kontrolna 07.12. Bardzo chciałabym pokonać tego krwiaka żeby dzidziuś miał komfort.
Kochana, będzie dobrze. Twój maluszek już tyle wytrzymał, więc że żadne krwiaki nie są mu straszne, więc ja wierzę mocno że dacie radę :*

Cześć dziewczyny wychodzę dziś do domu. Lekarz powiedział, że w moim przypadku oprócz Duphastonu i leżenia nic więcej nie są w stanie zrobić. Dziecko jest z bijącym serduszkiem i to najważniejsze. Jednak powiedział, że nie umie odpowiedzieć czy dziecko sobie poradzi bo coś tam wspominał, że przy takiej kosmowce ale nie wiem dokładnie. Najważniejsze żeby się bardziej nie rozwarstwiało. Ja wierzę, że mój dzidziuś jest silny i da radę. Będę leżeć, brać leki i się modlić jak dotąd. Wizyta kontrolna 07.12. Bardzo chciałabym pokonać tego krwiaka żeby dzidziuś miał komfort.

Trzymam kciuki za Twojego maluszka🙂 już nie raz pokazał jaki jest silny! Będzie dobrze. 👍
Mi lekarz mówił że +/- 7 dni to znaczy że miesiączki są regularne.

@Humhum daj znać co u Was ❤️
Nic się nie dzieje i nic się nie zapowiada...
Bardzo chciałabym już urodzić a tu mała się nie wybiera. Już się zastanawiam nad wypiciem tego magicznego koktajlu z szampanem :)

Albo idziesz w kierunku pcos. Dlatego takie zmiany. To niestety dokonuje się na przestrzeni czasu. Masz dużo składowych. Oczywiście amh zawsze możesz sprawdzić. To też dużo mówi o pcos. Wtedy wiesz z czym się mierzysz i co z tym zrobić. Cukrzyca przecież też powoduje zaburzenia. I tu lekarz z samym dupkiem nie pomoże. Nie pytam o wagę, ale to też istotne. Dieta z IG. W końcu pcos to choroba metaboliczna, choć odbija się na narządach rodnych.
Urodziłam jak miałam 38lat. Też musiałam uporządkować pcos, choć struktur wprost takiej diagnozy nie miałam. Ale nieregularne cykle i problemy z owulacja. Zaburzenia hormonalne. Tylko dlatego to znam
Kochana obraz jajników w żaden sposób nie przypomina pcos 🤷
Obecnie mama 34lata, lekarka tuż po poronieniu zaczęła sugerować, że być może przedwcześnie przekwitam. Zwłaszcza, że zaczęłam miesiączkować mając 11lat.

@ness. Pierwsza ciąża z synem 11lat temu bez problemu. Zaszłam chyba w drugim czy trzecim cyklu, a w pierwszym z paskami owulacyjnymi. Dwa lata temu też zaszłam w ciążę odrazu po odstawieniu tabletek, w sumie chyba nawet za szybko bo endometrium podczas poronienia było słabo wysycone. Później cykl się rozjechał w cztery strony świata. Cykle zawsze miałam dłuższe 33-35dni, ale ostatnio ciągnęło się po 40 parę dni stąd zlecony dupek. Lekarka powiedziała, że przy cukrzycy będzie jeszcze trudniej zajść w ciążę. Na chwilę obecną cukry mam wyrównane, schudłam nawet 8kg, ale dalej nic się nie dzieje. Ten cykl to w ogóle miesiączkę miałam zaledwie dwa i pół dnia. Przy dupku w ogóle cykle mam w okolicach 28-30dni i są bardziej skąpe i krótsze.

Popatrzylam sobie w aplikacje i przed stymulacja owulacji tez mialam te cykle krotsze, 26 dni zazwyczaj, a odkad stymulacja i teraz ciaza poronie itd, to znowu dluzej. Kurde...dlaczego to sie tak rozjezdza wlasnie i wydluza

@Madlein to może warto AMH zrobić? Jakiś tam obraz też da. Chociaż mi ostatni lekarz powiedział, że jajniki na usg wyglądaja o wiele wiele lepiej niż wynika z liczb na tym badaniu ;)

@Madlein to może warto AMH zrobić? Jakiś tam obraz też da. Chociaż mi ostatni lekarz powiedział, że jajniki na usg wyglądaja o wiele wiele lepiej niż wynika z liczb na tym badaniu ;)
To jest takie wszystko nieprzewidywalne, kurcze jak zaczelismy sie starac, to z wielu rzeczy nie zdawalam sobie sprawy, zwyczajnie nie zagelbialam sie, a teraz to juz sie tyle dowiedzialam i naczytalam, ze az glowa moze rozbolec...ale moj analityczny umysl nie odpuszcza...

reklama
To jest takie wszystko nieprzewidywalne, kurcze jak zaczelismy sie starac, to z wielu rzeczy nie zdawalam sobie sprawy, zwyczajnie nie zagelbialam sie, a teraz to juz sie tyle dowiedzialam i naczytalam, ze az glowa moze rozbolec...ale moj analityczny umysl nie odpuszcza...

Ja mam podobnie. Ciąża poroniona - zaszłam w pierwszym cyklu i setki, miliony badań, bo tak mi nie dawało to spokoju. Teraz już troszkę wiem na czym stoję, a teraz nie wychodzi. I co zrobić..

Do góry