reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
[mention]mohaaa [/mention] na tym etapie to dzieci mają tylko wyrostek płciowy który w zależności jak jest ułożony oznacza chłopca lub dziewczynkę. Lekarz musi naprawdę baaaaardzo dobrze się na tym znać żeby umieć na tej podstawie określić płeć. Ja w każdej z 3 ciąż poznałam płeć w 17tc i wszystko się zgadzało. W ostatniej poprosiłam lekarza na prenatalnych (gdzieś w 13tc) to strzelał że 60% na chłopaka, a potem już każde usg wychodziło że córka [emoji16]

Dziewczyny, moze glupie pytanie...dzis juz nie krwawie, nic mnie nie boli i zastanaiwam sie jak to jest z seksem po biochmiecznej, nie mowie o staraniach, ale dawno nie robilismy tego, bo mialam stres nie wiedzialam o co chodzilo, potem balam sie krwawienia. No ale faceci maja swoje potrzeby i ja tez bym chciala. Powinnam zaczekac do wizyty w piatek i zoabczyc do powie lekarz, czy myslicie ze juz mozemy? Niektorzy mowia, ze to jak okres, co by znaczylo ze mozna. Po lyzeczkowaniu dopiero po 2 tyg zaczelismy wspolzycie, no ale to byl zabieg i musialo sie goic. jak sadzicie w tym przypadku?

Dziewczyny, moze glupie pytanie...dzis juz nie krwawie, nic mnie nie boli i zastanaiwam sie jak to jest z seksem po biochmiecznej, nie mowie o staraniach, ale dawno nie robilismy tego, bo mialam stres nie wiedzialam o co chodzilo, potem balam sie krwawienia. No ale faceci maja swoje potrzeby i ja tez bym chciala. Powinnam zaczekac do wizyty w piatek i zoabczyc do powie lekarz, czy myslicie ze juz mozemy? Niektorzy mowia, ze to jak okres, co by znaczylo ze mozna. Po lyzeczkowaniu dopiero po 2 tyg zaczelismy wspolzycie, no ale to byl zabieg i musialo sie goic. jak sadzicie w tym przypadku?
Ja myślę że śmiało można. Sama po zabiegu wspolzylam dosyć szybko i wszystko bo ok, chociaż wiem że powinnam odczekać do wizyty 🙈
Ty zabiegu nie miałaś więc nic w środku nie zostało naruszone.

Ja myślę że śmiało można. Sama po zabiegu wspolzylam dosyć szybko i wszystko bo ok, chociaż wiem że powinnam odczekać do wizyty 🙈
Ty zabiegu nie miałaś więc nic w środku nie zostało naruszone.
No po zabiegu czekalam dlugo i juz nie moglismy wytrzymac, ae bylo zeby dwa tyg odczekac. Dzieki za info, w takim razie dzis wezme sie za meza jak wroci z pracy :D

@paumie u mnie było tak że test wychodził negatywny ale piersi mocno mnie bolały i wyszły mi na nich żyłki i wiedziałam że test mnie kłamie, wiedziałam że tym razem się udało a test robiłam zbyt wcześnie. Niestety nie pamiętam jak wcześnie ale na pewno jeszcze przed terminem @. Potem jednak zwątpilam bo zaczęłam plamić tak jak na rozpoczynająca się miesiączkę. Jednak plamienie trwało 2 dni a krwawienie nie rozkręciło się. Zrobilam kolejny test i wyszedł pozytywny. Trzymam kciuki żeby Twoja historia była podoba 😊

Nadzieja jeśli dobrze prowadzi się ciążę z krwiakami, to te dzieci rodzą się bez problemu. Ważne, by brać heparynę a na czas krwawienia odstawiać acard i bardzo odpoczywać. Te stare zalecenia by dużo leżeć przy krwiaku sprawdzają się dość dobrze. Przy krwawieniach można podać leki przeciwkrwotoczne cyklonamine czy exacyl. Sama brałam. A potem wzmacniać naczynia krwionośne np cyklo3forte. Dlatego w naszym przypadku musi być dobry lekarz. Bo dla ciebie strata to tragedia, a dla lekarza statystyka. Są jednak tacy co walczą wiedząc co przeszłaś. Straszy cię niemiłosiernie, jednak dasz radę, a potem nawet zapomnisz część z tych doznań. Ważne, byś miała czym głowę zająć. Ja czytałam tydzień po tygodniu jak rozwija się dziecko. Gadałam dużo do niego. I powtarzałam mantrę jak modlitwę by moje dziecko urodziło się żywe i zdrowe. I tego ci zycze
Niestety oprócz Duphastonu nic więcej nie dostaje. Wierzę cały czas, że jak teraz się poświęcę i będę dużo odpoczywać to będzie dobrze. Jutro lub po jutrze kolejne USG jak wygląda sytuacja.

@annkow111 nie Dziękuje kochana żeby nie zapeszać.Już się zdołowałam i straciłam nadzieję ale w sumie nadzieja umiera ostatnia :-) owulacje miałam w sumie 14 listopada a okres dopiero za 5 dni,czyli zrobiłam test 6 dni przed miesiączką( i nie potrzebnie)

reklama
Niestety oprócz Duphastonu nic więcej nie dostaje. Wierzę cały czas, że jak teraz się poświęcę i będę dużo odpoczywać to będzie dobrze. Jutro lub po jutrze kolejne USG jak wygląda sytuacja.
Lez i odoczywaj. Teraz maluszek jest najważniejszy. Wszystko inne poczeka.
Cyklo3forte jest bez recepty. To ziołowy lek na wzmocnienie naczyń krwionośnych. A o leki przeciwkrwotoczne możesz zapytać w przyszłości lekarza prowadzącego.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry